Lazar Romanić - Zvezdina akvizicija za budućnost

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.12.2016.
14:20
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Jedan od omladinaca koji su tokom jesenjeg dela sezone skrenuli pažnju na sebe i izborili se za profesionalni ugovor u Crvenoj zvezdi uskoro bi trebalo da bude nagrađen odlaskom na pripreme sa prvim timom.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro bi mogao da ostane bez poslednjeg igrača iz projekta "Pet zvezdinih bisera", ali navijači nikako ne moraju da brinu za budućnost jer neki novi talenti uveliko stasavaju u omladinskoj školi.

Jedan od igrača za čije će se ime tek čuti skrenuo je pažnju na sebe odličnim partijama u omladinskoj selekciji aktuelnog šampiona Srbije i time zavredio profesionalni ugovor u Zvezdi.

"Za mene su se ove sezone poklopile neke stvari da dobijem pravu šansu. Nažalost Joveljić nije mogao da igra, Panović je takođe imao problema sa povredom, Vučićević nije imao pravo nastupa i zato sam izbio u prvi plan. Naravno, da se nisam trudio i radio trener bi mi lako pronašao zamenu" počeo je svoju priču Lazar Romanić.

Seniorski sastav Crvene zvezde okupiće se početkom narednog meseca i započeti pripreme za prolećni deo sezone, a mladi Lazar Romanić ne krije da se nada šansi od strane trenera prvog tima.

"Nadam se da me očekuju prve pripreme sa prvim timom i to vidim kao odličnu priliku da pokažem koliko vredim i da se nametnem treneru u budućnosti. Luka Ilić me je dosta savetovao, on je već bio na pripremama i zaista mi mnogo znači sve što mi je rekao. Svesni smo da će biti fizički jako naporno, ali da će to mnogo unaprediti našu igru" kaže golobradi napadač.

Nastupajući za omladinsku selekciju Crvene zvezde Lazar Romanić se pronašao na poziciji centralnog napadača iako je u prošlosti igrao na levom krilu.

"Najviše volim da igram centralnog napadača, to je mesto na kojem sam se ustalio ove polusezone. Imam mnogo više prostora za igru, kada dobijem loptu i budem jedan na jedan sa protivničkim igračem retko kad promašim. Igrao sam ranije i levo krilo, ali sa te pozicije nisam mnogo efikasan, više sam asistencija zabeležio" dodao je Romanić.

Kao uzora navodi napadača Mančester Sitija Serhija Aguera ali ističe da će morati još mnogo da radi da bi unapredio svoju igru.

"Najveći kvalitet u igru su mi brzina i skok, a trebalo bi da popravim završnicu. To je nešto na čemu svi napadači treba da rade, to nikada ne može da bude onoliko dobro koliko bismo mi želeli" zaključio je Romanić.

Lazar Romanić je rođen 25. marta 1998. godine a u Zvezdu je stigao iz Obrenovca. Sa najtrofejnijim srpskim klubom potpisao je ugovor do januara 2020. godine pa navijači u narednom periodu mogu da ga očekuju u akcijama prvog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 21.12.2016
09:48

Upitao bih administratore zbog cega dozvoljavate komentare ovog hiperkretena koji svakodnevno izaziva ljude na dvoboj?! Neko nece razumeti njegova izmotavanja i ozbiljno ce ga shvatiti, mozda cak i preozbiljno, a onda nema povratka. Ako mu to i treba u zivotu, ovo sigurno nije mesto, meni ne objavljujete neke komentare o sportu, njemu skoro svaki takav komentar prolazi jer voli da misli da je lav strasan neki iako je mis, kakav je to nacin, ocistite malo ovaj forum!

avatar
sashki
Tuesday, 20.12.2016
01:13

Gledao 3 minuta smorio se ama nista nije pokazao.

avatar
sashki
Tuesday, 20.12.2016
01:09

Svi ti talenti koje mi potpisujemo neće videti minuta igre kod grofa

avatar
Vanja Grubač
Monday, 19.12.2016
18:14

Jel ovo protiv Brodarca?

avatar
Vanja Grubač
Monday, 19.12.2016
18:12

Dati mu desetku i kapitensku traku ,da bude najmladji ikad u protokolu i na proleće ga prodati Manisi za 5-6 miliona i 30 5 od sledeća dva ugovora...Podseća na Ronaldinja stasom ...ko zna ,možda se neko upeca

avatar
svojnasvome
Monday, 19.12.2016
17:28

Lagano s vasi biseri.....mogu biti pokusaj a zna se gde nastaju biseri :)

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Tuesday, 20.12.2016
02:11

Zna se,sprdaju se sa vama :)

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 19.12.2016
17:07

I ovaj ce da .ebe partizan :)

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 19.12.2016
16:50

Мали истерај из првог тима Орландића и Сикимића да их очи моје више не виде.

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 19.12.2016
16:13

mislim da je Joveljic veci talenat ali povreda i odsustvo gotovo cele jeseni je dalo sansu ovom fudbaleru da zablista, gledao sam ga u Nisu i za svoj uzrast je jedan od najboljih ali ne verujem da kod grofica moze da napreduje i dobije sansu jer dekice moraju da igraju i neki veciti talenti koje zele da dovedu... moj savet, dodji u Nis bices rezerva ali prva u napadu, ako ne stigne Bjedov...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Tuesday, 20.12.2016
02:12

Savet gledaj svoje dvoriste mnogo si dosadan

avatar
Wednesday, 21.12.2016
09:36

Kakav crni brat, ne daj Boze da mi je on brat, sta je sa tobom? Mezimce drzave, a dobijamo toliko puta manje para od njih, mozda u odnosu na Radnicki i sve ostale klubove, ali mi se sami izdrzavamo u fudbalu i ti to vrlo dobro znas, smesna je stavka ta cifra koju dobijamo od telekoma...

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 20.12.2016
12:04

ti i ne znas o kome pricam i pisem, ti ni svoje dvoriste ne poznajes bolje od mene, tebi je vazno da se sa onim kraljem, revoltom, i ostalom bracom prepucavas ko je vece mezimce drzave nego li da ostavis neki kvalitetan tekst o analizi pojedinih igraca ili igri tima...