Lalatović pred dolazak u Humsku: ''Rikardo 400.000 evra, Stojke pola miliona... Ne kažnjavajte Batu Mirkovića!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.03.2019.
15:55
Izvor: Sportske.net

Kako smo i očekivali, veoma zanimljiva najava sutrašnjeg derbija 25. kola Superlige stiže iz Niša, od strane trenera Radničkog Nenada Lalatovića.

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana i Radnčkog sastaju se sutra od 18 časova u Humskoj, u derbiju 25. kola Superlige.

Nišlije ovaj meč dočekuju u velikoj formi, posle serije pobeda i sa čak osam bodova više od Partizana.

Utakmicu je ispred ekipe Radničkog najavio trener Nenad Lalatović, u društvu fudbalera Petra Grbića, koji je svojevremeno nastupao i za Partizan.

''Očekujem da utakmica bude fer, sportska i maksimalno korektna i sa naše strane će to i biti, a oni tamo neka znaju da ih se ne plašimo, da smo puni samopouzdanja i da nas atmosfera, ni besplatan ulaz ni pozivi nekih njihovih novinara ne plaše - ni mene, ni moje igrače. Verujem u nas. Cenim i poštujem igrače Partizana, posebno Batu Mirkovića, privatno smo jako dobri i očekujem jednu lepu utakmicu'', istakao je Lalatović.

Crno-beli se nadaju velikoj podršci sa tribina, a taku tmosferu priželjkuje i Lalatović.

''Voleo bih da svaki navijač Partizana u Srbiji sutra dođe na utakmicu. Neka dođe 30.000 navijača Partizana da ulepšaju utakmicu. Nadam se da će tu biti i naših jedno 500 - 1.000 i da se suočimo s njima da vidimo gde smo, šta smo, jer su nas mnogo omalovažavali, mnogo u negativno pričali o nama, nazivali su nas Crvena zvezda 2, Obilić dva. To je lepo kad nas porede sa Obilićem, Obilići su hrabri, a moji momci su hrabri, sve to nam godi, sve nam prija.

Mi nemamo nikakav pritisak, mi njima bežimo 8 bodova. Jesenas smo igrali 2:2. Njihove vrline i mane znamo, daćemo sve od sebe da se pred Partizanovom publikom pokažemo u pravom svetlu i da se vratimo neporaženi u naš Niš. Mi ćemo dati sve od sebe da kao drugoplasirani tim osvojimo sva tri boda'', objašnjava Lalatović.

On je potom izneo svoje impresije o kvalitetu protivničkog tima, pritom navodeći i godišnje zarade pojedinih igrača Partizana.

''Neće biti lako, oni su u derbiju pokazali da se radi o kvalitetnom timu. Oni su nas sigurno dobro analizirali, znamo da su pričali da im je ovo najbitnijia utakmica. I nama je ovo najbitnija utakmica. Partizanu ne treba pretiti, to je klub sa jako kvalitetnim igračima.

Rikardo zarađuje 400.000 godišnje, Stojke na golu pola miliona, samo ta dva igrača zarađuju godišnje koliki je budžet Radničkog i za igrače i za ceo stručni štab.

To samo govori da Partizan po kvalitetu, timu koji su napravili i po platama zaslužuje da bude i u finalu Kupa i da se bori za titulu do poslednjeg kola. Ali, fudbal se igra i van Beograda. Ja bih voleo da se uključi i neko četvrti. Nije smak sveta što je Radnički drugi. Vi spasite sebe dobrim igrama, a nas ostavite na miru'', poručuje Lalatović.

Odsustvo Zakarića i Zdjelara zbog kartona ne vidi kao neki preveliki hendikep za Partizan, jer kako kaže, ''igraće dva reprezentativca, igraće Pantić, Kosović...''.

Ipak, najzanimljiviji de njegovog obraćanja bio je onaj kada je pozvao nadležne u Disciplinskoj komisiji FSS da ne kažnjavaju trenera Partizana Zorana Mirkovića zbog reakcije u finišu 159. večitog derbija, kada je došlo do incidenta na terenu ''Marakane''.

''Nisam video da je Bata Mirković išta loše uradio, kamoli nešto da bi bio suspendovan. Bila bi najveća nepravda srpskog fudbala i ovog prvenstva da se kazni Mirković. Odigrao sam puno derbija i vodio dva kao trener, oni ljudi koji to nisu doživeli ne mogu da znaju šta znači ući u tunel stadiona Partizana, ili Crvene zvezde.

Emocije su prejake. Bata je možda odgurnuo nekoga, ali ne bi bilo pravedno da igrači Partizana ostanu bez svog trenera. Iz sveg srca želim da ne dođe do toga i ja lično molim FSS i gospodina Žarka Stevanovića kome sam trn u oku i ko najviše voli da me kažnjava.

Mene su kaznili jer sam braniio svoju devetogdišnju ćerku, ali ja sam navikao, a Bata Mirković je prvi put napravio tako nešto i ne bi bilo dobro za naš fudbal da fudbaleri Partizana nemaju svog trenera'', izjavio je Lalatović.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mare 2
Wednesday, 06.03.2019
10:31

Jos da se Vojvodina prikljuci borbi za titulu i eto nama velike cetvorke. Ne treba nama liga bivse velike drzave. Bilo bi odlicno za nas fudbal da Radnicki uzme titulu, da Vojvodina krene putem Radnickog pa da Lale budu sledece. Mnogo bi nas klubski fudbal dobio sa time. Navijam za Zvezdu ali je liga mnogo dosadna zbog borbe dva beogradska kluba za titulu unazad 30 godina.. Zbog toga i zbog losih stadiona su nam tribine prazne. U narednih 10 godina ako ova cetvorka bude stalni ucesnik grupnih faza evro takmicenja i ako borba za titulu bude neizvesnija izmedju ova 4 kluba bice nam puni stadioni. Pozdrav

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 05.03.2019
22:11

Lalat ne vadi. Kapira filozof iz pertizanke sta je hteo da kaze , bice neko saopstenje tipa citiranje Njegosa i slicno.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 05.03.2019
21:18

Ali bocka Lalat :D

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 05.03.2019
20:00

Neka dođe svaki navijač partizana,neka ih bude 30.000..hahahahahaha....

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 05.03.2019
19:50

Da, da, kako ovaj zna koliko koji igrač Partizana ima platu, kada to ne znaju ni sami igrači. Verovatno niko Rikarda nije obavestio da ima toliku platu...

avatar
Dorotej
Tuesday, 05.03.2019
19:27

Lalatoviću ti si jedan težak demagog. Nas starije navijače ne možeš da prevariš sa svojim femkanjem.

avatar
Boranin
Tuesday, 05.03.2019
18:07

Tako je Lalate !!!

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 05.03.2019
18:04

Lalatovicu, ako Nislije ne lazu, ti primas 40 000e mesecnu platu, dok Vujovic (trener RK Zeleznicara) prima 20 000e.

avatar
paok
Tuesday, 05.03.2019
18:58

Najbolje da ima pola miliona, previše je to zar ne.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 06.03.2019
20:17

Ja sam cuo tako, odmah sam se ogradio ako su mene "lagali" lazem i ja ovde.

avatar
petar000
Tuesday, 05.03.2019
19:12

Pa naravno da prima. Ne bi on bio u Nisu za sicu. Za Vujovica je to sigurno, za Lalata nisam siguran, ali je sigurno blizu te cifre.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 05.03.2019
17:39

Napred Lalate i srecno.