LE - Raspršeni snovi Partizana na Teatru snova, ali se "crno-beli" nisu obrukali!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 07.11.2019.
22:52
Izvor: Sportske.net

Ekipi Sava Miloševića sada predstoje dve ključne utakmice u Ligi Evrope.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u 4. kolu Lige Evrope na Old Trafordu gde je Mančester junajted slavio sa 3:0.

Držao se Partizan u uvodnim trenucima meča, delovao prilično kompaktno, Rašford jeste pogodio posle nekoliko minuta igre, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Nakon toga, odgovorili su i "crno-beli" istom merom, nažalost i sa istim ishodom - ofsajd pozicija u kojoj se našao Sadik.
Ređale su se prilike Junajteda potom, pokušao je Rašford u nekoliko navrata, a odbranu gostiju probio je Mejson Grinvud nakon asistencije Rašforda u 22. minutu igre.

Reprezentativac Engleske je bio najopasniji i u nastavku meča, dominaciju domaće ekipe je nakratko prekinuo Suma udarcem pored gola, ali "crno-belima" nije bilo spasa u 33. minutu.

Nakon greške Uroševića, Antoni Marsijal je odličnim solo-prodorom stigao do Stojkovića i rutinski ga savladao.

Francuz je nakon toga mogao do još jednog pogotka, probali su i Rašford i Jang, ali do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.


Usledio je dosta mirniji period meča bez velikih šansi, Ole Gunar Solskjer je pružio priliku i nekim mladim igračima, a Savo Milošević je u igru ubacio Tošića i mladog Filipa Stevanovića.

Pred Partizanom je sada težak zadatak ukoliko želi da prezimi u Ligi Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

88 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Saturday, 09.11.2019
18:04
avatar
Milan K.
Friday, 08.11.2019
09:54

razlika izmedju Premier lige i Terzic super lige je u brzini odbrambenih igracha najvishe. Partizanova odbrana nije navikla da reaguje u delicu sekunde i onda je svaki napad panika. U Srbiji imaju 5 sekundi da se nameste i opet primaju golove od levih ekipa. Nije dzabe ovaj Milojevic upordio Totenhem sa Ferarijem.. Tako i ispada na kraju..

avatar
Consigliere 1927
Friday, 08.11.2019
09:54

Ovaj Mancester je ubedljivo najsporija ekipa koja od tih top klubova koja igra fudbal. Pa njima svaki napad traje 2 minuta, ovo je sramota, a sto je najgore opet su samo dali 3 gola ovim placljivcima kojima je i dalje sudija kriv za sve, na gol nisu sutnuli, imali su onaj pokusaj Sume sa 40 metara i jedan ubacaj koji im je pripusan ko sut na gol. Naravno niti jedan korner, ali opet sudija je kriv 😂

avatar
Dale Cooper
Friday, 08.11.2019
06:15

Prvi put da kažem da sam razočaran ove sezone... Sa previše respekta se ušlo u utakmicu, sredina prepuštena bez borbe. Šćekić igra i moli boga da mu lopta ne bude u radijusu od 10m. Ne znam da li je Savo dao zadatak da igra onako duboko ili je on jednostavno operisan od pravilnog postavljanja i kretanja...
Sve u svemu, niko nije zaslužio prelaznu ocenu osim Ostojića.
Ali eto, idemo dalje, biće bolje!

avatar
Friday, 08.11.2019
01:42

Pre svega mi je žao što smo ovako prešli protiv Engleza u 4 utakmice, ali jbg. Druga dimenzija fudbala je to. A sada samo želim da kažem jednu stvar navijačima Partizana. Ali ovima što ne mogu da se skinu sa Zvezdinih vesti. Kad god ste se naslađivali Zvezdinom porazu, vama se to sledeći dan obilo o glavu. Mislite malo o tome!

avatar
Čeki
Friday, 08.11.2019
00:49

Kad ovakav MUN pokaže jednoj našoj ekipi kako se igra fudbal, onda treba da budemo svesni na kakvom smo nivou kao država u fudbalu. Mančester koji se muči akciju da sastavi, pre prvog gola napravio jedno 4-5 jaaako izglednih prilika. Dug je put pred nama, a mi se nadamo i računamo na to 15. mesto na listi UEFA-e, a smatram da je bolje da takve priče ostavimo po strani i borimo se i radimo pa šta uradimo jer svakako smo imali bolje rezultate pre nego što smo počeli da pričamo o tome. Kao što me je moja Zvezda razočarala juče, tako me je Partizan malo pozitivno iznenadio što je pokušao da napada, ali evo slaba vajda, opet smo na istom i mi i oni, a Mančester važi za slabiji klub ove sezone od Totenhema.

avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
01:08

I ne samo ove.

avatar
Čeki
Friday, 08.11.2019
23:44

Tacno. Ali, problem je sto mi kad bismo zapostavili malo menadzersko - finansijske interse sa strane i pustili klince da vise igraju, mogli bismo da budemo idealno gledano kao Holandija koja je mnogo manja drzava od nas, a ima ovakve uspehe. Zato su nam i mladje selekcije lose jer u poslednjih 6-7 godina igraju uglavnom oni koji ne zasluzuju, za koje posotoji interes da se sto pre prodaju i onda nasi mladi gube nadu, a ovi sto igraju boli ih uvo jer znaju da su sigurni. To sroza kvalitet pogotovo, bez dobre osnove nema dobrog napretka.

avatar
paok
Friday, 08.11.2019
07:04

Ni jedan ni drugi klub ne igraju nista u ligi barem do sada. A mi ne mozemo nikako da se nosimo sa njima, to je jednostavno taki. Mene ni Partizan ni Zvezda nisu razocarali, to je realnost, mozda smo mogli dati neki gol i nista vise.

avatar
Darko0071
Friday, 08.11.2019
00:45

Bas sam pisao o tome pre ovog dvomeca da partizan nece moci da se nosi sa unitedovim brzim napadacima I krilima,odbrana nam je troma za takav stil igre.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 08.11.2019
00:23

Рашфорду треба 4,5 изгледних ситуација да постигне гол...

avatar
magister
Friday, 08.11.2019
00:16

Ne samo ono *Volim Partizan*, nego sam i apsolutni fan Save Miloševića, i poštovalac Bambija Tošića. Ali...
Savo je, tako je meni izgledalo kad sam pročitao sastav, izabrao mudro, trojka u defanzivnoj sredini, sa brzom transformacijom Natha, koji će da izbacuje Sumu, Asana i Sadika, uz pomoć Zdjelara, koji ponekad ume.

Što se tiče napada, bio je pametno postavljen, ali su u ključnim trenucima Natho i Suma - dodavali prejako, preslabo ili pogrešno ili (Suma) nisu videli ono što ceo stadion vidi, samog Asana ili Sadika nego dodatno zasecanje i ulazak u gužvu. I pored toga, napravili smo par situacija, Asano je više puta utrčavao i bio ignorisan, inače bi verovatno bilo i gola u Mančesterovoj mreži.

U odbrani (slično je igrala i Zvezda protiv Totenhema), čim Mančester prođe tu prvu liniju odbrane, na sredini terena, nastaje panika i prolaze kroz bekove kao kroz Ementaler. Miletić celu sezonu igra jako loše (mada je u drugom imao i jako dobrih više od pola sata, ali mu je u ključnoj situaciji, na 10m od gola, mekana lopta prošla ispod ili kroz noge). Urošević je pao u formi i Savo je to trebalo da uoči (kao i u slučaju Miletića) i da proba i druge varijante. Pavlović u prvom impresioniran, bez samopouzdanja, drugom, kao da se umio ladnom vodom. Ostojić - jedini na visini zadatka.

Tošić - bolje da nije ulazio. Žao mi je da to kažem, možda mu je i značilo da igra protiv Mančestera, ali ono što je pokazao je - sra mo ta. Bukvalno je svaku loptu primio s namerom da je vrati beku. čak imam utisak da ga je Jang provalio i ostavljao mu slobodan prostor prema golu, a smetao mu to dodavanje unazad ili u širinu, što je Tošiću bila jedina ideja. Žao mi je što ni od Stevanovića baš ništa nismo videli, lopta se od njega odbijala ili nije umeo da je primi, dok je Ivanović imao u kontri mogućnost da asistira, ali je ispao smešan i glup, iz želje da se proslavi golom na Old Trafordu i upropastio je 3 : 2 situaciju, skoro dodajući loptu protivniku, mislim da tako ne bi prošao ni nekog iz onog tima kome je dao 5 komada. Suma je imao mnogo spektakularnih poteza, ali nažalost - sve oko centra, a dosta pogrešnih i nedorečenih oko šesnaesterca. Ipak, startni napad daleko bolji i makar nešto obećavao od ovog blama na kraju.

