Latinski šarmer Venger zna gde je Arsenal došao

Autor: Pavle Knežević
sreda 18.10.2017.
19:29
Izvor: Sportske.net

Trener Arsenala pokazao je svoj prepoznatljivi šarm i srpskim novinarima. Kaže da zna gde su došli, a engleske medije više je zanimao poraz od Votforda.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da zna gde je došao i šta fudbal znači ljudima u Srbiji i zato je pozvao svoje igrače na koncentraciju. Više se pričalo o lošim rezultatima u Premijer ligi.

Crvena zvezda dočekuje sutra Arsenal u trećem kolu Lige Evrope, a jedna od izdanica

"Podrška timu je uvek pozitivan uticaj, ali mi smo imali sreće da iskusimo sve stdione u Engleskoj, a imamo i veliko iskustvo u Ligi šampiona, tako da verujemo da to neće negativno uticati na nas.

Ali, znamo da smo u zemlji smo koja ima dugačku fudbalsku tradiciju, koja je proizvela mnogo velikih igrača, a publika poznaje fudbal. Moji igrači moraju da budu posebno koncentrisani
", rekao je Venger novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Francuski stručnjak prikazao je novinarima u Srbiji svoj prepoznatljivi "latinski šarm", odgovarao je na pitanja uz osmeh i svoj standardni "šmek".

Jedno od pitanja bilo je da li je Liga Evrope lakši put ka Ligi šampiona od Premijer lige.

"Prvi put smo u Ligi Evrope posle 20 godina i polako otkrivamo šta je ovo, ali za nas je to potencijalni trofej koji možemo da osvojimo. Igramo mnogo takmičenja, Ligu Evrope, Premijeršip, Liga kup i hoćemo da igramo dobro u svakom takmičenju. To jeste jedan put, ali nije jedini", rekao je Venger.

Arsenal je za vikend izgubio od Votforda 2:1, što je izazvalo salvu negativnih komentara.

"Znam ko su moji igrači zaista. Imali smo pre ovoga šest pobeda i jedan remi, a komentari koji su usledili posle Votforda su sastavni deo igre. Volim moje igrače i verujem u njihov karakter i mogućnost da pobede", rekao je Venger.

On je najavio mogućnost da sutra zaigra Matje Debiši, koji ne igra od 2016. godine.

"Moguće je da sutra zaigra Debiši (tada se okrenuo prevoditeljki i rekao 'To je naš igrač, vrlo važan, a nije igrao dugo zbog povrede'). Nije ga dugo bilo i moguće je da će se pojaviti na terenu sutra. Uvek kada je bio blizu povratka ranije, dobijao je novu povredu. Nadam se da će sutra biti u konkurenciji", rekao je Venger.

Srpski novinari su ga pitali da li se možda čuo sa Draganom Stojkovićem pred ovu utakmicu.

"Poznajem Piksija, posetio me nekoliko puta u Arsenalu. On je bio moj igrač u Nagoji i bio je stvarnonešto posebno. Čuli smo se da 'sredi' neki intervju sa srpskim medijima, ali to se nije desilo. Pratim njegov rad. Dobar je trener i možda će se jednog dana vratiti u Srbiju", rekao je Venger.

A poruka za brojni fan-klub navijača Arsenala u Srbiji?

"Znam da imamo mnogo navijača u Srbiji, imamo ih i u svetu. Lepo je što ste mi dali priliku da ih pozovem da navijaju i pruže nam podršku", rekao je Venger.

Arsenal je protiv Votforda vodio 1:0, ali je izgubio 2:1. Kapiten Džek Vilšer je govorio o odnosu javnosti prema timu, a nije pomenuo Zvezdu imenom.

"Užasni su bili komentari posle meča. Kada pogledam ovaj tim, mislim da komentari nisu na mestu. Nismo hteli da ispustimo prednost. Imamo utkamicu sutra, idemo dalje, za vikend nas čeka nova. Igrači mogu brzo da se vrate. Ne razgovaramo previše o tome, pojedinačni razgovori verovatno postoje, ali atmosfera je uopšteno dobra. Moramo da se vratimo pobedama", rekao je Vilšer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Debeljko sa Čukarice
Thursday, 19.10.2017
08:52

Ovde su mnogi pali.

avatar
Manitu
Thursday, 19.10.2017
06:17

Zato ova LE nikome nije interesantna kad mora da se razvlaci po raznim gudurama i raznim rupama od stadiona.

avatar
Thursday, 19.10.2017
00:27

Oni ne mogu ni da pretpostave sta ih sutra ceka, jer je Mara nesto posebno i jedinstveno u svetu!

avatar
Poco
Wednesday, 18.10.2017
22:44

E, pa....zapamtices ti Vilsiru zvezdino ime!

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Wednesday, 18.10.2017
21:38

Eno ga vilsir gleda trofej prvaka evrope,nesto sto nikad nije imao priliku da vidi :)

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 18.10.2017
20:12

Sigurno da zna gde je dosao, ali jos uvek ne zna sta ga sutra ceka u grotlu Marakane pred najboljim i najvernijim navijacima na svetu.

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 18.10.2017
20:03

Podrska momcima. Malo kosarkaskih vesti. Dorel Rajt, bivsi NBA prvak sa Voriorsima, trenutno clan Igokee, novi je clan Crvene Zvezde ! Rajt ima izlaznu klauzulu u ugovoru sa Igosima da moze da ode ukoliko stigne ponuda koja mu odgovara, sto se I desilo. Rajt ce u timu zameniti Marka Keselja koji vise nije u prvom timu. Rajt je najbolji strelac dosadasnjeg toka ABA lige sa prosecno 24 poena. Ugovor stupa na snagu 1. decembra I potpisan je do kraja sezone.

avatar
Stabber
Wednesday, 18.10.2017
19:52

Arsen smeker, svidja mi se njegov stav! Sutra sam na stadionu i ocekujem da bolji tim pobedi iako sam veliki Delija