Legende oštre, da li je ovo najgori Večiti derbi u istoriji?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 02.03.2020.
10:15
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana nisu oduševili navijače.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Večiti derbi broj 162 nije opravdao visoka očekivanja navijača.

Mnogo prekida, malo akcije i niti jedan pogodak prouzrokovali su veliko razoračanje sportske javnosti u Srbiji, pa tako i proslavljene fudbalere i trenere.

"Derbi je bio nervozniji, nego što sam očekivao. Verovao sam, da ću zbog kvaliteta igrača, gledati bolji fudbal. Nisam zadovoljan igrom, više sam očekivao i od same utakmice. Nemam detalj koji bih izdvojio iz derbija", smatra selektor Srbije Ljubiša Tumbaković, prenosi Sportski žurnal.

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević Dan Tana bio je veoma oštar u oceni.

"Ovo je bio najlošiji derbi u istoriji. Ma, sve je bilo ispod nivoa, prevashodno, suđenje i igra. Ovo ne može da se ponovi. Gledali smo jednu fizičku igru, bez imalo onoga zbog čega smo došli na fudblaski utakmicu"
, smatra on.

Ni bivši selektor mlade reprezentacije Dragan Okuka nije bio pod naročito pozitivnim utiskom.

"Tvrda i teška utakmica. Zvezda je bila bolja prvo poluvreme, drugo je pripalo Partizanu. Videli smo mnogo trke i borbe, ali malo šansi i igre. Nerešeno je i na kraju pravedno", smatra Okuka.

"Ne vidim pomak u igri nijedne ekipe. Ne samo ja, već svi na stadionu. Ima dosta agresije i trčanja, vidi se da su fudbaleri spremni, ali nema ideja. Nedostaju pravi manevarski igrači", kazao je proslavljeni as Zvezde Stanislav Karasi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Monday, 02.03.2020
17:22

Problem je sto nema kreativaca ni na jednoj ni na drugoj strani!Leo,Djuka,Kanga,Vieara i da ne nabrajam dalje su donosili razliku i stvarali sanse.Automacki i derbi je bio zanimljiviji.Ovo sada je gomila preplacenih igraca,bez ideje i kreativnosti pa zato i derbi jeste takav kakav je...

avatar
Tuesday, 03.03.2020
15:35
avatar
Monday, 02.03.2020
12:48

Jedan jako dobar komentar: ''Pogrešio sam za Markovića, pošto čovek i ne može da šprinta, ostavio Ćelavog samog celo poluvreme i sve šanse su nam zbog njega napravili.Ali sam odlično analizirao povredu njihovog levog beka, koji je uostalom morao da dobije crveni karton, prvi žuti je morao da dobije zbog lakta u glavu Sadiku, čak nije sviran ni faul, tu je pomoćni bio na par metara, i sramota je da Dalibor Ristić ne digne zastavicu.A onda Šćekić dobije žuti zato što njihov igrač glavom se nabada na njegov lakat, jeste to žuti ali ako nisi dao rodiću, nema da dajes ni Šćekiću.
Glavni sudija nije dao onom degeneriku žuti, a lik imao 15 faulova. Gura Sadika bez lopte i nema žuti.Boaći ima dva djona, oba za đuti karton, čak i mučeni komentator je to naglasio.
Ja mislim da glavni razlog naše loše igre je suđenje na prvom mestu.Odmah je uneo nervozu kod naših igrača.Nije zaštitio ni Sumu ni Sadika.Dao je samo za povlačenje žuti karton kod one kontre i opet rodiću za povlačenje kod još jedne kontre.Ispada da nisu imali nijedan start, igru laktom, djonom za žuti.
To je nedopustivo.I da imamo normalnu upravu tražili bi izuzeće ovog sudije sa narednih derbija kao što je doktor njihov trađio izuzeće Mažića, i gle čuda, nikad im više nije sudio.
Opet derbi nije sudio naš najbolji sudija trenutno.A mogao je i Grujić da sudi, jer je solidno obavio poso u prethodnim derbijima
A igranje rukom niko ne spominje?
Šta, igrali smo loše i onda ne treba da nam sudi penal?
Zar nije svako igranje rukom u 16m penal?Jeste, sem ako igrača ne pogodi lopta u telo, pa u ruku.
Sramotan sudijski kriterijum, a 10 stranice i niko se nije osvrnuo na isti.Dozvolio je lik ragbi, 30 minuta efektivne igre.
Idioti sa juga prekidaju utakmicu, kad smo najzad došli do pas igre.
Miloševiću, mi bez Sume nemamo igru, on mora da igra 90 minuta, jedini može da stane na loptu, da izmisli pas, predribla par igrača.
Ti ga menjaš iako je mogao da odigra do kraja i jedini bio raspoložen i pored 100 faulova koji su bili nad njim a nisu svirani.'' Ja bih još samo dodao da je i jovančiću nekoliko puta oprošten drugi žuti, samim tim i crveni karton...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 02.03.2020
12:38

Ni izbliza najgori.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 02.03.2020
12:25

Bilo je i gorih derbija od ovog!

avatar
Dorotej
Monday, 02.03.2020
11:36

Kako sad to? Kada čitam euforične izjave Stankovića pa Borjana, sve je bilo super, sjajno, nikada bolji fudbal!? Oni PREPONOSNI (malo je biti ponosan), a pored navijača i legende fudbala (ako se mi navijači "po Savu" ne razumemo u fudbal, legende se valjda razumeju) su nezadovoljne. Borjane, šteta što nema statistike, koliko ti je puta lopta vraćena? Gobeljić ti je par puta vratio skoro sa centra što me stvarno iznerviralo. Najbolji igračui Partizana su bili Degenek i opet taj Milunović. Rodić ne zna da centrira, Nikolić u zadnjoj trećini je poslao vrlo malo upotrebljivih lopti. Velja me razočarao. Jedino je Gavrić pokazao kvalitet, Ben sasvim solidan. Kod Partizana, Marković je postao prevara od igrača, mali Filip Stevanović ima potencial. Ostojić je dao korektnu izjavu i sve rekao.

avatar
Ribar sa Save
Monday, 02.03.2020
11:36

Mora biti najgori derbi kad oni izašli bezidejno da napadnu a mi koji kasnimo 11 bodova došli sa taktikom da se branimo i iz kontre pokušamo rešiti meč. Poklonili nam loptu 4-5 puta i mi nismo okvir gola pogodili pa se kaže da smo zaslužili da budemo kažnjeni ali ni oni nisu ništa bolji bili tako da sve u svemu jedna velika nula.
Patim za trenerima koji izvedu ekipe koje igraju da daju gol više. Po hiljaditi put ponavljam da više volim i poraz od 3:2 ali da se nadigravamo i da utakmica bude lepa nego pobedu od 1:0 pogotovo onu kada gol damo u 90 minuti i kao bolji smo itd

avatar
Monday, 02.03.2020
11:26

Sto je najgore, gledao sam ja i mnogo gore Derbije od ovog juce pa vi vidite.