Lalatović se uzda u Božiju pomoć i poručuje: ''Znali smo za Partizanovu zamku, hteli su da me isprovociraju!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2019.
14:05
Izvor: Sportske.net

U svom stilu, potpuno otvoreno i uz ekstra motivaciju, trener Radničkog najavio sutrašnji revanš polufinala Kupa protiv Partizana.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Niški Radnički je u Superligi ove sezone napravio istorijski uspeh, osvojio je drugo mesto iza Crvene zvezde, a ispred Partizana, kome bi sutra mogao da zada još jedan težak udarac.

Ipak, crno-beli imaju prednost od 1:0 iz prve utakmice u Humskoj pred revanš polufinala Kupa koji je na programu sutra od 20 časova na niškom ''Čairu''.

Trener Radničkog Nenad Lalatović je svestan kvaliteta rivala, ali veruje u svoje igrače, koji su ove sezone već zadavali mnogo problema crno-belima i dva puta ih pobedili u prvenstvenim mečevima.

''Moji igrači su već uradili nešto što je do sada bilo nemoguće, čestitam im na svemu tome, i šta god da se desi sutra, oni će ostati naši, heroji Niša.

Nemaju nikakav pritisak. Partizan ima mnogo veći pritisak nego mi.

Sutra je njihovo veče, treba da izađu na teren i pokušaju da obraduju publiku. Niš kao grad i Radnički kao klub zaslužuju ovo finale.

Ako Boga ima i ako je pravedan, on će nama dodeliti to finale. A i ako ga ne dodeli, nećemo plakati, već smo napravili nešto veliko i do sada'', istakao je Lalatović.

Naravno, uzda se i u veliku pomoć sa tribina, iako je svestan da i Partizan u Nišu ima tradicionalno veliku podršku.

''Ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače da dođu u što većem broju. Samo mi znamo kako se mi osećamo na Partizanovom stadionu, ja sada želim da se oni tako osećaju ovde. Hoću da se i igrači Zvezde i Partizana ovde osećaju kao gosti, a ne kao da su domaći. Na njihovim krilima će moji igrači sutra leteti'', uverava Lalatović.

Trener Radničkog razmišlja o svim opcijama, šta ako Partizan prvi gol, šta ako Radnički povede, kako njegova ekipa treba da se ponaša...

''Partizan ima gol prednosti, vidite i sami kakvo je vreme... Taj teren neće biti baš idealan za igru. Igrači moraju biti jaki u duel igri, u skoku, svaka druga lopta mora biti naša. One šanse koje budemo imali, da ih iskoristimo.

Ako ne daj Bože primimo gol, već smo im jednom dali tri gola, možemo opet. Ako povedemo 1:0, moramo da nastavimo u istom ritmu. Ekipa koja bude imala više sreće, koja bude imala svoj dan, ona će proći.

Šanse su podjednake, ali ja uvek verujem u svoje igrače, za mene su oni najbolji u Srbiji. Možemo da se nosimo sa bilo kim, kad smo mogli sa jednim Makabijem ovde koji je napravio tamo istorijske rezultate, možemo sve'',
istakao je Lalatović.

Na kraju je, na pitanje novinara, otkrio i zbog čega u prvenstvenoj utakmici protiv Napretka u Kruševcu (3:3), on nije sedeo na klupi, kao i zašto u ekipi nije bilo prvog golmana Borivoja Ristića.

''Bilo je bitno da sačuvamo igrače, ali i da sačuvam sebe, jer je 20 ljudi sedelo iza klupe da bi mene isprovocirali, da bi me isključili, da ne bih mogao da vodim utakmicu protiv Partizana.

Sve smo mi to znali i predvideli. Nismo hteli ništa da rizikujemo.

Sve zamke njihove smo preskočili i nadam se da će oni upasti u našu i da ćemo ući u finale.

Biće teško, Partizan je jako kvalitetan tim, Partizan je veliki klub, Partizan zna da igra ovakve utakmice, ali znaju i moji igrači. Očekujem spektakl i prelepu utakmicu sutra'', zaključio je trener Radničkog.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Tuesday, 14.05.2019
21:35

da bog postoji takvi likovi kao ti ne bi ni postojali!

avatar
ubipacijentic
Tuesday, 14.05.2019
19:24

Sutra vam ni Toncev neće pomoći. Loša ti je roba Lalate. NIŠ ceo crno beo! !!

avatar
svojnasvome
Tuesday, 14.05.2019
17:07

Da te isprovociraju? Tako si velik strucnjak da je to koncept Partizana isprovocirati I udaljiti lalatovica..
E ako je to nas klub skontao kao najveci problem onda je Partizan bez problema...