Lalatović pred Partizan otkrio zbog čega se na Čairu zakleo u krst, ko je kriv za sukob u Novom Sadu i ko to zna više o nameštenim utakmicama od njega!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.06.2020.
11:16
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Uvek zanimljiv medijski nastup temperamentnog stručnjaka.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U opširnom intervjuu za Telegraf, trener Vojvodine Nenad Lalatović govorio je o brojnim zanimljivim temama.

Kao prva nametnula se i kao najaktuelnija - finale Kupa Srbije protiv Partizana u Nišu.

"Trener koji ne osvajao trofej kao da se nije bavio trenerskom poslom. Tako da ja sanjam trofej, nadam se da ću ga dosanjati i osvojiti. Neće biti nimalo lako. Partizan je favorit, jer se meč igra u Nišu, a mi nećemo imati pomoć publike. Na Čairu će biti 10.000 navijača Partizana koji će biti njihov vetar u leđa, ali mi se nećemo plašiti. Daćemo sve od sebe da se vratimo u Novi Sad sa trofejom", rekao je Lalatović koji se potom osvrnuo i na dešavanja sa prethodnog međusobnog duela u prvenstvu kada su navijači Partizana vređali njegovu porodicu.

"Žene koje na svet donose našu decu ne smemo da diramo i vređamo. To je neki moj apel za njih! Mene vređajte, ja nemam ništa protiv. Ne vidim razlog zašto da vređaju žene, srpske majke, koje na svet donose srpsku decu. Šta je ta žena uradila da bi nju vređali? Što je za tri godine rodila troje srpske dece? I vi da je nazivate kako je nazivate. Ja se ne svađam s njima, samo im mahnem i javim im se. Da znaju da ih čujem, da sam tu. Ali ih se stvarno ne plašim. Oni mene samo još više tako motivišu. Kao i moje igrače, da igraju za mene."

Na kraju meča videli smo i incident, tuču igrača koja je mogla da eskalira i u mnogo veći sukob za koji su, tvrdi trener novosadske ekipe, bili krivi gosti.

"Iskren da budem, apsolutno sve što se zakuvalo na stadionu Karađorđe krivica je igrača Partizana. Oni su prišli našem sekretaru stručnog štaba Draganu Vukićeviću. Jedan njihov igrač je čoveka od 60 godina uhvatio za gušu. Prišli su našoj klupi, počeo je da ga guši i onda je nastao haos. Mene u tom zapisniku nigde nema, jer su svi videli da sam ja razdvajao. A po Partizanovim novinarima, koji pišu za Partizan i koji mene ne vole, sam ja započeo. Uvek je Nenad Lalatović kriv, i kad se pobedi Partizan i kada se bilo šta uradi. A Nenad Lalatović je samo kriv što ih je pobedio."

baner 4

Perioda u Radničkom iz Niša se seća sa velikim zadovoljstvom, iako je napustio Čair neposredno pred početak prvenstva.

"Ja sam ugovor sa Radničkim potpisao na još godinu dana. Želeo sam da ostanem u Nišu. Moram da kažem da Radnički kao klub jako cenim i poštujem i Niš kao grad jako volim. Niš je prelep grad gde sam proveo prelepe trenutke i mnogo lepe uspomene me vežu za njega i ljude koji u njemu žive. Kao i za Radnički i njihove navijače. Moja želja je bila da se prodaju trojica igrača, a da dvojica ostanu. I da dovedemo još trojicu i napravimo jedan evropski Radnički. Svestan sam ja bio da se od prodaje igrača živi. Kad sam video da nam pogledi ne idu u istom pravcu, rekao sam im da je možda najbolje da se raziđemo. Da svako krene svojim putem i da ja opet ne bih morao da krećem ispočetka.

Sa Ivicom Tončevim imam jedan fenomenalan odnos. Jako ga cenim i poštujem. Dosta mi je pomogao i imamo jedan bratski odnos. Sad čitam po novinama da ga nešto prozivaju po Nišu. Ja moram da kažem da Radnički nikad ne bi bio ovde da nema Ivice Tončeva. I da je sva snaga Radničkog u Tončevu. Ja bih voleo da je više takvih ljudi u srpskom fudbalu. Jer on koliko voli Niš i Radnički, to je samo za primer. Ja mu skidam kapu, privilegija je raditi sa jednim takvim čovekom i poznavati ga",
smatra Lalatović.

