Liga Evrope - Da li će Voša, Partizan i TSC biti povlašćeni?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.06.2020.
17:43
Izvor: Sportske.net

Poznato je i kada kreće Liga Evrope.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sve je jasno, Savo Milošević kao trener Partizana je izneo u javnost da je crno-belima naneta velika nepravda jer se igra samo po jedna utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Čak i u plej-ofu će biti takva situacija, za razliku od kvalifikacija za Ligu šampiona gde će biti dve utakmice u plej-of mečevima.

Srbija ima tri predstavnika, Partizan, Vojvodinu i TSC, a ono što je jedino izvesno jeste da će klub iz Bačke Topole krenuti od prvog kola.

Krenuće još jedan klub iz Srbije od prvog kola, a to će biti poraženi u finalu Kupa Srbije koji igraju upravo Partizan i Vojvodina. Pobednik kupa kreće od drugog kola kvalifikacija za LE.

Partizan ima koeficijent 22.000, Vojvodina 5.100, isto kao i Bačka Topola.

Ukoliko Partizan bude krenuo od prvog kola, 100% će biti nosilac, a ogromne su šanse da će TSC i Vojvodina (ukoliko bude poražena u kupu) biti nosioci u prvom kolu.

Baner

Ipak, ukoliko Vojvodina i TSC budu u drugom kolu, definitivno neće biti nosioci, za razliku od Partizana koji će biti povlašćen i u ovom kolu.

Postoje izvesne šanse da i u trećem kolu Partizan bude nosilac, ali to će biti jasnije tek kada saznamo pobednike kupova i kada se završe sezone.

O formatu i terminima čitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
toma1980
Thursday, 18.06.2020
09:15

Cekaj malo.....Pa sta kukamo vec ....Spremite se za tu jednu Utakmicu....Nece UEFA da dozvoli da se ponovi SALZBURG.... ILI PARTIZAN ( ISPAO U Drugoj Utakmici kod Kuce )

avatar
Offside
Wednesday, 17.06.2020
18:44

Dzabe povlascen sistem kada se igra nakazan sistem kvalifikacija.Jedan kiks odbrane ili golmana ili losa koncentracija taj dan i ispadas,primera je bilo i proslih godina gde su nosioci ispadali bas zbog toga a sanse su sada jos vece.

avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 18.06.2020
06:21

Voša i TSC će biti nosioci samo u prvom kolu, tako da od drugog kola navijamo da nosioci ispadnu.