Stojković 7 - Miletić 6 (solidan u drugom), Ostojić 7, Pavlović 6, Urošević 5 - Zdjelar 5.5, Šćekić 6.5, Natho 5.5 - Suma 7, Asano 6.5 - Sadik 5.5. (Tošić 4, Stevanović 4, Ivanović 4).

Tim se u LL ligi mora osvežavati, makar povremeno šansu Pešukiću ili Lutovcu na desnom beku, Brežančiću i Šehoviću na levom. Lazar Pavlović i Lakčević - takođe treba da dobiju malo prostora.

avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
01:07

Na osnovu cega Scekicu sest i po?! Tacno je da su Stojkovic i Suma bili nasi najbolji pojedinci, ali, kao da ste jako slabi na te defanzivne vezne koji nemaju dobru tehniku Hahaha Nije bas svaki Tosicev potez veceras bio katastrofalan, ipak preterujete malo.

avatar
REVØLT
Saturday, 09.11.2019
13:51

Malo je reci da se odlicno razumete i da ste ozbiljan poznavalac fudbala, takva minucioznost koju vidjam u komentarima koje pisete je retkost. Ja sam zapamtimo samo jedno presecanje Scekica (naravno da ih je bilo vise u toku utakmice), a to je ono u 80. i nekom minutu kraj aut-linije kod (ako ne gresim) zapadne tribine, a sigurno da ih je bilo i na suprotnoj strani i to vise u prvom poluvremenu u prostoru tj. trouglu izmedju i ispred Miletica, Ostojica i Asana. Medjutim, ono sto je tu problem je sto on nista ne zna sa loptom za razliku od SZ, nema smisla za akciju i ozbiljniju kombinatoriku, jednom sam.video da ni najjednostavniji i najkraci pas nije precizno odigrao, a toliko bi morao jer uvek igra na sigurno pa bi covek pomislio da se barem za to izvestio. Strasno je i sramno to vadjenje Natka, a ostavljanje Scekica (od Sase smo vec navikli da igra 90 minuta), na stranu to sto nismo ni trebali u toj postavci da igramo, a Tosica branim jer je malo smirio tempo i ''spustio loptu'' i omogucio da se oslobodimo pritiska jer je drzao loptu u svom posedu, ali, i bolje postavimo u napadu (doduse, i njima je isto Hahaha) dok Asano to ne zna, on ima druge kvalitete koji prekjuce bas i nisu nesto bili iskorisceni. Sve u svemu, ne vidim potrebu i za Zdjelarom i za Scekicem u prvih 11, znam da je i PK to predlagao prethodnih dana, ali, tu se bas i ne slazem sa njim iako sam svestan i toga da Natko ne daje defanzivno ekipi skoro nista te da trenerima nije lako da se u takvoj konstelaciji opredele za napad kao najbolju odbranu...

avatar
magister
Saturday, 09.11.2019
10:05

Opet se vraćamo na Jevtovića. Između Zdjelara i Šćekića, naravno da nisam u dilemi. Ali Zdjelar je večeras bio kriminalan, a Šćekić je kako tako odigravao, naravno, uglavnom u defanzivi. On skoro i ne pokušava drugo, ali makar u izglednim situacijama nije upropašćavao. Jednostavno, video sam dosta Šćekićevih presecanja akcija i ne mnogo grešaka, nije smetao. Inače, igrači kao što su bili Nađ, Duljaj - neophodni su u svakom klubu, daju tempo. Šćekić drugačije izgleda, ali on je to. Zdjelar bi trebalo da je mnogo više, ali taman kad pomislim da se izdigao on odigra ovako.

Zar nije utisak Mr. R da je Tošić bio, ali potpuno, nezainteresovan da pokuša da napravi ofanzivnu akciju. Pardon, jednom je zasekao ka sredini, kao da će probati šut, ali se to završilo dugim poprečnim trkom i - vraćanjem lopte i - onaj faul Janga, pošto mu je poklonio loptu. Sve ostalo, zasecanje unazad (kao čuva loptu) i - Miletiću, Ostojiću, Šćekiću... Moram priznati da me je to užasno iznerviralo. On izgleda više nije za ozbiljniji fudbal, ali pošto ume, može da bude - džoker, da ulazi na 20 - 25 minuta (do juče sam mislio da je to 30 - 35, ali definitivno ne).

avatar
Zoran Vukic
Friday, 08.11.2019
00:08

i pak premir liga long 2:0 juce veceras a mnogi izgubili se u eglskoj ipak mi srbi za maltu ipa lige 5mngo jake

avatar
gagi j.
Friday, 08.11.2019
08:36

Daj titl buraz..!!??

