Liga šampiona više ne deluje kao san - Zvezda će 6. avgusta saznati kako izgleda poslednji korak!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.07.2018.
18:43
Izvor: Sportske.net

Revanš u Litvaniji mnogi već sada vide kao formalnost i gledaju ka sledećem rivalu. Zanimljivo, Zvezda će pre dvomeča trećeg kola saznati šta je čeka na poslednjem koraku ka Ligi šampiona.

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

Put kojim bi Crvena zvezda trebalo da prođe da bi se prvi put u istoriji našla u grupnoj fazi Lige šampiona podrazumeva osam koraka.

Crveno-beli su uspeli da eliminišu prvog rivala i da širom otvore vrata trećeg kola nakon jučerašnje ubedljive pobede nad Suduvom (3:0) u Beogradu. Naredne srede tim Vladana Milojevića imaće zadatak da overi plasman u sledeću rundu, a iste večeri saznaće da li će za rivala u trećem kolu imati Legiju ili Spartak iz Trnave.

Kako sada stoje stvari, šampion Srbije je bliži dvomeču sa Spartakom, ali ne treba trčati pred rudu i proglašavati slovački tim za pobednika dvomeča sa Legijom.

Pošto novi kalendar koji je UEFA implementirala od ove sezone podrazumeva da žreb za plej-of fazu bude obavljen pre prve utakmice trećeg kola, jasno je da će Crvena zvezda 6. avgusta, u slučaju da prođe Suduvu, znati šta je čeka na poslednjem koraku.

Parovi 3. kola:
Seltik/Rozenborg - AEK Atina
Sacburg - Škendija/Šerif
Crvena zvezda/Suduva - Legija/Spartak
Kukeši/Karabag - BATE/Helsinki
Astana/Midtjiland - Dinamo/Hapoel Ber Ševa
Kluž/Malme - Ludogorec/Videoton

Nakon jučerašnjih mečeva prilično je jasno da su Dinamo Zagreb i Crvena zvezda zakoračili u treće kolo, a na pragu su Spartak i Malme.

Crvena zvezda je daleko od statusa povlašćenog tima na žrebu za plej-of, a ukoliko u nastavku takmičenja ne bude većih iznađenja za potencijalne rivale mogla bi da dobije bolje iz duela:

Salcburg - Škendija/Šerif
Ludogorec/Videoton - Kluž/Malme
PSV Ajndhoven
Seltik/Rozenborg - AEK Atina

Ovako nešto biće viđeno 6. avgusta u Nionu, pod uslovom da Ludorec i Seltik opravdaju uloge favorita u dvomečima sa Videotonom i Rozenborgom.

Kao što možete da vidite, pošto će žreb za plej-of biti održan pre prvih utakmica trećeg kola, postoji velika šansa da neko od favorita "kiksne" u trećem kolu, pa da Zvezda onda za protivnika ne dobije tim koji je bio očekivan u plej-ofu.

Slična situacija je viđena nakon prvog kola kvalifikacija kada su svi očekivali dvomeč Crvene zvezde i APOEL-a, a zapravo je šampion Litvanije prošao dalje i zakazao duele sa crveno-belima.

Da podsetimo za kraj da su revanš mečevi drugog kola zakazani za 31. jul i 1. avgust, a da će 6. avgusta biti izvučeni parovi plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmice trećeg kola igraće se 7/8 i 14. avgusta, a mečevi plej-ofa 21/22 i 28/29 avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 26.07.2018
08:45

Svi ti eventualni protivnici u zadnjem pretkolu su slabiji timovi od Krasnodara ili CSKA, a vidjeli smo da mozemo protiv njih. PSV i Salzburg su, cini mi se, klasa iznad, sa ostalima mozemo. Ali, polako, posljednje pretkolo je vec LS, odavno ni tu nismo bili i to bi nam bio veliki uspjeh.

avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 26.07.2018
04:02

Не делује као сан због тога што Звезда има тренера и игру.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 26.07.2018
02:58

Ludogorec ili PSV bi bila moja zelja

avatar
kizito
Wednesday, 25.07.2018
21:02

Mislim da je PSV jedini protiv kog bi imali bas malo sanse za prolaz

avatar
Manager
Wednesday, 25.07.2018
20:31

Neka Trnava izbaci Legiju, posle Zvezda njih, pa u plej-ofu kad dodje musema na Marakanu, i himna, ako je kao i do prosle sezone, dobice jos vecu zelju, snagu i energiju i izbacice bilo koga od tih timova koji ce predstavljati poslednju prepreku. Srecno Zvezdo!

avatar
FamilyHangingOut \'11
Thursday, 26.07.2018
08:39

Ma kakvi, promenili su himnu sad kad su videli da ste vi bas ''blizu'' Hahaha

avatar
FamilyHangingOut \'11
Thursday, 26.07.2018
16:18

Izvinjavam se onda.

avatar
Manager
Thursday, 26.07.2018
15:00

Pogresno si razumeo... Kazem “ako je kao i do prosle sezone” u smislu da himna i musema stizu u kvalifikacijama tek u poslednjem kolu, to jest plej-ofu. I nismo mi “blizu”, navijam za Partizan, samo podrzavam Zvezdu u kvalifikacijama i najiskrenije bi mi bilo drago da udju u LS.

avatar
acep
Wednesday, 25.07.2018
20:27

Hm Ludogorec, vreme je za naplatu duga!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 25.07.2018
22:23

I ja bih najvise voleo da dobijemo njih.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 25.07.2018
19:02

Realno to su timovi koji ne bi trebali predstavljati ozbiljnu prepreku jednoj Zvezdi na putu ka Ligi Sampiona. Lepo je sto cemo saznati ime poslednjeg protivnika u kvalifikacijama za Ligu Sampiona 6. avgusta jer taj datum je znacajan u Zvezdinoj bogatoj istoriji pa se nadam da ce nam se posreciti.

avatar
Zeljko Trisic
Wednesday, 25.07.2018
22:49

Najbolje bi bilo da dobijete Dinamo zagreb

avatar
Wednesday, 25.07.2018
22:57

Не знам на који тачно догађај мислиш, ја се сећам легендарног преокрета против Динамо Тбилисија 2009.