LE - Radnički izdržao poluvreme, Rajko i drugovi nose "najopasniji rezultat" u Niš

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.07.2018.
20:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Makabi u drugom delu slomio otpor Nišlija.

Epa/Tibor Illyes
Epa/Tibor Illyes

Povezane vesti

Prikazala se ekipa Nenada Lalatovića u lepom svetlu publici u Izraelu, ali nije bila kadra da ostvari rezultat koji bi joj dao nešto veće šanse u revanšu sa Makabijem.

Izraelski sastav savladao je Radnički iz Niša sa 2:0 (0:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i tako stekao lepu prednost pred revanš na "Čairu".

Makabi Tel Aviv: Rajković - Dasa, Tibi, Žair Amador, Enrik Saborit - Miča (C) (od 85' Barski), Perec, Rikan (od 46' Golasa), Atzili - Kjartanson, Atar (od 66' Hozes);

Radnički Niš: Živković - Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković - Mijailović (od 74' Nikodijević), Mićić - Stanisavljević (od 63' A. Jovanović), Noma (C), Grbić - Mrkić (od 46' A. Jovanović);

Domaćin je od prvog minuta pokazao da poseduje veći kvalitet ali je Radnički na mišiće uspevao da zadrži egal i da na pauzu ode sa aktivnim rezultatom.

Makabi je u prvom poluvremenu imao nekoliko dobrih prilika, pogođenu prečku i poništen gol zbog ofsajd pozicije, dok tim Nenada Lalatovića nije bio opasan po protivnički gol.

Već na startu drugog poluvremena tim Vladimira Ivića uspeva da otključa bravu Živkovićevog gola. Islanđanin Vidar Orn Kjartanson pogodio je mrežu Radničkog i tako nagovestio da će Makabi ipak opravdati ulogu favorita.

Dvadeset minuta pre kraja strelac vodećeg gola pogađa još jednom, ovoga puta sa bele tačke i tako, ispostavilo se, postavlja konačan rezultat.

Poslednjih deset minuta Makabi je igrao sa desetoricom, pošto je Omer Atzili u razmaku od tri minuta dobio dva žuta kartona.

"Ponos Izraela" poneće tako "najopasniji rezultat" na revanš u Nišu koji je zakazan za 2. avgust.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žarko Petrović
Thursday, 26.07.2018
21:16

Realan rezultat, ali meni je neshvatljivo kako je Todorovski mogao da startuje, kad je ocigledno da ce proci Kjartanson, nije bilo potrebe za tim. Grbic je bio jedina pretnja, strasan igrac. I Micic je dobro odradio posao. Sve u svemu, bice pakleno u Nisu, ocekujem da Lalatovic smisli nesto zanimljivo

avatar
Stevan Mikša
Thursday, 26.07.2018
21:08

Ajmo, Meraklije! Mozemo dalje!