Liga šampiona zove - Živković okupio Zvezdine omladince

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.07.2018.
17:21
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Omladinska selekcija fudbalskog kluba Crvena zvezda počela je pripreme za novu sezonu.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u konkurenciji omladinaca krenuo je sa pripremama za novu sezonu.

Omladinci Crvene zvezde osvojili su šampionsku titulu trijumfom nad "večitim" rivalom u poslednjem kolu prethodne sezone i time stekli šansu da se bore u Ligi šampiona za mlade.

Danas je omladince Crvene zvezde okupio trener Bratislav Živković koji je tokom leta preuzeo kormilo ekipe od Milana Lešnjaka.

Crveno-beli će prvu nedelju priprema odraditi u Beogradu, a 15. jula ih očekuje put u Terme Čatež, gde će trenirati do 24. jula. Posle povratka iz Slovenije sledi odlazak u Švajcarsku, gde će od 27. do 29. jula učestvovati na jubilarnom petom međunarodnom turniru u Bazelu.

Ekipa će se pripremati za obaveze u Omladinskoj ligi Srbije ali i za ono što sledi na jesen.

Crveno-beli takmičenje u Ligi šampiona za mlade počinju od prvog kola šampionske staze. Kao i prošle sezone, šampion Srbije moraće da bude bolji od dva kluba u prvoj i drugoj rundi šampionske staze, a potom sledi plej-of za plasman u osminu finala.

"Jedva čekamo Ligu šampiona. Potrudićemo se da iznesemo sezonu na pravi način i da uskladimo obaveze sa domaćim prvenstvom. Klub je odlučio da izlazno 2000. godište priključi našoj bazi u Grafičaru, pa ćemo raditi sa mlađim 2001. godištem, ali mislim da imamo kvalitet da iznesemo oba takmičenja", kazao je Bratislav Živković.

Dok traje takmičenje u šampionskoj stazi igra se i grupna faza Lige šampiona u kojoj učestvuju omladinske selekcije klubova čiji seniorski timovi igraju u elitnom takmičenju.

Dakle, Zvezda će kao i Brodarac u prošloj sezoni morati da dobije dvomeče u prvoj i drugoj rundi, a da onda kroz plej-of protiv jedne od drugoplasiranih ekipa iz grupne faze traži plasman u osminu finala Lige šampiona za omladince.

Podsećamo da je prošle sezone Brodarac u plej-ofu eliminisan od Mančester junajteda, a pravila se nisu menjala tako da će se i ove sezone u plej-ofu igrati jedan meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke