Lalatović: "U prvom kolu nikada nema favorita"

Autor: Beta Beta
petak 16.02.2018.
15:15
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović ocenio je danas da njegova ekipa i Mačva imaju podjednake šanse za pobedu, u predstojećoj utakmici 23. kola Super lige Srbije.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Posle dvomesečne pauze, za vikend se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, a Čukarički u subotu od 17 časova igra u Beogradu protiv Mačve iz Šapca.

"Prvo je kolo. Niti mi znamo u kakvoj smo formi, niti oni. To će se videti tek posle dve ili tri odigrane utakmice. Na treningu sam rekao da favorita u prvoj utakmici nikada nema. Niko ne može da bude favorit, pošto se dolazi iz pripremnog perioda. Sa Kipra, gde je temperatura bila oko 20 stepeni, vratili smo se u Srbiju gde je zima. Šanse su podjednake. Jedino je prednost na našoj strani što igramo kod kuće", rekao je Lalatović za sajt kluba.

Čukarički je prvi deo sezone završio na petom mestu na tabeli sa 38 bodova, a Mačva je 11. sa 24 boda. U prvom delu sezone Čukarički je pobedio u Šapcu sa 2:0.

"Mačva je vrlo neugodan rival. Mnogo su više bodova uzeli na strani nego kod kuće. Imaju kvalitetne igrače, pratili smo ih tokom priprema. Imali su mnogo pobeda. Ostavili su isti tim i trenera, jako su organizovani i čeka nas teška utakmica. Očekuje nas i težak teren s obzirom na vremensku situaciju i činjenicu da je pre dva dana trava bila prekrivena snegom", naveo je Lalatović.

On je podsetio da je ekipu pre dve nedelje napustio Petar Mićin, koji je potpisao za Udineze.

"Nama je Mićin otišao pre dve nedelje, ali ono što me raduje, odnosno što je dobro za klub, jeste to da je došao kao slobodan igrač i da se prodao za 2,5 miliona evra. Ja sam tražio da dodje, jer sam ga trenirao u Vojvodini, ali sve zasluge za njegovu prodaju idu na račun kluba, njegovih saigrača i stručnog štaba. Naravno, i direktora Vladimira Matijaševića", dodao je Lalatović.

Trener Čukaričkog rekao je da ekipa oslabljena ulazi u drugi deo sezone, pošto su povredjeni Nikola Drinčić i Asmir Kajević, a dodao je da je zadovoljan kako novi igrači rade.U ekipu se vraća Ognjen Mudrinski, koji se oporavio od preloma noge brže nego što je bilo prognozirano.

"Ognjen Mudrinski je fenomen, i to sam već nekoliko puta rekao. Niko nije očekivao da će se tako brzo vratiti na teren. On ima lavlje srce i jedan je od mojih miljenika, samim tim što je tako hrabar. Da se nije povredio, ubedjen sam da bi bio jedan od najtraženijih špic igrača u Super ligi. Trebaće mu malo vremena da se u potpunosti vrati, ali dobro trenira i daje sve od sebe", rekao je Lalatović.

On je dodao da je pratio šta su tokom priprema radili najveći konkurenti Čukaričkog za osvajanje mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope i izrazio nadu da će takmičenje u Super ligi biti korektno.

"Ne treba da nas zanima da li će Niš, Kruševac i Novi Sad imati predstavnika u Evropi ili će to biti još dva kluba iz Beograda. Ekipe koje budu najbolje trebalo bi da izadju u Evropu i dostojno prezentuju Srbiju a ne da odigraju samo jedno kolo i ispadnu. To nikako nije dobro za srpski fudbal", rekao je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke