Lalatović pred rastanak ''otvorio dušu''!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.05.2015.
14:04
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Uoči svog oproštaja na klupi Crvene zvezde Nenad Lalatović danas otkrio novinarima još detalja koji su mu smetali da ispuni svoje i klupske ciljeve.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sutra dočekuju lučansku Mladost na završetku tekuće sezone, a ovaj meč će biti oproštajni i za Nenada Lalatovića, sada već bivšeg šefa struke.

On je danas izašao pred novinare, u sklopu najave ovog meča, ali je najviše pažnje posvetio osvrtu na sezonu na izmaku, kao i problemima sa kojima se susretao i sa kojima se još uvek susreće.

''Tokom proleća često nisam znao gde je Džošua Parker, a to ne znam ni sada, niti znam ko ga je pustio. O Ristiću ne znam da li je operisan ni gde je, Luka Jović je povređen ali treba da bude tu uz ekipu, ne treba da se delimo... Neki već sada raskidaju ugovore pre vremena'', objašnjava Lalatović.

Pohvalio je navijače, koje je nazvao ''jedinom svetlom tačkom kluba'', a upravi je na izvestan način uputio kritiku zbog odluke da promeni trenera. Ipak, poželeo im je i sreću da uspeju u borbi za titulu naredne sezone.

''Meni je najbitnije šta navijači kažu i zahvalan sam im što su prepoznali da ovaj mladi tim treba podržati, i nikada nisu zviždali, oni su jedina svetla tačka kluba. Svi mi prolazimo ali naša Zvezda je jedna jedina.

A Zvezda samo sledeće jeseni ima 32 meča i treba pojačati tim. Ipak verujem da će navijači to podržati. Verujem i da će uprava koja zna bolje i od navijača i medija sastaviti tim koji će uzeti titulu sa novim trenerom sledeće sezone. To im od srca želim'',
izjavio je Lalatović.

Ovih dana je u Zvezdi aktuelan i izbor sportskog direktora kluba, a Lalatović nije propustio priliku da podseti da je on celu sedzonu odradio bez pomoći bilo koga na toj poziciji.

''Mnogo mi je žao što ja nisam imao sportskog direktora da mi pomogne, ali tada mi je rečeno da mi direktor ne treba. Kada sam došao, nadao sam se da će za sportskog direktora da dođe Vladimir Matijašević i nisam tražio čuda.

Na primer, tražio sam Čavrića, Krunića... A od sadašnjih igrača selektovao sam samo Kataija, Lukovića i Cvetkovića, jer se Petković povredio'',
dodaje Lalatović.

Na kraju, još jednom je podsetio da Zvezda prethodne sezone u kojoj je osvojila titulu nije zaradila gotovo ništa od transfera igrač, a da će ovoga puta situacija biti znatno povoljnija na finansijskom planu.

''Prošle godine smo bili šampioni i nismo zaradili ni dinar, a sada smo zaradili desetak miliona. To je zasluga ovih igrača koji imaju kvalitet i mene koji sam bio ludo hrabar da ih pustim'', poručio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ginola
Saturday, 23.05.2015
20:24

Meni je zao Lalata,iako igra nije bila neka,covek se trudio da pomogne ekipi..A i kako da igra,kad ga uprava nije nimalo ispostovala..Srecno u daljoj karijeri Lalate!

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 24.05.2015
02:18

Koja crna dala karijera....strucni stab mu je sastvljao ekipu i pravi taktiku za utakmice koliko sam cuo.

avatar
Аполо
Saturday, 23.05.2015
14:49

Vec dobro poznat epilog, trener se pitao za 30% stvari a sve ostalo je radila uprava zahtevajuci od trenera da cuti i bude njihov poltron. Licno smatram da je ovde trener najmanje kriv, kao i u slucaju Prosineckog, Stojanovica i drugih... Uprava im nije dozvolila da rade kao i svaki normalni trener vec im se konstantno mesala u zanat, da ne kazem govorila im sta i kako da rade, a na kraju im daju otkaz. Sve je ovo jako tuzno, tonemo svakim danom sve vise u zivo blato. Trenutno je jedino Cukaricki koji ima zdravo poslovanje, a po mom misljenju i jedini koji je zasluzan da brani boje svoje zemlje na evro sceni.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 23.05.2015
14:36

