Legendarni Italijan skenirao "orlove" Škotima, Srbija ima jednog od najboljih svih vremena i "cvet koji još nije procvetao"!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 09.11.2020.
09:55
Izvor: Sportske.net

Marko Tardeli nahvalio izabranike Ljubiše Tumbakovića.

EPA-EFE/Stian Lysberg Solum
EPA-EFE/Stian Lysberg Solum

Povezane vesti

Fudbalsku reprezentaciju Srbije čeka utakmica generacije u Beogradu gde će 12. novembra od 20.45 dočekati Škotsku u baražu za plasman na EURO narednog leta.

Tamošnji list Sandej post je u želji da upozna širu javnost sa kvalitetima izabranika Ljubiše Tumbakovića pozvao legendarnog Italijana Marka Tardelija da iznese svoje impresije o "orlovima".

On je posebno osvrnuo na srpske fudbalere koji igraju u Italiji, a naročito je nahvalio fudbalera Lacija Sergeja Milinkovića Savića.

"Sergej je veliki fudbaler, za mene jedan od najboljih koji je Srbija ikada imala! Istog momenta kada je došao u Italiju adaptirao se na naše prvenstvo, njegovi tehnički i fizički kvaliteti svima odmah zapadaju za oko. U prvih godinu i po dana je radio veliki posao za Lacio, nakon toga je šest meseci malo pao, ali je i tada bio opasnost po svakog protivnika. U ovom momentu mi deluje da Sergej igra malo ispod svojih mogućnosti, ali je i dalje top fudbaler, jedan od najboljih u ligi, to je pokazao protiv Norveške, a biće i najveća opasnost za Škotsku", smatra proslavljeni as Juventusa koji je potom govorio o kapitenu Srbije Aleksandru Kolarovu.

"Njegov problem je što ga Konte gura da igra u sredini odbrambene linije, a po meni to može da igra samo klasičan štoper, što nije osobina Kolarova. Njemu je i dalje ofanziva jača strana od defanzive, a nije brz kao nekad. Ipak, on je neverovatan profesionalac, pravi uzor za sve. Nemoguće je da igraš za toliko vrhunskih klubova u tako dugom periodu osim ako ne treniraš naporno svakog dana", kazao je Tardeli koji je, zanimljivo, istakao kvalitete Dušana Vlahovića.

"Vlahović je dobar igrač, koji ima solidnu tehniku i mnogo snage. On ima 20 godina i mnogo još prostora da napreduje. Podseća me na cvet koji još nije procvetao",
slikovit je bio asistent nekadašnjeg selektora Irske Đovanija Trapatonija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Monday, 09.11.2020
11:23

Zanimljivo, najbolji igrači u reprezentaciji igraju u Italiji. Izgleda da je to "obećana zemlja" za naše fudbalere. Tamo svi napreduju.

avatar
Man united
Monday, 09.11.2020
17:06

Није него је овај што их је 'скаутирао' Италијан, па само о њима зна нешто да напише.

avatar
Dorotej
Thursday, 12.11.2020
12:23

Mislio sam generalno, ne na tog Italijana. Većina mladića koji su otišli u Italiju su napredovali u svakom pogledu. Pogledaj Lazovića, Blekija, Lukića, Vlahovića, a tek Đuričić i da ne nabrajam (Sergej je tek posebna priča).