LE - Čvrsti Bokelj iznenadio Vošu, remi Novosađana u Petrovcu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.06.2016.
19:24
Izvor: Sportske.net, Milovan Longinov

Prvi takmičarski susret klubova iz Srbije i Crne Gore završen je "bratskim" remijem kojem će se više radovati novosadska Vojvodina usled postignutog gola u gostima.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine krenuli su u pohod na grupnu fazu Lige Evrope remijem 1:1 (1:1) na gostovanju crnogorskom Bokelju u meču koji je odigran na stadionu "Pod Malim brdom" u Petrovcu.

Na stadionu u Petrovcu, pred oko 1.500 navijača, Novosađani nisu opravdali ulogu favorita, iako su imali veći broj prilika, ali su čvrsti domaćini zasluženo došli do remija na ovom meču.

Bokelj: Mijatović - Mladenović, Ognjanović (C), M. Todorović, Bogdanović - Tomić (od 64' Kotorac), Zlatičanin - Macanović, Vučinić (od 72' L. Maraš), Pepić (od 76' Pajović) - Đenić

Vojvodina: Kordić - Miletić, V. Kovačević, Puškarić, Antić - N. Kovačević (od 59' Mićić), Jovančić (od 59' Paločević) - Malbašić, Meleg (C), Babić (od 70' Ašćerić) - Trujić

Fudbaleri Bokelja nisu mogli da požele bolji početak meča pošto su već u četvrtom minutu poveli golom Dejana Đenića. Posle dobre kombinacije na desnom boku, centrirao je Mladenović, a Đenić sa nekih osam metara glavom savladao Kordića.

Ipak, radost domaćih trajala je manje od minuta, pošto je Dejan Meleg izjednačio na 1:1 posle greške odbrane Bokelja. Todorović je glavom odigrao samo do Melega, koji je prihvatio loptu sam na 18 metara i lobovao loše postavljenog izletelog golmana Mijatovića.

U 11. minutu, Bokelj je imao novu solidnu priliku i ponovo posle akcije na desnoj strani. Lopta je uz dosta sreće došla do Pepića koji je iskosa šutirao preko gola.

bokelj vojvodina navijaci
Foto: Sportske.net

Usledio je nešto mirniji period, Vojvodina je polako preuzimala inicijativu i posed lopte i težište igre prebacila na polovinu rivala.

Veliku priliku propustio je Nikola Trujić pošto je u 22. minutu ostao usamljen na sedam metara, ali je promašio čitavu loptu, u nastavku akcije, Meleg je mogao da zapreti golmanu Mijatoviću, ali je štoper domaćih otklonio opasnost.

Do odlaska na odmor, Vojvodina je propustila novu odličnu šansu, posle duplog pasa na desnom krilu, Miletić je centrirao oštro kroz pet, a Babić je udarcem iz prve poslao loptu preko prečke.

Na samom startu drugog poluvremena, Trujić je promašio stopostotnu šansu. Jovančić je oduzeo loptu na 35 metara i proigrao Trujića koji se oslobodio svog čuvara i izašao sam na golmana, ali je šutirao tik pored stative.

Ubrzo je usledio odgovor na drugoj strani, Pepić je prošao po desnom boku i lepo pronašao Macanovića, koji šutira glavom pored gola.

Drugo poluvreme bilo je znatno dinamičnije, pošto je u 57. minutu ponovo opasno pred golom domaćih, levi bek Novosađana Antić šutira sa 16 metara direktno u golmana Mijatovića.

Na isteku sata igre, trener Vojvodine Nenad Lalatović napravio je dvostruku izmenu na pozicijama zadnjih veznih igrača. Nikola Kovačević i Jovančić su napustili igru, a ušli su Mićić i Paločević.

Samo minut kasnije, Bokelj je imao zicer, ponovo je akter bio strelac gola Ðenić koji šutira glavom, ali golman Kordić je maestralno intervenisao i izašao kao heroj u ovoj situaciji. 

U 64. minutu, Trujić se još jednom obrukao, posle centaršuta sa desnog krila, ostao je sam na osam metara, ali je slabo šutirao u golmana Bokelja.

Tri minuta kasnije, nova šansa za Vojvodinu, posle kornera Melega, Vladimir Kovačević glavom takođe šutira direktno u ruke Mijatovića.

U poslednjih 20 minuta šansu je dobio i Ašćerić umesto Babića, ali nije mnogo promenio odnos snaga na terenu.

U 85. minutu, Vojvodina je bila najbliža pobedi. Sa 25 metara Paločević je snažno šutirao, ali je prečka sačuvala nemoćnog Mijatovića.

Do kraja utakmice, domaći su imali još jednu dobru priliku, Vučinić je šutirao sa desetak metara preko gola i to je bilo sve na ovoj utakmici.

Revanš meč na programu je za sedam dana na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vojkan Mitrović
Thursday, 30.06.2016
23:58

Uzas... Ispadanje iz lige... nGde ima da se proda ovaj Lalatovic

avatar
Danijella
Thursday, 30.06.2016
21:37

Sta li su tek ostali timovi kad je Bokelj cvrst i jak :))

avatar
Branislav
Thursday, 30.06.2016
20:39
avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 30.06.2016
20:37

Nadam se da Bokelj može do prolaska.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 30.06.2016
19:44

Ponekad se zapitam kako Voša ne može da bude prvak... Eto danas sam dobio odgovor, loš rezultat...

avatar
NeWave86
Thursday, 30.06.2016
19:40

Zvanicno pocelo vracanje u realnost Srpskog fudbala...dosta smo se lozili...

avatar
Thursday, 30.06.2016
19:39

Više nisam ni siguran da je Lalatović pametno uradi što je produžo ugovor

avatar
Thursday, 30.06.2016
19:38

s obzirom na pojačanja i da je branio Kordić dobro smo i prošli