Lalatović: "Protiv Bačke je sve ulazilo, 5:0 ne znači ništa"

Autor: Beta Beta
utorak 06.03.2018.
16:38
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da je njegovoj ekipi na gostovanju protiv Borca u Čačku potrebna pobeda kako bi tim s Banovog brda nastavio borbu za plasman u Ligu Evropa.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da je njegovoj ekipi na gostovanju protiv Borca u Čačku potrebna pobeda kako bi tim s Banovog brda nastavio borbu za plasman u Ligu Evropa.

"Očekuje nas jedna teška i neizvesna utakmica. Borac ima dosta dobrih igrača, pogotovo su opasni s krilne pozicije. I nama i njima su bodovi preko potrebni. Nama za Evropu, njima za opstanak. Zato mislim da će biti teško i ko bude bolji, neka pobedi. Borac je u meču s Radničkim iz Niša pokazao da je kvalitetna ekipa", rekao je Lalatović, a preneo je klupski sajt.

Čukarički će sutra gostovati Borcu u 26. kolu Super lige Srbije. Tim s Banovog brda zauzima četvrto mesto u prvenstvu Srbije sa 45 bodova, dok je Borac poslednji, 16, sa isto toliko bodova.

Ekipa Nenada Lalatovića je prethodnog vikeda s 5:0 pobedila Bačku, a Čačani su pre dva kola igrali nerešeno s Radničkim.

"Odigrali su 1:1 i imali još nekoliko šansi u meču ukome su Radnički svi videli kao pobednika. Zatim je Radnički pobedio Partizan, što jasno govori koliko je 'jak' taj bod Čačana. S druge strane, naša pobeda protiv Bačke od 5:0 ne mora ništa da znači. Bio je to dan kada je sve ulazilo", dodao je Lalatović. 

Lalatovića za Čačak vežu lepe uspomene, s obzirom na to da je trenirao Borac. 

"Mogu slobodno sada da kažem da je mi je Borac u neku ruku obeležio dosadašnju karijeru. Otišao sam tamo iz Zvezde i sa dna tabele smo se digli do samog vrha. Period koji sam proveo tamo uvek ću pamtiti. Borac je ekipa koja, po kvalitetu, svakako ne zaslužuje da se nadje na ovom mestu na kom je sad i ja sam ubedjen da će do kraja šampionata pokazati taj kvalitet i ostati u Super ligi. To im od srca želim", rekao je trener Čukaričkog.

Upitan koliko je teško psihički spremiti ekipu za Borac kada već za vikend sledi utakmica s Partizanom, odnosno da li igrači mogu da ne razmišljaju o derbiju, Lalatović je rekao da se u njegovoj ekipi uvek gleda prvi sledeći protivnik.

"Kod mene moraju da razmišljaju samo o narednom protivniku. Partizan je tek u nedelju, za njih ima vremena posle Borca. Svi moraju da budu koncentrisani samo na narednog protivnika i da daju svoj maksimum kako bi izvukli što bolji rezultat. Podsetimo, bodovi su nam bitni u toj borbi za Evropu", rekao je Lalatović.

Utakmica izmedju Borca i Čukaričkog igraće se sutra od 15.00 u Čačku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke