Lazović i Ilić na Kupu prijateljstva, ima li potencijala za Partizan?

Autor: Beta Beta
sreda 05.06.2019.
14:43
Izvor: Beta

Dosadašnji kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić ocenio je danas da na Kupu prijateljstva ima mnogo kvalitetnih mladih igrača i rekao da se nada da će turnir nastaviti da se održava.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Juniorske ekipe uzrasta do 18 godina iz regiona takmiče se na Zlatiboru na Kupu prijateljstva evropskih klubova.

"Nisam prvi put gost na Kupu prijateljstva. Sa prijateljima sam došao da ispratim ovaj vrlo zanimljiv turnir i ujedno da se vidim sa trenerima nekih ekipa sa kojima sam igrao i družio se, a koje dugo nisam video. Iskreno se nadam da će ovaj turnir nastaviti da se održava. Ovde zaista ima mnogo kvalitetnih mladih igrača i odlična je prilika za tu decu, ali i nas strarije, da se družimo", rekao je Ilić za sajt takmičenja.

Turniru prisustvuje i Ilićev nekadašnji saigrač iz Partizana Danko Lazović.

"Veliko mi je zadovoljstvo, čast i privilegija što sam na Zlatiboru i što sam u prilici da gledam ove divne momke. Neki od njih će, u to nemojte uopšte da sumnjate, sigurno postati vrhunski fudbaleri, tako da je za mene ovo pravo uživanje. Ovakvi turniri su sjajna stvar, sve to sam i ja prošao i zato sa zadovoljstvom dolazim na ovakve manifestacije", rekao je Lazović.

On je rekao da poznaje skoro sve igrače iz ekipe Partizana, da ima talentovanih i da se nada da će se sledeće sezone neki od njih priključiti prvom timu.

Iako su imali bogate medjunarodne karijere i Ilića i Lazovića su uvek posmatrali kroz prizmu Partizana, a Lazović je rekao da mu je to najdraže i najvažnije.

"Verujte mi da je to privilegija, odanost, pripadnost nečemu što voliš, jer Partizan je za sve nas kao porodica", naveo je on.

Na pitanje kakve uspomene ga vežu za prvi susret sa Dankom Lazovićem, Ilić je odgovorio: "Ma, nikakve".

"Šalim se, naravno. Danko i ja se poznajemo dugo. Ja sam ga zaista lepo prihvatio kao šest godina stariji saigrač. U to vreme bio sam standardni prvotimac Partizana, a on je došao kao jedan od najmladjih. Od tada traje naše prijateljstvo i trajaće do kraja života", naveo je Ilić.

Lazović je rekao da ih vežu mnoge uspomene.

"On je fudbalski genije, sjajan čovek. Nažalost, više ga nećemo gledati na terenu, ali se nadam da će ostati u fudbalu i u Partizanu, jer Partizan bez njega nije Partizan", dodao je on.

Reprezentaciji Srbije predstoje dueli sa Ukrajinom i Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a obojica su optimisti.

"To su izuzetno važne utakmice za naš tim, ali imam veliko poverenje u reprezentaciju. Imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat, svim srcem smo uz njih", rekao je Ilić.

Lazović je rekao da su to dve najvažnije utakmice.

"Mislim da se nalazimo u odličnom momentu, svi naši reprezentativci igraju standardno u svojim klubovima i u dobroj su formi. Utakmice sa Ukrajinom i Litvanijom su veoma važne, jer ako osvojimo šest bodova praktično smo osigurali plasman na Evropsko prvenstvo", naveo je Lazović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 05.06.2019
20:15

Partizan je najbolja škola u Evropi i pitanje da li u Partizanu ima potencijala je suvišno. Gde ga ima ako ga nema u Partizanu.

avatar
Brajkoo
Wednesday, 05.06.2019
15:34

Kako bi bilo dobro da ova dva coveka preuzmu Partizan(sportski sektor)