Lalatović sipao iz rukava: "Ako ode Matijašević, idem i ja!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.04.2018.
20:55
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je nakon trijumfa nad Partizanom da će napustiti klub ukoliko iz njega ode Vladimir Matijašević.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nenad Lalatović se nije pojavio pred novinarima nakon poraza od Radničkog niti pred Kup utakmicu sa Partizanom, ali je zato večeras nadoknadio sve.

Trener Čukaričkog gotovo da nije uzimao dah dok je analizirao utakmicu i svoju poziciju u klubu iz Banovog brda.

"Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobedi. Ne smeju nijednog trenutka da se opuste, jer dva gola su najopansiji rezultat. Jer ako smo mi njima dali četiri gola, mogu i oni nama. Ne smeju da se opuštaju. U Srbiji sve može da bude lepo kad se hoće. Ova utakmica i ona sa Radničkim su nebo i zemlja", počeo je izlaganje Nenad Lalatović.

Čukarički je večeras savladao Partizan sa 4:2 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Taj meč usledio je za "Brđane" tri dana nakon poraza od Radničkog u prvenstvu posle kog se digla velika prašina.

"Meni nikada neće pasti samopouzdanje dok vodim ovaj tim. Jako sam tužan zbog onog što se dešavalo sa Radničkim. Da sam došao na konferenciju i rekao šta sam hteo, dobio bih minimum godinu dana suspenzije. To je iza nas. Drago mi je da su igrači ispoštovali sve što smo dogovorili, a nismo bili kompletni", dodao je Lalatović.

Strateg Čuke potom je kazao da bi Evropu trebalo da igraju najkvalitetnije ekipe u ligi jer se u evropskim takmičenjima brani čast Srbije.

"Čukarički je pokazao da zaslužuje Evropu. Neka Evropu igra ko god hoće, ali ne treba da idemo tamo da se ponižavamo, da se sunčamo i odigramo jedan meč. Tamo treba dostojno da predstavljamo Srbiju", rekao je trener Čukaričkog.

On se zatim ponovo vratio na dešavanja na večerašnjoj utakmici.

"Jako dobro smo igrali taktički, Partizan ima jak tim. Treba biti pošten, na 3:2 je Partizan imao stopostotnu šansu. Ali, moramo da budemo mirni, jer će u revanšu biti teže. Sad u nedelju ponovo sa Partizanom, pa Crvenom zvezdom, pa derbi sa Spartakom. Zgusnut je raspored, biće teško", istakao je Lalatović.

Pošto je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević najavio odlazak iz kluba Nenad Lalatović je poručio da će u tom slučaju i on otići.

"Moram da kažem još nešto. Sportski direktor Matijašević me je doveo. Ako on ode, idem i ja. Ja ću sigurno napustiti klub. Meni je u Čukaričkom prelepo, ovde sam proveo godinu i po dana. Ovde mi je jedan od najomiljenijih klubova. Direktor nije ništa kriv, ni gazda Obradović, ni igrači, kriv je neko drugi. Moram da se solidarišem sa direktorom, on je najbolji sportski direktor u Srbiji. Mnoge igrače smo doveli za male pare i prodali za milione. Njemu treba još veća podrška i još veća plata. Poštujem vlasnika Galeta Obradovića, on mi je omiljeni predsednik, ali ja moram da se solidarišem sa Matijaševićem. Voleo bih da ovde provedem sve četiri godine, ovom klubu dajem sve. Voleo bih da ostanem sve četiri godine i onda odem u inostranstvo", zaključio je Lalatović.

Revanš utakmica 1/2 finala Kupa Srbije između Partizana i Čukaričkog na programu je 9. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke