LE: Partizan - Atletik Bilbao (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.10.2015.
18:48
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletik Bilbaoa odneli su tri boda iz Beograda nakon što su savladali Partizan rezultatom 2:0 i naneli mu prvi poraz u Evropi u Humskoj u tekućoj sezoni.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: UEFA Liga Evrope, grupa L, 3. kolo
Mesto i datum: Beograd, 22.10.2015.
Stadion: Partizan
Gledalaca:
Vreme početka: 19:00

Partizan - Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Leković, Petrović, Lukić, Ninković (od 84' Trujić), A. Živković, Stevanović (od 79' Šaponjić), Božinov (od 64' Grbić)

Atletik Bilbao - Jago Ererin, Laporte, San Hoze, Ečeita, Balenzijaga, Benjat Ečaberija, De Markos, Susaeta (od 55' Merino), Vilijams (od 86' Boveda), Raul Garsija, Aduric

Počela je utakmica 3. kola grupne faze Lige Evrope između Partizana i Atletik Bilbaoa. Inicijativu na startu susreta imaju gosti sa severa Španije. Fudbaleri gostujuće ekipa zaustavili su na startu dva napada crno-belih prekršajima na sredini terena. Još uvek nema prilika ni na jednoj strani.

Taman kada smo konstatovali da nema prilika ni na jednoj strani gosti stižu do odlične šanse za postizanje gola. Samo jedan precizan pas bio je dovoljan da cela odbrana Partizana ispadne i ostavi Susaetu usamljenog ispred Živka Živkovića. Srećom, golman Partizana i štoper Fabrisio zajedničkim snagama uspevaju da otklone opasnost.

Drugi udarac ka golu Partizana uputio je najistureniji fudbaler Atletik Bilbaoa Aric Aduric u 11. minutu ali je lopta završila preširoko i previsoko od okvira gola Živka Živkovića.

Prepustili su fudbaleri domaćeg sastava inicijativu ekipi Atletik Bilbaoa ali Baski osim opisane šanse iz 8. minuta kada je ispala odbrana Drulovićevog tima nisu uradili ništa konkretno.

Deset minuta nakon prve prilike koju je imao Susaeta gostujući tim stiže do još bolje šanse. Štoper Ečeita tukao je glavom u prvi ugao nakon kornera ali je Živko Živković ponovo bio na visini zadatka.

Greška Alena Stevanovića na sredini terena mogla je skupo da košta srpskog šampiona u 25. minutu ali je odbrana crno-belih na kraju uspela da osujeti brz napad Atletika pa je opasnost otklonjena.

Nova dobra intervencija Živka Živkovića koja će golmanu Partizana dodatno podići samopouzdanje. Golman crno-belih smelo je izašao na jednu od nezgodnih lopti i pokupio je bez većih problema ispred protivničkog igrača. Publika ga je nagradila aplauzima.

Na isteku pola časa igre Aric Aduric našao se u odličnoj poziciji za udarac ali je sa visine penala glavom prebacio okvir gola i tako lišio golmana crno-belih većih muka.

32' GOOOOOOOOOOOOL!!!


Previše prostora dobio je Nikola Leković na levoj strani De Markosu koji je preciznim centaršutem u srece šesnaeserca pogodio Raula Garsiju a ovaj je glavom sproveo loptu u mrežu!

Samo tri minuta nakon vodećeg gola Atletik je imao idealnu priliku da duplira prednost. Očajno su bili postavljeni Fabrisio i Leković ali je njihove "fleke" izvadio sjajni Živko Živković koji je odbranio udarac Arica Adurica.

Crno-beli nakon primljenog gola deluju kao razbijena vojska. Nakon što je udarac Andrije Živkovića izblokiran Atletik je krenuo u kontranapada koji samo zahvaljujući nepreciznosti Vilijamsa nije okončan pogotkom. Mnogo sreće za Partizan.

Prvi udarac ka golu Atletik Bilbaoa viđen je tek u 42. minutu ali je Andrija Živković bio neprecizan pa je lopta završila visiko preko gola. Tri minuta kasnije, sudija daje znak da fudbaleri krenu na odmor.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme, nije bilo promena u sastavima dveju ekipa nakon prvih 45 minuta. Prvu priliku u drugom delu susreta beležimo u 49. minutu ali potencijalno opasnu situaciju pred golom Živka Živkovića rešava jedan od defanzivaca koji se našao u petercu.

Da napomenemo da je sudija Pavel Račkovski pokazao već dve javne opomene fudbalerima Atletik Bilbaoa u drugom poluvremenu. Pokušao je Brazilac Fabrisio iz prekida li je lopta završila metar pored gola.

Odličan pokušaj Benjata Ečaberije u 57. minutu ali Živko Živković novom sjajnom intervencijom ostavlja Partizan u igri. Usledio je prekid igre zbog povrede Andrije Živkovića.

Prvi žuti karton u ekipi Partizana zaradio je Saša Lukić zbog prekršaja sa leđa na sredini terena. Nedugo zatim sudija propušta priliku da žutim kartonom kazni San Hozea koji je na sredini terena vukao za dres Andriju Živkovića.

Jedini klasični napadač u ekipi Partizana Valerij Božinov napustio je igru u 64. minutu i svoje mesto u timu prepustio Petru Grbiću. Videćemo hoće li Crnogorac sada igrati kao najistureniji igrač domaćeg tima.

Dvadeset minuta pre kraja susreta Benjat Ečaberija ponovo stavlja na muke Živka Živkovića koji uz malo nesigurnosti ipak uspeva da otkloni opasnost i sačuva mrežu.

Odlčio je Ljubinko Drulović da na teren pošalje Ivana Šaponjića koji će sada igrati u špicu napada, dok će Petar Grbić na bok umesto Alena Stevanovića.

Novu dobru priliku za Atletik Bilbao propustio je Vilijams u 80. minutu meča. Nakon što je izbacio Lekovića i Fabrisija prvotimca gostujućeg tima izblokirao je Miloš Ostojić pa ostaje 0:1.

85' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Stavlja tačku na trijumf Atletik Bilbaoa Benjat Ečaberija fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca koji je skrivio Miloš Ostojić. Neodbranjiv udarac, prava majstorija!

Tek u poslednjem minutu nadoknade Partizan stiže do prvog udarca u okvir gola ali je Fabrisio posle kornera tukao pravo u golmana Atletika.

Na kraju 2:0 za Atletik koji zasluženo nosi sva tri boda iz Beograda.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdu Srbija voli
Thursday, 22.10.2015
21:33

U Evropi im ne sude nase sudije.

avatar
Thursday, 22.10.2015
19:49

Navijača bez :-)nViše bilo na Strazburu u basketu :-)nJoj malog li kluba :-)

avatar
сочинитељ
Thursday, 22.10.2015
20:08

чуј стразбуру...па против јавора нас буде 20 000...мада разумем њихову традиционално слабу посету,војска искључила грејање,-14 је поприлично ниска температура,у тиму имају више сплавароша него фудбалера и наравно цео свет је против њих и све је намештено

avatar
Volim Partizan
Thursday, 22.10.2015
23:02

5.11 bilbao - Partizan

avatar
gz
Thursday, 22.10.2015
19:37

Subic je klasa za lekovica

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
18:50

Lukić, Petrovic, Ninković, taj redosled...