Lalatović za španski sistem! ''Ovakva utakmica bi zapalila ceo stadion''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.08.2020.
10:05
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Šef struke Vojvodine sinoć je bio raspoložen za priču sa novinarima posle remija sa Čukaričkim.

Screenshot/YouTube/Fk Vojvodina
Screenshot/YouTube/Fk Vojvodina

Povezane vesti

Vojvodina je odigrala još jedan zanimljiv meč. Računajući i finale Kupa sa Partizanom, tim Nenada Lalatovića treći put zaredom igra nerešeno, 2:2 u regularnom toku, ali sinoć su njegovi igrači uspeli da nadoknade minus od dva gola protiv Čukaričkog u Novom Sadu.

Ra razliku od prethodnog meča sa TSC-om, ovoga puta je javno pohvalio i sudije.

''Mogu slobodno da kažem da je utakmica opravdala očekivanja i da je ovo bio jedan pravi derbi. Voleo bih da se Vojvodini uvek sudi ovako kao večeras, jer srpski fudbal može samo da napreduje kad sudije ne zanima ni ko je Vojvodina, ni ko je Čukarički. Idu kući čistog obraza i dignute glave, te mogu samo da ih pohvalim. Da bismo u Evropi bili što bolji, moramo da imamo ovakvo suđenje.

Od kako sam ja ovde, budite sigurni da Vojvodini niko nije pomogao ni za aut. Treće mesto i trofej smo osvojili zahvaljujući kvalitetu igračkog kadra, uz pomoć navijača i medija koji vole Vojvodinu, kojima se takođe zahvaljujem. Neću da se vraćam na utakmicu protiv TSC-a i komentarišem penal i naš treći gol koji smo postigli, niti gospodina koji je sudio tamo i kome želim sve najbolje. Sve to bi bilo džaba, mogu samo da budem kažnjen'', objašnjava Lalatović i naglašava da mu je posebno drago što se njegov tim podigao u poslednjih pola sata meča.

Ipak, primetio je i nešto kod protivnika.

''Mogu da kažem da sam nezadovoljan rezultatom, jer je trebalo da pobedimo. Ekipa koja vodi 2:0 mora da te dokrajči, ali oni su bili radosni, a njihova klupa samo što nije skočila do zvezda zbog toga što su nama dali dva gola. Mislili su da će moći, ali ekipa Nenada Lalatovića ne može da se pobedi tako lako.

Momci su pokazali karakter i da nisu zaboravili da igraju fudbal. Malo sam im tumbao mesta, zato što moraju da igraju igrači do 21 godine, koji i treba da igraju. Čović je na svojoj poziciji jako dobar, ali i Zukić igra na istoj toj poziciji, pa je Čović morao da igra bočno. Vukadinović je imao koronu i nije trenirao dve nedelje. Videlo se da kada smo dobili dubinu i brzinu po bokovima da smo odmah bili bolji i agresivniji. Pravili smo dosta problema po boku i punili šesnaesterac centaršutevima sa strane'', ističe Lalatović.

On se, bar tokom ovih letnjih meseci zalaže za ''španski sistem'' kada su u pitanju termini odigravanja mečeva i izneo je novi predlog s tim u vezi.
-
Baner Liga Sampiona
-
''Zamislite da je večeras bio pun stadion. Ne bi bilo razlike između nas, Španije, Nemačke i Engleske. Ovakva utakmica bi zapalila ceo stadion. Sudija nije bio u prvom planu i sudio je za čistku desetku. Na poluvremenu sam popričao sa igračima, ali potpuno mirnim tonom. Rekao sam im da nisu zaboravili da igraju fudbal, da znam da su istrošeni i da su im potrebne utakmice u nogama. Sasvim mirno smo pričali i u drugom poluvremenu izašli na teren i izdominirali.

Ovo je španski sistem. Protiv Selte i Barselone sam igrao u 10-11 uveče. Ja nisam navikao da u 11 uveče idem da spavam, pa mi to nije bio problem, ali ima igrača koji već tada idu na spavanje i ustaju u šest-sedam. Meni odgovara ovako, jer da nema korone i da je mogao da bude pun stadion, ovo bi bila milina.

Igrači tada mogu da daju i više od svog maksimuma. Protiv TSC-a je u prvom poluvremenu stvarno bilo jako teško, čak i meni da vodim utakmicu, a kamoli igračima da trče, dok je u drugom delu meča ipak bilo malo lakše. Mislim da utakmice ne treba da se igraju u pet sati na 40 stepeni. Ja bih igrao u sedam, osam, čak i 10, zašto da ne? Bolji fudbal bi bio'', zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke