Legenda raspalila po Terziću: "Obmanuo je "Delije", doživeo debakl!"

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 02. septembar 2016.

 • 17:57

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković žestoko je raspalio po Zvezdanu Terziću okarakterisavši generalnog direktora Crvene zvezde kao "privatnika" koji uništava srpski fudbal.

Legenda raspalila po Terziću:
Foto: Beta/BranislavBožić/Dr
Legenda jugoslovenskog fudbala Ilija Petković imao je šta da odgovori generalnom direktoru FK Crvena zvezda nakon konferencije za medije koju je Zvezdan Terzić odrežao u četvrtak popodne.

Bivši fudbaler OFK Beograda nije bio tema Terzićevog izlaganja, niti je pomenut prilikom obraćanja funcionera Crvene zvezde, ali je Ilija Petković imao šta da kaže na konstatacije Zvezdana Terzića.

"Pročitao sam izjavu jednog generalnog direktora i ostao šokiran. Čovek koji je već sahranio jedan klub i koji svojom bahatošću godinama u fudbalu sve podređuje samo svom džepu i interesu, žali što reprezentacija nije poligon za prodaju igrača?! Zbog njega i njegove privatne menadžerske gerile koja godinama naše mlade igrače prodaju kao belo roblje, srpski fudbal trpi nesagledivu štetu", rekao je Petković.

Podsećamo da je Zvezdan Terzić u četvrtak izjavio kako Aleksandar Katai nije mogao da bude prodat za veliku svotu novca jer evropski klubovi nemaju visoko mišljenje o njemu, a tom prilikom je napomenuo da ranije ove godine ni selektor Muslin nije pozvao novog člana Alavesa u reprezentaciju.

Ilija Petković je kazao da je "taj funkcioner na sva usta" prvo obećavao Ligu šampiona, a zatim i Ligu Evrope.

"Svojom suludom politikom dovođenja preskupih stranaca polutana obmanuo je navijače i doživeo debakl. Sve vreme, prvo posle jedne, a onda i druge eliminacije, ćutao, ali kada se prodaju igrači, onda je on najglasniji. I sada mu treba alibi za gomilu onih njegovih igrača koji u zemlji Srbiji primaju po 500.000 evra, a ne vrede ni petinu tog novca. Strašno je, uostalom, kada čujem izjavu brojnih navijača našeg najvećeg kluba koji kažu 'Sramota me što je taj čovek funkcioner mog kluba'. Takvi ljudi su kancer srpskog fudbala, a on odavno već pravi nesagledivu štetu, još od vremena kada je angažovao prvog stranog selektora. I tada samo zbog svojih privatnih menadžerskih kombinacija", rekao je Petković.

Na pitanje da li će A reprezentacija Srbije 5. septembra protiv Irske imati podršku publike, Petković je rekao da je zbog "osionosti, bahatosti i otimačine" kao što je "onaj funkcioner" srpski fudbal na lošem glasu.

"Ali mislim da dolaze bolji dani i to je ono što te 'privatnike' plaši. Mislim da narod to prepoznaje i da fudbal zaslužuje bolje ljude, odnosno da će podržati svoju reprezentaciju onda kada je to veoma važno, A ponedeljak je dan kada treba svi da krenemo ka stadionu 'Rajko Mitić'", zaključio je Petković.

Ostaje nam da vidimo kako će Zvezdan Terzić reagovati na ovako oštre reči bivšeg selektora Srbije i Crne Gore i čoveka koji ovih dana usamljen na sa istočne tribine prati golgotu OFK Beograda.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari