Leto velikih promena u Partizanu! Kako dobiti trku sa vremenom?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.05.2018.
10:05
Izvor: Sportske.net

Tek nešto više od mesec dana ostalo je do žreba za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a u Partizanu treba rešiti složenu jednačinu sa velikim brojem nepoznatih...

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Iako im je ostala borba za trofej u Kupu protiv Mladosti iz Lučana, jasno je da u Humskoj posle poraza u trci za titulu sa Crvenom zvezdom jedva čekaju da se ova sezona okonča.

Iako će ona ostati upamćena po istorijskom plasmanu u 1/16 finala Lige Evrope, bilo je mnogo mučnih stvari i na terenu i oko njega.

Trener Miroslav Đukić je više puta preživljavao već ''viđenu'' smenu sa klupe crno-belih, njegova ekipa igrala je po sistemu toplo-hladno, najskuplje pojačanje nije pokazalo gotovo ništa, a da sve bude još komplikovanije i mučnije, potrudili su se i organizovani navijači koji su se ovog proleća podelili u čak tri frakcije, od kojih je jedna od njih nedavno izvela ''Posmrtni marš'' tokom utakmice sa Napretkom u Humskoj...

Iako je dolaskom sportskog direktora Ivice Ilieva postojala želja da se uspostavi funkcionalni sistem u sportskom sektoru, u kome neće biti ogromnih kadrovskih promena, odliva i priliva igrača iz jednog u drugi prelazni rok, kako sada stvari stoje, crno-bele očekuju velike promene tokom leta.

Probem je, međuim, da li ima dovoljno vremena za sve promene koje treba obaviti do početka nove sezone.

Podsetimo, za Partizan se tekuća sezona završava 23. maja, utakmicom finala Kupa, a žreb za prvo (i drugo) kolo kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za 19. jun. Prvu utakmicu u novoj sezoni crno-beli će igrati 12. jula...

Do tada mnoga pitanja moraju da budu rešena. Pre svega, ko će voditi ekipu Partizana u sledećoj sezoni - da li će Miroslav Đukić i dalje imati poverenje uprave, ili će se definitivno krenuti u potragu za nekim drugim stručnjakom.

Od toga će, naravno, zavisiti i potezi sportskog direktora tokom prelaznog roka, ali ono što je gotovo izvesno, to je da će Partizan ostati bez Sume, Tavambe, Marka Jankovića, možda i bez Tošića i golmana Stojkovića... Kapiten Saša Ilić završava karijeru, a ni njegovog zamenika Vulićevića sledeće sezone najverovatnije nećemo gledati u ekipi Partizana. Na izlaznim vratima su i Marko Jevtović, levi bek Miletić, štoper Ostojić, a pitanje je šta će biti i sa većinom rezervista koji se juče isu proslavili protiv Voždovca...

Dalje, nekoliko igrača su u Partizanu na pozajmici, poput Antonova, Pantića, Zdjelara, a sve je veće interesovanje iz inostranstva i za one najmlađe Partizanove snage, poput Markovića i Đerleka, od čijih transfera bi crno-beli možda već ovog leta mogli solidno da zarade.

Prema tome, jasno je da sledi velika rekonstrukcija ekipe Partizana tokom leta, ali kako u isto vreme pronaći i prava pojačanja na gotovo svim pozicijama u timu?

Neće biti nimalo lako, a ono o čemu se ovh dana ''šuška'' je mogući povratak napadača Petra Škuletića iz turskog Genčlerbirligija. Sve ostalo je i dalje u magli, ali ono u šta nema sumnje, to je da će ovo leto u Humskoj biti veoma zanimljivo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 14.05.2018
16:42

Grobari, samo da ode Miroslav Djukic, sve ce nam bolje krenuti

avatar
Колатерална Штета
Monday, 14.05.2018
14:42

Od svih nabrojanih, zadržati Đerleka, Markovića, Tošića i Sumu. Svu trojicu na pozajmici ako je ikako moguće otkupiti. Pored nabrojanih, prodati i Ostojica, Jovicica, Kosovica. Prekomandovati Bosnjaka i Nisica u prvi tim. Dovesti Duronjića iz Vozdovca ili Belakovica iz Cukarickog, Apostolovica iz Radnickog. Ako ode Stojkovic dovesti jednog od sledecih golmana, Djordja Nikolica, Rockova ili Vanju Milinkovic Savica (njega makar na pozajmicu), rezervni golman Stevanovic, nadam se da ce se vratiti sa pozajmice. Ako ne otkupimo Antonova, onda vratiti Bogosavca. Dovesti Gajica. Jednog dobrog napadaca, nikako ne vracati Skuletica, ako je ikako moguce dovesti Đurđevića ili Stojiljkovića. Probao bi vratiti Jojića, čiji je Keln ispao u drugu ligu i ostaje problem sa levim krilom i naravno pored svega ovoga promeniti trenera...

avatar
RG VILI
Monday, 14.05.2018
15:52

Sta se desava sa tobom?

avatar
RG VILI
Tuesday, 15.05.2018
13:03

Ne kontas? Oces Stojiljkovica a ne Škuletica? Apostolovic,Belakovic,Duronjic,Bogosavac????? To nisu igraci nibza kup,a kamoli za titulu ili LE! Jel vidis koja pojacanja mandovi pominju? I znaci protiv tih igraca Apostolovic?

avatar
Колатерална Штета
Monday, 14.05.2018
16:05

ne kontam??? sve kul

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 14.05.2018
13:30

Očekivao sam od Đukića da odbranu,koja nam je niz godina problem dovede u red.Kao vrhunski štoper morao je da učini sve da prvo ojača odbrambeni bedem,a iz dobre odbrane ,lakše proradi i napad.Međutim,igra Partizana je bezidejna,mlaka i prema nazad,a on stalno govori kako stojimo visoko,kako igramo napadački fudbal.Osim Pantića nijedan fudbaler nije napredovao,čak su nazadovali pod njegovom palicom.Linije tima nisu sinhronizovane,ne pomeraju se,ali tako da uvek postoje i prema napred i prema nazad.Možda on to i želi,ali onda je evidentno da fizička sprema igrača nije na nivou takvih zahteva.

avatar
Osijek 51
Monday, 14.05.2018
12:53

Naravno da je malo vremena kad se dva puta godisnje krece iz pocetka. Nezna se sta su vremenski i financijski gore odradili, prodaju ili kupovinu. Ako to opet prodje bez licne ili daj Boze kolektivne odgovornosti, onda oni ovako mogu jos sto godina. Zato su i zavadili navijace kako bi bez brige bili u funkciji svojih tutora, a ne interesa Partizana. Ako Partizan ne moze pronaci politicki, financijski i medijski dominantnu licnost na ovim pristorima, onda nam ne treba ni nekakva marionata. TACKA.

avatar
broz1509
Monday, 14.05.2018
11:40

Gomila gluposti... Prvo, kada ode đukić, sve će doći na svoje mesto, jer je on kao i alimpijević u zvezdi iz svakog igrača izvlačio minus mogućnosti... Bambi je trebao i biće najbolji igrač lige, antonov, zdjelar, kosović... Sve su igrači sa velikim kapacitetom. Koliko je ubio svakog igrača, ne bi me čudilo ni da je onaj suma neka zver, ali da ovaj nije imao pojma da mu priđe... Pa od najboljeg štopera lige je napravio igrača koji nije ni druga rezerva u ekipi...

avatar
RG VILI
Monday, 14.05.2018
12:47

Ja sam rekao odavno,mislim da ovaj ne zna da pogodi poziciju igracima! Da vise od polovine igraca sa njim samo stagnira.

avatar
djordja
Monday, 14.05.2018
15:02

Ne stagnira, već fudbalski nazaduje

avatar
Raky_b
Monday, 14.05.2018
13:13

Hahahha...ti stvarno verujes u to sto si napisao!?

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
10:13

Jeste li vi sigurni da ce Sasa okaciti kopacke o klin?

avatar
Grobar977
Monday, 14.05.2018
11:51

Neće, osim u slucaju da postane sportski direktor 😂

avatar
djordja
Monday, 14.05.2018
15:06

Sem kontakata po lokalnim birtijama za piće, nema on kontakata nizašto drugo....jad i čemer, promovisan u legendu...legende nikad nisu bile fukara.......Jedan je Moca Vukotić!

avatar
dragi
Monday, 14.05.2018
12:32

Pa ako nema ko da igra bogami morace jos da pomaze !

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
12:05

Rano mu je za to, veoma odgovorna funkcija, a jos nema iskustva, a bojim se ni kontakte...