Lalatović otvorio dušu, znate li kako se ''Zvezda, majka'' ponela prema njemu?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 08. oktobar 2016.

 • 10:23

 • Izvor: Sportske.net, mondo.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Iako često ističe da Crvenu zvezdu doživljava ''kao majku'', način na koji su se u klubu iz Ljutice Bogdana rastali sa njim pre nešto više od godinu dana, prilično ga je zaboleo.

Lalatović otvorio dušu, znate li kako se ''Zvezda, majka'' ponela prema njemu?
Foto: fkvojvodina.rs
Od kada je počeo da se bavi trenerskim poslom, Nenad Lalatović impresionira svojom ogromnom željom za uspehom, koju pokazuje bez obzira da li radio u Čačku, Novom Sadu ili Crvenoj zvezdi koju ipak najviše voli.

Podsetićemo da je Zvezdu preuzeo u najtežim trenucima kroz koje je ovaj klub prolazio u istoriji, njegova promocija na Marakani bila je održana u vreme kada je na stadionu bila isključena i struja zbog dugova, ali je i u takvoj situaciji uspeo da se ravnopravno bori za titulu sa tada dominantnim Partizanom.

Međutim, na kraju te sezone klub mu se zahvalio na saradnji i ukazao poverenje Miodragu Božoviću, a da li su na Marakani pogrešili, možete da procenite iz Lalatovićevih reči u opširnom intervjuu za ''Mondo''.

''Uvek naglašavam da sam ponikao u Zvezdi i da 'neću moći da mrzim majku koja me je rodila'. Ja sam od Zvezde tražio da mi daju ugovor i obećao da ću druge godine osvojiti titulu.

Tražio sam da mi dovedu Čavrića, Krunića, Srnića, Stojiljkovića, i da nam ostanu Milijaš i Pečnik - uz priključenje talenata poput Luke Jovića, Mihaila Ristića i drugih - i rekao sam da za dve godine garantujem titulu i 20 miliona evra od potpune afirmacije ovih mladih igrača'',
otkrio je Lalatović.

Ali, umesto toga, dogodilo se nešto što nikako nije očekivao - nije dobio ni stisak ruke na rastanku?!

''Posle godinu dana u klubu gde sam afirmisao pet igrača, gde je prosečna plata bila par hiljada evra, gde sam napravio nešto za budućnost - otišao sam bez pozdrava, niko mi nije pružio ruku. Pustili su me neki ljudi niz vodu... Svi su mi govorili da ne idem u Čačak, da ću poginuti, ali ja sam im svima pokazao da su pogrešili u vezi mene'', ističe Lalatović.

Danas je na klupi Vojvodine, sa kojom takođe beleži odlične rezultate, iznad očekivanja, uz lepršav fudbal koji vraća publiku na stadione.

Naravno, ni ''Lale'' nisu u sjajnoj finansijskoj situaciji, a kakav je taj odnos sa, na primer, holandskim AZ Alkmarom od koga je Vojvodina eliminisana sa evropske scene, Lalatović je objasnio na primeru svog igrača Nikole Antića i jednog njegovog razgovora sa protivničkim igračem.

''Kad smo igrali protiv AZ Alkmara na doping kontroli su bili naš levi bek Nikola Antić i njihov desni bek i razgovarali su tako o platama... Antić ga je upitao kolika mu je mesečna plata i ovaj ga pita, pa šta misliš?

On je počeo da pogađa sa 10, 15, 25 hiljada, a ovaj viče 'više, više', pa kolika je plata - upita ga Antić - a, ovaj kaže 40 hiljada evra mesečno! Onda njega Antić pita, a šta ti misliš koliku ja platu imam, a on pogađa sa 20, 15, 10, a Antić kaže 'manje, manje'. Kada mu je rekao da mu je plata 1.200 evra on je samo kazao 'ma da li je moguće, čoveče?'',
ispričao je Lalatović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari