Lalatović zadovoljan učinjenim u Turskoj, tri mesta za novajlije u prvoj postavi Voše!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 09.02.2020.
09:38
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Novosađani narednog vikenda nastavljaju takmičenja u Superligi Srbije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Vojvodine Nenad Lalatović sumirao je učinak svoje ekipe na pripremama u Turskoj.

"Pripreme smo obavili uspešno. Radilo se naporno, igrači nisu imali slobodan dan, a od svega je najvažnije da se niko nije povredio, odnosno da smo udarnu fazu završili u kompletnom sastavu.

Oprobali smo se protiv kvalitetnih  rivala. Namerno sam odabrao da to budu baš te ekipe, kako bi videli gde smo u odnosu na one koji se visoko kotiraj učestvujući u evropskim takmičenjima, što je, inače, naš cilj u narednom periodu. Dakle, sparing partneri u Turskoj po svemu su ispred rivala koje ćemo imati na domaćoj sceni na proleće", smatra šef struke "lala", prenosi Sportski žurnal.

Lalatović tvrdi da su se novajlije pokazale u prvom sjaju.

"Posle boravka u Turskoj, od novopristiglih igrača prvoj postavi su najbliži Vukadinović, Mrkaić i Đorđević. Tako je sada, ali sve je i dalje otvoreno. U narednom periodu, razume se, može da bude promena, neko da izgubi status koji je imao, a drugi da se nametnu i probiju u prvi plan", istakao je on.

Strateg Novosađana je posebno istakao mlade igrače.

"U potpunosti su ispunili očekivanja. To su, pre svih, Topić, ali odmah do njega su: Devetak, Zukić, Veselinović i Nešković. Oni su blago Vojvodine, njena budućnost, pa ćemo se tako i odnositi prema njima", kazao je Lalatović.

Vojvodina će naredne subote od 18 časova ugostiti Proleter u gradskom derbiju u okviru 20. kola Superlige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke