Lalatović otkrio, evo ko će zameniti Sergeja!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 14. jun 2017.

 • 18:06

 • Izvor: Sportske.net, fss.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović analizirao je do sada urađeno u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo i pritom progovorio o tome kako će biti nadomešten izostanak Sergeja Milinković-Savića.

Lalatović otkrio, evo ko će zameniti Sergeja!
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije kompletirala je dvonedeljni period priprema za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Poljskoj od 16. do 30. juna.

Nacionalni tim se nakon sedam dana boravka i rada u Gnjivnu preselio u Bidgošć gde će i odigrati sve tri utakmice grupne faze na kontinentalnoj smotri.

"Jako sam zadovoljan sa onime što smo do sada uradili, a posebno me raduju dobra atmosfera i raspoloženje među igračima. U Beogradu smo radili više na fizičkoj pripremi, ovde uglavnom na taktičkim stvarima i uveren sam da ćemo spremno dočekati premijerni meč sa Portugalom" rekao je selektor Nenad Lalatović.

Srbija će igrati u Grupi B protiv selekcija Portugala, BJR Makedonije i Španije, a prva utakmica zakazana je već za subotu kada će nam rival biti reprezentacija Portugala.

"Radi se o selekciji koja dve godine nije izgubila meč, reprezentaciji koja je superiorno okončala kvalifikacije u svojoj grupi. Mislim da su sedam puta igrali u finalu Prvenstva Evrope za mlade selekcije, da su rekorderi. Veoma su moćna ekipa, ali mi smo Srbija i nikoga se ne plašimo. Ovo je generacija pobednika, generacija koja je pokazala kvalitet na najvećim takmičenjima u mlađim uzrastima i koja ima reputaciju vrednu ogromnog poštovanja. Moja ekipa poštuje sve rivale, ali pre svega veruje u sebe i svoju moć" kazao je Lalatović.

Selektor se osvrnuo i na veliki hendikep koji je snašao naš nacionalni rim, a tiče se zabrane nastupa za reprezentaciju koju je Lacio izrekao Sergeju Milinković-Saviću.

"Radi se o igraču koji je bio važna karika u selekciji koja je bila omladinski prvak Evrope, kasnije i najbolja na svetu u uzrastu do 20 godina. I naravno da će nam nedostajati, ali njegov izostanak smo arhivirali i okrenuli se novim rešenjima. Najbliži da ga zameni je Mijat Gaćinović koji u Ajntrahtu igra na istoj poziciji. U trouglu sa Grujićem i Maksimovićem, pokazalo se na treninzima, odlično funkcioniše. Imamo tu još mogućnosti, ali ne bih govrio više o imenima" dodao je selektor.

"Orlići" su završili u "grupi smrti" i zbog toga će eventualni plasman u polufinale predstavljati ogroman uspeh. Selektor Lalatović poručuje da njegov tim u svakom meču ide na pobedu.

"Mi smo Srbija i uvek idemo na pobedu! Biće tako i protiv Portugala, ali i u svakom drugom meču. Sve poštujemo, ali nama je najvažnije da damo svoj maksimum, jer samo tako možemo da zaslužimo i sreću i dobar rezultat. Momci su prihvatili moje zahteve, obavili smo detaljnu analizu Portugala i uveren sam spremno dočekujemo premijeru. Mislim da ćemo ovde imati i podršku navijača, tako da jedva čekamo 17. jun" zaključio je selektor Nenad Lalatović.

Utakmica prvog kola Grupe B između mladih reprezentacija Srbije i Portugala igra se u subotu, 17. juna, od 18 časova.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari