Lalatovića pogodile uvrede, ali ga nešto drugo još više boli

Autor: Pavle Knežević
sreda 06.03.2019.
20:44
Izvor: Sportske.net

Otvorio je dušu strateg niškog Radničkog pred novinarima nakon trijumfa nad Partizanom. Pogodile su ga uvrede, posebno one upućene članovima njegove porodice, ali ga nešto drugo još više muči.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Iako je publika na stadionu Partizana vređala ne samo Nenada Lalatovića, nego i njegovu porodicu, trenera Radničkog je zabolela jedna druga stvar - nedostatak poštovanja prema njemu.

"Ja sam na uvrede navikao. Meni je samo krivo, meni je bitno da ljudi o meni pričaju drugačije, da vi novinari kažete 'Nenade, šta se dešava sa Borcem, sa Vojvodinom, nisi izgubio 13 meseci, došao do četvrtog kola u kvalifikacijama za Ligu Evrope', bio sam pred grupnom fazom Lige Evrope. Da me pitate 'Nenade, šta je sa Radonjićem? Šta se dešava sa Lukom Jovićem? Ristićem? Rajkovićem?' Da ne nabrajam dalje.

Mene to niko ne pita, mene samo pitate da me kažnjavaju, niko neće da pohvali Nenada Lalatovića i njegove uspehe. Ovo što ja radim ovde, da radim bilo gde drugde, bio bih poštovan. Ovde nisam poštovan samo iz razloga jer imam karakter i nikom ne ćutim.

Ne uzimam ni od koga ništa, nudili su mi bogatstva, nikad ništa nisam hteo da uzmem, kod mene igraju samo najbolji i oni koji izbore mesto u timu. Ovi momci su to pokazali i ja sam to rekao i jako sam ponosan na njih. Rekao sam im 'ovo je vaša utakmica, želim da posle utakmice vaši roditelji budu ponosni na svoje sinove', i siguran sam da su ponosni
", rekao je Lalatović na sastanku sa novinarima.

Njegov Radnički je pobedio 1:0 u jako tvrdoj utakmici.

"Moram da čestitam i ekipi Partizana i mojoj ekipi na igri. Bila je požrtvovana igra, taktički smo se nadmudrivali. Mislim da smo danas taktički jako dobro odradili, da smo zatvorili sve prilaze našem golu, ne mogu da se setim da je Partizan danas imao i jednu stopostotnu šansu, nismo imali ni mi, da priznam, ali jednu šansu koju smo imali to smo iskoristili i pobedili.

Nije lako pobediti Partizan na njihovom stadionu, pogotovo Partizan koji je dobro igrao protiv Crvene zvezde. Bili su puni samopouzdanja, ali i mi smo bili puni samopouzdanja. Ja sam u najavi rekao da ne dolazim ovde da uzmem bod, već da uzmem tri boda i igrači su ispoštovali to što sam tražio i ostvarili smo naš cilj
", kaže trener Radničkog.

Lalatovića su vređali u prvom poluvremenu, a trener Partizana Zoran "Bata" Mirković ga je na kraju prvog poluvremena zaštitio.

"Bata i ja smo veliki prijatelji. Ja sam govorio da Bata ne treba da bude kažnjen, ja to nisam rekao zato što smo prijatelji, nego nije zaslužio. Nije lako ovde, ja sam na ovo navikao, Bati je ovo prvi samostalni posao. Ja sam kao igrač odigrao mnogo derbija i kao trener sam imao dva.

Jednostavno, kad uđete na atletsku stazu Partizana, Zvezde, emocije su velike pa uradite nešto zbog čega se posle kajete. Bata nije uradio apsolutno ništa zbog čega bi trebalo da bude kažnjen, ja ga podržavam i ne treba da bude kažnjen za to što je uradio na derbiju. Bata Mirković je trenerska budućnost Partizana
", podržao je Lalatović Mirkovića.

Strelac je bio Nermin Haskić, čime se potvrdio na prvom mestu liste strelaca sa 17 golova...

"Ja kažem još jedanput mi smo tu gde jesmo ne zbog mene, nego zbog sjajnih momaka. Kod nas vlada jedna porodična atmosfera, ja sam rekao kad je porodica na okupu ona je uspešna", odgovara Lalatović.

Radnički je drugi sa 11 bodova više od Partizana i sedam bodova manje od lidera Crvene zvezde. Maštate li o tituli?

"O tituli? Pa ja kad maštam, kad trčim, a trčim 10 kilometara svaki dan, ja sam osvojio Ligu Evrope u mašti", odgovara uz osmeh Lalatović.

A Ligu šampiona?

"Ne još", kaže trener Radničkog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jfvr
Thursday, 07.03.2019
09:48

Ne postoji grad i klub u kom je radio ili gostovai a da se nije kačio sa navijačima ili članovima uprave.... Nemoguće da su svi krivi, jedino on nevinasce....

avatar
CZYNWA
Thursday, 07.03.2019
07:34

Lalat je je***o dobar trener, kad bi malo smirio temperament, daleko bi dogurao. Srbija konacno ima neke mladje ljude na trenerskim pozicijama u najboljim timovima, kao sto su Miloje, Bata i Lalat i konacno se pojavljuju nova imena, a ne da se Bekvalac, Kosanovic i ekipa samo mijenjaju u klubovima.

avatar
Dragan64
Wednesday, 06.03.2019
22:55

Ovaj jad od fudbala nazivaš lepim? Zato smo tu i gde jesmo, u crnoj rupi!

avatar
BatiGol
Wednesday, 06.03.2019
22:45
avatar
Гробар1971
Wednesday, 06.03.2019
22:11

nije u redu, nije on kriv što naš Partizan vode nepismeni ljudi

avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 06.03.2019
21:57

Jedna rec: Kralj.

avatar
Zeljko Trisic
Wednesday, 06.03.2019
21:54

'Ja sve uradim i niko to ne hvali" Sto mi je ovo poznato :D:D

avatar
Südkurve München
Wednesday, 06.03.2019
21:48

Lalate legendo, svaka tebi cast