Prošle polusezone čitava Srbija je mogla da vidi scene iz Niša kada je Lalatović kao trener Vojvodine bio kivan zbog iksljučenja, pa je tada javno izgovorio: "Ovoga mi krsta, reći ću za svaku nameštenu utakmicu" i to u pravcu uprave niškog kluba koji je prethodno vodio.

"Ja sam to više rekao u afektu i naravno da tu nema šta više da se kaže. Svako ko me poznaje, zna da sam pošten čovek i da ja u životu nikada nisam učestvovao u nameštenoj utakmici. Da nikad nisam vodio nameštenu utakmicu, bar da ja znam da je nameštena. Nikad mi niko nije rekao: 'Nenade, moraš danas da uradiš ovu izmenu. Moraš ovo, moraš ono. Danas ćeš pobediti, danas ćeš izgubiti.' Kad bi se to desilo, ja bih pocepao svoju diplomu.

Meni navijači Partizana i Željko Pantić stalno govore "Hajde Lalatoviću, reci, reci, reci". A ja nemam šta da kažem. Vi to u zadnjih 10, 15 godina možete da kažete šta ste sve radili kao Partizan i vi možda bolje znate o nameštenim utakmicama nego ja. Ja kao jedan mlad trener te stvari ne znam, vi koji mene napadate možete bolje da kažete. Možda vi imate neke informacije, ja nemam. Da imam, ja bi ih rekao.

Smatram da se u Srbiji igra jedan pošten fudbal i da nema nameštenih utakmica i ako neko nešto ima neka sam kaže. Ja takve dojave nemam.  Svako ko me poznaje, zna da nikad ne bih vodio nameštenu utakmicu. A ovi što me iz Partizana prozivaju po nekim televizijama oni imaju više argumenata da kažu jer znaju šta su radili zadnjih 10, 15 godina. Imaju više iskustva u tome, pa nek pričaju. Ja takva iskustva nemam, a oni 100 odsto imaju"
, smatra Lalatović.

Čitav intervju možete pročitati na portalu Telegrafa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan_PFC
Wednesday, 24.06.2020
01:57

ovaj covek svakom novom izjavom sam sebe pokopava ......... prvo vice iz sveg glasa kako ce reci za sve namestene utakmice i kune se u krst, sad prica kako se u srbiji igra posten fudbal, onda opet prebacuje krivnju na partizan, kao oni znaju za namestanja zadnjih 15 godina, a kao mi smo svi slepi i nevdimo sta se sve desava ........... razumem ja da covek voli zvezdu, ali mrzeti partizan vise od ljubavi prema zvezde je bolset ............. pa vosa igra mec sa macvom, on opet u novinama proziva partizan, dize evropsku zvezdu u nebesa, neprica o svom klubu vojvodini .............

avatar
peca
Tuesday, 23.06.2020
19:58

E Nenade Lalatovicu sram te bilo.Preko novinskih stubaca se ne brani zena!Da je cenis ziveo bi sa njom!Tu glumu batali...

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 23.06.2020
17:18
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 23.06.2020
16:55

Nenad Lalatovic je slika navijaca Zvezde.
Dobro se imenjace secamo sta si pricao pre dve sezone na klupi Cukarickog za Radnicki, a sta pricas sada posle godinu dana provedenih u istom klubu.
Dobro znamo da ovoga ti krsta si ono rekao iz srca, a ne u afektu.
Nemoj imenjace sada da vrdas, doveden si do stanja nemoci, bolje kazi istinu i ispadni covek, nego da se brukas i dalje.

avatar
paok
Tuesday, 23.06.2020
13:12

Au brate sta naprica. Ti si onda jedini trener koji ne zna za namestanje. Kako mozes tako pricati a pre koji dan jedan covek rekao kako se Radnicki gurao i to bas dok si ti bio tamo. Nemoj nas praviti glupim a ni sebe.

avatar
Man united
Tuesday, 23.06.2020
12:27

'A ovi što me iz Partizana prozivaju po nekim televizijama oni imaju više argumenata da kažu jer znaju šta su radili zadnjih 10, 15 godina. Imaju više iskustva u tome, pa nek pričaju. Ja takva iskustva nemam, a oni 100 odsto imaju' - право у мету :)

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 23.06.2020
11:58

Dosta vremena mu je trebalo da smisli izgovor, ali, i dalje mislim da mu ne treba vredjati porodicu jer je i njima i njemu vec dovoljno tesko...