Lalatović zadovoljan i pored remija: "Publika je uživala"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 18.08.2019.
23:48
Izvor: Sportske.net

Ekipa Vojvodine je nakon četiri uvodne pobede remizirala na svom stadionu protiv najprijatnijeg iznenađenje lige.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Voša je na "Karađorđu" ugostila TSC iz Bačke Topole, meč je završen nerešenim rezultatom 2:2.

Nakon utakmice, za medije je govorio i trener Vojvodine Nenad Lalatović.

"Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri i mislim da je publika na Karađorđu večeras imala priliku da uživa u njoj, jer viđeno je mnogo akcija i duela i četiri pogotka. Smatram da smo jako dobro ušli u utakmicu, odnosno u prvih 10-15 minuta, kada nismo iskoristili dve šanse koje smo morali da iskoristimo. Takođe, moram da kažem da nas je dosta poremetila povreda Bojića, koji je povredio ključnu kost i pitanje je kada će se vratiti na teren, a jako je bitan igrač za nas. No, ne treba kukati", rekao je Lalatović.

Na tribinama stadiona "Karađorđe" bilo je oko sedam hiljada gledalaca, a trener Vojvodine veruje da su prisutni imali u čemu da uživaju.

"U prvom poluvremenu, Silađi je imao fenomenalnu šansu u kojoj, da je odigrao pas, možda bi njegova ekipa postigla pogodak, a u poslednjih dvadesetak minuta prvog dela meča, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, uz mnogo duela. TSC je bolje otvorio drugo poluvreme, iako smo znali kakav je Lukić i da ima sjajnu levu nogu, ali smo ga pustili da šutira sa 25 metara. Prilikom analize protivnika, govorio sam da njega samo treba zatvoriti i ne dopustiti mu da se namesti na levu nogu u zoni šuta, pogotovo što znamo koliko je fizički jak i dominantan, da bukvalno ne možeš da ga pomeriš. TSC je tako iz dva šuta postigao dva gola, nakon čega sam u poslednjih 20 minuta promenio formaciju", dodao je Lalatović.

Iako je Voša u susret ušla sa željom da nastavi seriju povreda, Lalatović ističe da i pored remija ima razloga za zadovoljstvo.

"Na terenu su bili Zukić, Nešković, Devetak, koji su prošli kroz omladinsku školu Vojvodine i pokazali da su s pravom prvotimci, kao i Veselinović, koji je pokazao da je s pravom kapiten. Pored njih, moram da pohvalim i Gemovića, koji je sjajno ušao u meč u drugom poluvremenu. U finišu meča, Neškovića smo prebacili desno, a u špicu zaigrali sa Matićem i Ezeom, čime smo protivniku napravili dosta problema u skoku i uspeli da postignemo dva gola. Ako se ekipa na domaćem terenu u poslednjih 20 minuta vrati sa 0:2 na 2:2, pri čemu su stopostotne šanse promašili Matić i Eze, to znači da smo mogli čak i da pobedimo i da posedujemo kvalitet, baš kao što ga ima i TSC i kolega koji ga fenomenalno vodi. S pravom smo i dalje neporaženi i posle petog kola imamo 13 od 15 mogućih bodova, te delimo prvo mesto na tabeli. Crvena zvezda ima utakmicu manje, ali Vojvodina nijednog trenutka ne juri prvu poziciju, već Evropu, koju publika na Karađorđu apsolutno zaslužuje", zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Sremac
Monday, 19.08.2019
07:30

Kako da juri kada je tu Zvezde, Partizana I naravno Toncev tj. Radnicki 😀

avatar
Vladan Eric
Monday, 19.08.2019
00:53

Vojvodina ne juri prvu poziciju!?

avatar
Brane Lala
Monday, 19.08.2019
04:11

Bi ona, 'al ne sme. Zadnji put kad se drznula dobila takvu šamarčinu da je mal' ispala iz lige. Lepo čovek kaže, 3-4 mesto i koszonom szepen.

avatar
Vladan Eric
Tuesday, 20.08.2019
15:21

Ma zato me i nervira sve ovde, ja sam partizanovac, ali brate ako imas dobar tim i mozes onda osvoji titulu.
Ali je u Srbiji sve plod dogovora.

avatar
Brajkoo
Monday, 19.08.2019
00:19