trazio cavrica pa bre zvezda nema pare za njega...a otkud to 32 meca?ko zna dal ce zvezda igrat evropu mozda opet izvisi

avatar
Стефан Лукић
Saturday, 23.05.2015
15:41

32 meca ce igrati iz razloga sto se uvodi novi sistem takmicenja :) Takozvani trokruzni, plej of i plej aut, prvih 8 i poslednjih 8 formirace dve grupe :)

avatar
X
Saturday, 23.05.2015
14:32

Ono kada se 'regularno' osvoji titula a ne zaradis ni dinar od prodaje igraca.. kada ti najbolji strelac tima a i lige ode u drugu ligu Japana.. kada ti najbolji igrac tima ode u drugu ligu Turske. Zato su Partizanove titule u poslednjih 10 godina sve do jedne namestene a od prodaje igraca zaradili su 100 miliona. :)

avatar
kostajnicacz
Saturday, 23.05.2015
15:35

za pocetak bi morao malo da pratis fudbal. Mrdja nije otisao u drugoligasa nego prvoligasa koji je poslije ispao. najbolji igrac partizana je bio Lazovic pa mi reci gde je to on otisao. partizan je od prodaje igraca zaradio 100 miliona a ima dug 15 mil. lako se kititi skolom koja radi na onome sto je stvorio bjekovic( fantasticna skola koja svake godine izbaci bisera) dalje od tih 100 miliona koliko je para zavrsilo u klubu pa svi znamo da je pola para od jovetica uzeo menadzer, 30 % od mitrovica, pola od markovica itd.

avatar
kostajnicacz
Monday, 25.05.2015
20:07

ne ti pricas da ste zaradili 100 mil. to je isto kao da ja tebi kazem da smo mi od prodaje Daude zaradili 600 000 koliko je bio transfer a ustvari zvezda je dobila jedva pola itd. od tih 100 miliona u klub nioje leglo niti 50, i to ste zaradili treba da se zahvalite bjekovicu i stvaranju onakvog centra jer uprave koje ste imali zadnih godina samo su zivele na racun skole i to je zarada a sa pogodjenim transferima bas se nemozete pohvaliti jer su samo vasa deca donoslia novac dok su u dolascima igraca svi uzimali vise nego sam klub. imali smo bolji kadar one sezone kad je pametni lukic oterao pizona a postavio dostanica samo je tad pored lukiceve inteligencije odradila i tole kuhinja posle vise nismo imali dobre igrace do ove sezone koja je po meni recept kako treba da se radi(ne mislim da smo bili bolji od vas vec su ovo dobri igraci samo neiskuni i ako ostanu sezonu-dve bice nesto od njih)

avatar
X
Saturday, 23.05.2015
20:00

Druze, ja ovde pricam o sampionu drzave. Od onih 6 sezona, o kojima toliko pricate da su namestene, navedi mi jednu a da nismo prodali makar jednog igraca za dobre pare. I nije uopste bitno kome ide novac, bitno je koliko je klub platio igraca. I navedi mi jednu sezonu u kojoj ste bili bolji od nas, kako u medjusobnim duelima tako u igrackom kadru.

avatar
indija durot
Saturday, 23.05.2015
17:49

I od Savica su dobili manje od 30 posto,deo je isao menadzeru a deo borci...

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 23.05.2015
14:31

Kojih 10 miliona je zaradila sadasnja ekipa :)

avatar
indija durot
Saturday, 23.05.2015
15:03

Ti si pokazao koliko se razumes u fudbal kad si prognoziro da dinamo lagano osvaja turnir u Bjeljinji..Zvezda ima buducnost i dobro cemo zaraditi od ovih klinaca a vi se nadate procentima od zivkovica

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 24.05.2015
02:22

Kojih to klinaca....osim Jovica koji je vaserijski talenat svi ostali su prosecni igraci.

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 23.05.2015
17:45

Samo zaradjujte....gledajte samo da ne porucka sve to Terza :)