Lalatović u svom stilu o sudijama, Zvezdi, Partizanu i FSS

Autor: Milovan Longinov
subota 19.09.2020.
10:14
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener Vojvodine izneo je zanimljiva zapažanja i naše sudije uporedio sa evropskim.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle pobede njegovog tima protiv Radnika, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da su crveno-beli igrali napadački od samog početka, što im je u drugom poluvremenu donelo zasluženu pobedu.

Vojvodina je pobedila Radnik rezultatom 2:0 (0:0), u osmom kolu Super lige Srbije.

"Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a Radniku i mom kolegi želim mnogo sreće u daljem toku takmičenja. Otkako je Đole došao za trenera, vidi se da Radnik igra još bolji, agresivniji i kvalitetniji fudbal. Siguran sam da će se njegova ruka prepoznati, a to kakav je trener pokazao je vodeći Crvenu zvezdu u omladinskoj Ligi šampiona. Siguran sam da će, pod njegovom palicom, doći rezultati, što mu želim iz sveg src", rekao je Lalatović.

Trener Novosađana pohvalio je i sudije, čiji je ranije umeo da bude i glavni kritičar.

"Volim da pohvalim sudije kada to zasluže. Kad ne zasluže, ja ih kritikujem. I treba da se kritikuju kad ne sude dobro, ali u poslednje vreme sam jako zadovoljan suđenjem. Mislim samo na moju Vojvodinu, jer druge ekipe ne gledam. Vojvodini niko nikad nije pomogao ni za aut i ja sam zahvalan zbog toga, ali isto tako ne želim ni da joj iko odmogne za aut. Sudije su danas pokazale da su evropske. Prednost koju je pustio glavni sudija pokazuje da je evropski arbitar, mada svu četvoricu želim da pohvalim", ističe Lalatović. 

Baner 3

On smatra da neadekvatno suđenje mora biti konkretno sankcionisano.

"Fudbalski savez treba da bude rigorozan, kao što je sad bio rigorozan prema sudijama koji su naneli štetu nekima. Kada tako nešto urade, onda i treba da se sklone, ali sa druge strane, za dobro suđenje moraju da se nagrade. To je jedino ispravno za srpski fudbal i samo tako možemo ići napred, zato svaka čast za Fudbalski savez što je sklonio neke sudije. Ako ste gledali Crvenu zvezdu, Partizan i TSC u Evropi, videli ste kako se tamo sudi. Tamo se ne gleda da li si ti Crvena zvezda, Partizan ili TSC, već kad je penal, penal je, a kad je crveni karton, crveni karton je. Tamo mora da bude i u srpskom fudbalu"
, zaključio je Lalatović-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 19.09.2020
15:50

Hahahaha...vojvodina je najfavorizovanija od sudija posle zvezde i radničkog.

avatar
SRB1
Saturday, 19.09.2020
10:52

Kako ce ti sada Lalate to oprostiti ovi Zvezdasi sto te kuju u nebesa... Da kazes da su sudije ostetile protivnike Zvezde nedosudjivanjem crvenih kartona za njihove mesare i da su sudije zato zasluzeno kaznjeni i odstranjeni.... I jos da kazes da se vidi kako se sude pravilno penali u evropi i da bi se nasi trebali ugledati na njih, a kad zvezdasi tvrde da su evropske sudije u LE poklonile penale Partizanu.. Kako moj Lalate izda Zvezdu?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.09.2020
10:29

Videcemo sta ce reci i pricati o sudjenju u Evropi, uskoro i na Vosu dolazi red.