Leto tek počelo, a Zvezda već zaradila blizu 10 miliona, trljaju ruke i Nišlije, da li je moglo više?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2019.
18:55
Izvor: Sportske.net, Mozzartsport.com

Srpski šampion ostaje bez još jednog napadača, heroja istorijske pobede nad Liverpulom. Očekivala se veća zarada od tog transfera, ali kada se sve sabere ...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Letnji prelazni rok je tek u uvodnoj fazi, a Crvena zvezda već može da se pohvali zaradom od blizu 10 miliona evra.

Najnoviji izlazni transfer sa ''Marakane'' jeste prelazak napadača Milana Pavkova u kineski Đangsu. Dogovor je danas postignut, ostaje samo da se sve ozvaniči, a iako u prvi mah nije bila oduševljena ponudom od tri miliona evra (tražila je 4.5 miliona), Zvezda je na kraju ipak popustila kada su Kinezi, kako prenosi ''Mozzartsport'', poboljšali uslove koje su ponudili samom fudbaleru.


Tada je ugovoreno da Radničkom osim obeštećenja od 300.000 evra pripada i 30 posto od narednog transfera Pavkova.

To znači da će Nišlije, kada Pavkov potpiše ugovor sa Đangsuom, inkasirati 900.000 evra, a Zvezdi će ostati dva miliona, kada se odbiju i menadžerske provizije.

Podsetimo, Zvezda je prošle godine već imala odličan posao sa Đangsuom, kada je Boaćija prodala za 5.5 miliona evra, a onda ga šest meseci kasnije vratila za 2.5 miliona.

Uz ta dva miliona od Pavkova, crveno-beli su ovog leta zaradili još 7.5 miliona evra, najviše od transfera Dejana Joveljića u Ajntraht (4 miliona). Aleksa Terzić je prodat u Fiorentinu sa 1.7 miliona evra, a od transfera Luke Jovića iz Ajntrahta u Real iz Madrida Zvezdi je pripalo 1.8 miliona evra.

Ono što sada sledi su nove kupovine - za početak se očekuje napadač Tomane iz portugalske Tondele, koji bi trebalo da stigne kao zamena za Pavkova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gorango
Sunday, 23.06.2019
04:52

Au dodje mi da placem...sta uradi ovaj konj terzic u ovom prelaznom roku? Prodao je sve sto je mogao i to kada se sabere, za nikakve pare. Pa ko ce da igra za tu famoznu evropu? Strasno braco moja.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 22.06.2019
20:46

Sad Zvezdan ima para jos mocniju Zvezdu da stvara.

avatar
Old_school
Saturday, 22.06.2019
20:42

Slaba nam je ovo poslovna politika. Trebalo je dati Boacija i ispod cene, jer takav tip naladaca moze lako da se nadje. Ovakvog kao Pavkov mnogo teze. Pride, tri najbolja mlada igraca su otisla, tako da cemo se na kraju sezone hvatati za glavu, jer necemo imati koga da prodamo. Ovo sto dovode je sve preko 30. Ne dao Bog da ne udjemo u neko evropsko takmicenje, e onda bi bio raspad sistema.

avatar
gorango
Sunday, 23.06.2019
04:52

Nije to poslovna politika. Nema leba ove godine od nas.

avatar
RašaNoviSad
Saturday, 22.06.2019
20:24

jbt ako ovako nastavite bliznakinji će država biti dužna ako već nije

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 23.06.2019
10:57

Naravno da jeste, vec 74 godine.