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 08.11.2019
00:08

U teoriji opravdana zamisao stručnog štaba da u niskoj formaciji, u zoni pokuša da osvoji loptu i odatle kontrira protivnika preko brzih igrača u napadu, međutim u praksi je to bio totalni promašaj jer prvo ovaj tim Partizana nikada ranije nije igrao na taj način, a drugo jer nema igrače za to. Šćekić je spor i ukoliko se ne igra presing tj. ukoliko nema mogućnost da bude blizu protivniku on ne može nikoga da stigne i bio je bukvalno igrač manje do tog 60. minuta do kada je igra bila sramotna kao i rezultat. Kada je Partizan izašao visoko u poslednjih pola sata Mančester Junajted bukvalno da šansu nije stvorio, međutim u napadu smo nastavili s lošom igrom i zasluženo poraženi. Junajted je zaslužio pobedu, ali suđenje je opet bilo sramno, prvi gol ne bi dali da je za lakat Van-Bisake u glavu Sadika (a još je Van-Bisaka udario loptu rukom) dosudio prekršaj za Partizan, pokazao žuti Van-Bisaki i sačekao da se Sadik oporavi da Partizan izvede slobodan udarac, a ne da izbaci Sadika sa terena zbog povrede i da loptu Junajtedu u napadu iz koga dolazi do 1:0. Druga ogromna greška su nepokazani žuti kartoni MekTomineju za udarac laktom u glavu Zdjelara i takođe slobodnjak za šut, prekršaj s leđa nad Sadikom kada ga je zaustavio u prodoru ka golu Junajteda (setimo se da je Natku dao karton za start s leđa, ali nad igračem okrenutim ka svom golu na 40m od svog gola) i za start na stopalo Miletića. Tako da je Partizan iako zasluženo izgubio oštećen i na ovoj utakmici. Što se tiče grupe presudna mogu biti 3 ukradena boda Partizanu protiv Junajteda u Beogradu jer da bi Partizan prošao mora da pobedi obe utakmice i da AZ ne pobedi u Mančesteru, sa ovakvim suđenjem kao u ove dve utakmice protiv Junajteda teško. S obzirom da znamo ko je u UEFA-i nije ni čudo da se ovako Partizanu sudi.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 08.11.2019
01:00

😂😂😂😂🤗🤗🤗🤗

avatar
Monte_Kristo
Friday, 08.11.2019
11:10

I sa tri crvena Mancestera bio bi isti rezultat,nadmocniji su bili u svakom segmentu igre,tako da,ne javljaj se

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 08.11.2019
00:05

Gde je onaj sto likuje specijalac?kako bese smesno kad se ne sutne na gol,prvaku nemacke i medju top 4 tima na svetu,ali raspalom junajtedu je to normalno,sve se vraca samo lagano..

avatar
paok
Friday, 08.11.2019
07:12

Sta hoces popili ste 9 komada u dve utakmice. Inace Totenhem je bas sjajan. Mancester raspali je 10. a sjajni Totenhem 11. Kad vas neko nakanta onda su sila a kad mi izgubimo onda su oni nikakvi.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Saturday, 09.11.2019
01:00

U Ligi Sampiona,od VICESAMPIONA evrope,trenutno stanje na tabeli nije merilo,nema sta da su oni "sila" oni su vicesampioni evrope,junajted ne moze da prismrdi ligi sampiona

avatar
The Red Army
Friday, 08.11.2019
12:23

Romero necenjen posle meca, nisu imali sta da ocene

avatar
Südkurve München
Friday, 08.11.2019
00:01

Kakav je osjecaj kada vas nadigra 3. tim nikad goreg Mancester Junajteda ?? Neka mi to kazu raznorazni kingsi, ideeeeeee, nenadi i sl.

avatar
petar000
Friday, 08.11.2019
00:00

Evo ovako, ako se izuzmu tri fudbalera za koje je vec utvrdjeno da ne znaju fudbala (celavi, Urosevic i Scekic (koji nije toliko nekoristan i pored neznanja kao ova dvojica)), onda veceras ubedljivo najgori igrac Partizana Zdjelar. To kazem zbog nekoliko situacija gde ima pozicije da pusti lagano loptu u prostor i stvori opasnu situaciju i ni u jednom od tih slucajeva decko nije uspeo da pogodi kakvu loptu da posalje. Ili je neka totalno jaka, ili je totalno neprecizna, ili je iza igraca, ili je pravo protivnickom u noge koji je udaljen od mesta gde lopta treba da prodje pet metara. Znaci N U L A totalna! Ovoj ekipi fali bar cetiri ozbiljnih igraca da bi ovakve utakmice mogli da pariramo, ne da ih pobedjujemo, ali da ne izgledamo smesno. Obratite paznju kako takve stvari resava onaj klinac iz Mancestera (ne znam kako se zove, onaj Skot) i kako to radi vec bi trebalo iskusan igrac Zdjelar, znaci neuporedivo. I pored toga sto smo duplo slabiji, ponovo GEJ sudjenje sto je neverovatno vise. Nije uticalo na rezultat, ali je nenormalno da nam uvek ovako sude 70/30 u korist protivnika kod kriterijuma za faulove.

avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
01:04

Mektomini, a ako pitas strajnica, samo Tomini:-D

avatar
paok
Friday, 08.11.2019
07:16

Ja se slazem da je Miletic bio los, ali shvati i ti i ostali sto ga pljujete da on nije bek. A to sto igra beka je pitanje za nekoga drugog. Sto ne pomenes Tosica, on je krilo koje igra bez centarsuteva sa boka, sto mu je i zadatak.

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 07.11.2019
23:59

Večeras smo zasluženo izgubili, ali i dalje me boli ona nepravda i krađa od pre dve nedelje.

avatar
Dorotej
Friday, 08.11.2019
08:16

Pusti to. "Udari brigu na veselje". Mogli ste komotno da popijete teniski rezultat u prvom poluvremenu. Kaži hvala Stojkoviću i Rašfordu, koji nije imao svoje veče.

avatar
Dorotej
Saturday, 09.11.2019
14:34

Kolateralna Šteta: Nije teško priznati. Bili ste oštećeni (pokradeni, opljačani su teške reči u vašem grobarskom vokabularu, potpuno nepotrebne). Sudija je slabo sudio i u Mančesteru na štetu Partizana. Mene su iznervirali (istina, ne zezam se) neki prljavi startovi na igrače Partizana, koje sudija nije sankcionisao. Hteo sam da ti kažem da nije važno šta je bilo. Mi Srbi kao narod stalno živimo u prošlosti, to nam je mana. Problem koji treba rešavati dugoročno šta napraviti da budemo bolji da nam se publika ne smeje. A publika u Mančesteru i Londonu se smejala našim klubovima i to me je bolelo.

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 09.11.2019
01:42

Ne kontam ovaj tvoj komentar, odgovor na moj komentar, jel toliko teško priznati da smo bili oštećeni i pokradeni u Beogradu?

avatar
Raky_b
Thursday, 07.11.2019
23:58

Katastrofalna igra...sramota me reci da smo igrali kao sto ugra Zvezda protiv Partizana....bez suta u okvir gola.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 08.11.2019
02:31

Opsesija je zeznuta stvar 😉

avatar
Consigliere 1927
Friday, 08.11.2019
09:45

Niste sutnuli ni na gol, to su bili centarsutevi

avatar
T. Henry
Thursday, 07.11.2019
23:54

Sad će neko da nam objasni ovde kako Partizanu nisu svirana tri penala, kako sudija, inače poslat od Terzica, nije dodelio čiste crvene kartone Mancesteru itd

avatar
REVØLT
Thursday, 07.11.2019
23:54

Nismo se ni proslavili, moralo je ovo bolje...

avatar
adidas forever
Thursday, 07.11.2019
23:53

Jasno je da smo ih nadigrali i dokazali da možemo ne samo ravnopravno da se nosimo sa velikanima poput MUN-a već i da budemo bolji. Rezultat očekivano ne oslikava pravo stanje stvari na terenu, mi nismo imali sreće, oni jesu, mi nismo iskoristili naše šanse, oni jesu, sudija nas drastično oštetio, ali dobro... ponosni i uzdignuta čela možemo da napustimo Old Trafford i da po povratku kući zajedno sa novinarima i komšijama proslavimo veliki uspeh našeg fudbala i što smo u 4 itakmice protiv MUN-a i Totenhama pokazali Englezima kako se igra fudbal. Možda nismo dali nijedan gol, možda jesmo primili 13 komada, ali smo pokazali kvalitet, požrtvovanje i lepotu fudbala baš kao i to da nije sve u golovima. Svakako imamo puno razloga za zadovoljstvo i optimizam. :D

avatar
REVØLT
Thursday, 07.11.2019
23:59

Jesmo mi bili osteceni u Beogradu, bar jedan penal je morao da svira onaj dsmra.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 08.11.2019
01:02

Bolje cuti ne blamiraj se vise!