Lešnjak: ''Moramo da se izborimo za drugo mesto''

Autor: Beta Beta
petak 06.05.2016.
15:51
Izvor: Beta

Trener Čukaričkog Milan Lešnjak ocenio je danas da od njegove ekipe zavisi da li će takmičenje u Super ligi završiti na drugom mestu i dodao da od fudbalera očekujeozbiljan pristup i maksimalno zalaganje u preostalim utakmicama.

Beta/FK Čukarički/Ds
Beta/FK Čukarički/Ds

Povezane vesti

"Sve je u našim rukama što se tiče plasmana. Jako je važno da se spremamo iz utakmice u utakmicu. Realno govoreći protivnici koji nam dolaze su lakši od onih koje smo prošli, ali ako nismo spremni sto odsto, fokusirani i koncentrisani na svaki meč i svaku sitnicu, onda od svakog može da se izgubi. Potrudićemo se da budemo na kraju drugi", rekao je Lešnjak novinarima na Banovom brdu.

Još tri kola ostala su do završetka takmičenja u Super ligi. Pretposlednju utakmicu na svom stadonu Čukarički će odigrati sutra u 35. kolu protiv Radničkog iz Niša.

"Svesni smo važnosti utakmice za naš tim i klub. Dobar rezultat sutra bi značio za nas siguran korak ka Evropi, iako, tradicija nije na našoj strani. Radnički ima disciplinovan tim, ekipa koja igra na rezultat, takmičarska predvodjena trenerom (Milana) Rastavcem koji jako dobro radi svoj posao. Znamo da će biti motivisani", rekao je Lešnjak i dodao:

"Poznavajući Rastavca kao trenera, dokle god bude imao šansi da izbori plasman u Evropu, neće se predavati što je logično i sportski. Nadam se da nas očekuje dobra utakmica", dodao je on.

Lešnjak je rekao da je ekipa "desetkovana kartonima", ali da u Čukaričkom imao igrača "koji vredno rade i željni us dokazivanja". 

Čukarički je drugi na tabeli Super lige sa dva boda više od Partizana. Posle utakmice s Radničkim očekuju ih dueli protiv Voždovca, pa protiv Radnika iz Surdulice.

"Nezgodan protivnik, ajde da kažem da nam tradicionalno ne leži. Dugo nismo pobedili Radnički. Ali tradicija postoji da bi se rušila. Posle serije od sedam pobeda poraženi smo neočekivano u prethodnom susretu kod kuće, tako da imamo obavezu da ispravimo tu grešku. Očekujem dobar meč. Mi bismo pozitivnim rezultatom matematički obezbedili kvalifikacije za Ligu Evrope što je bio primarni cilj kluba na početku sezonu. Nadam se da ćemo to sutra ostvariti", rekao je napadač Nenad Mirosavljević.

Utakmica 35. kola Super lige Srbije izmedju Čukaričkog i Radničkog igraće se sutra od 19.00 na Banovom brdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke