Lalatović: "Nemam šta da zamerim igračima"

 • Autor: Beta

 • 22. jun 2017.

 • 16:43

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović je rekao da nema šta da zameri igračima, iako su posle dve utakmice ostali s minimalnim šansama da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Lalatović:
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
"Meni je jako bitno da ljudi koji su stručni vide kako je Srbija igrala. Krivo mi je, jer smo od pet šuteva primili četiri gola. Prvi iz greške, drugi pred kraj meča, treći iz penala, četvrti autogol... S druge strane napravili smo najmanje sedam ili osam stopostotnih prilika. Protiv Makedonije smo mogli u prvih 15 minuta da postignemo dva ili tri gola i rešimo meč, protiv Portugala imali zicer kod 0:0... Ne mogu momcima ništa da zemerim, hteli su najbolje", rekao je Lalatović za sajt Fudbalskog saveza Srbije posle razgovora sa stručnim kadrom Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Bio je to veoma dobar, iskren razgovor i moram da kažem da mi je drago ono što sam čuo kada se radi o igri naše reprezentacije. Dobili smo pohvale, rekli su nam 'Kako ste igrali u najmanju ruku zaslužili ste četiri boda'", dodao je on.

Srbija je u prvom kolu Grupe B poražena od Portugala sa 0:2, dok je u drugom igrala nerešeno 2:2 s Makedonijom i trenutno s jednim bodom zauzima treće mesto.

Ekipu Nenada Lalatovića sutra očekuje utakmica protiv Španije, lidera Grupe B sa šest bodova.

"Ova reprezentacija Španije nije otišla na prošlo Evropsko prvenstvo, ali svi su ostali. Isti igrači, isti selektor, nastavili su da rade i sada igraju najbolji fudbal. Zašto? Zato što su sa jednim čovekom dugo vremena proveli zajedno. Zašto sve ovo govorim? Selektor, danas sam ja, sutra će biti možda neko drugi, ali taj čovek mora da dobije kontinuitet u radu. Jer bez kontinuiteta nema rezultata", rekao je Lalatović.

On je pojasnio zašto je za dobre rezultate potreban kontinuitet u radu.

"Nama je pripao malo vruć krompir, mi smo došli da odradimo ove tri utakmice i jako je teško bilo sada da se nešto menja. To ne možeš da uradiš iz više razloga, zbog atmosfere... Bilo bi, šta ovaj misli da je došao ovde i sada... Ne. Za ono što ja hoću, treba vreme. Ima tu nekih stvari i situacija koje bi promenio, ali kažem, potrebno je vreme. Tako je bilo gde god da sam radio. Sećam se u Vojvodini, posle nekog vremana i upoznavanja, igrali smo najlepši fudbal u Srbiji. Jednostavno, sve je proces", kazao je selektor mlade reprezentacije.

Lalatović je rekao da je i na ovakvom tipi takmičenja potrebno da ekipa ima sreće.

"Na ovakvim takmičenjima veoma je važno da te i sreća malo pogleda, a nama su (Aleksandar) Čavrić i (Milan) Gajić ispali iz postave posle prvog oštrog starta. Na Novom Zelandu smo bili prvaci, protiv Amerike i Brazila, imali smo sreće, ta sreća, znam, mora da se zasluži, ali ovi momci su je i sada zaslužili... Setimo se stative (Andrije) Živkovića, kada smo mogli za dva minuta da dođemo do potpunog preokreta... Nije ih sreća pogledala. Ništa ne mogu da im zamerim", zaključio je Lalatović.

Mlada reprezentacija Srbije večaras ima poslednji trening pred sutrašnji duel sa Španijom, a selektor Nenad Lalatović neće moći sigurno da računa na četvoricu igrača, (Marka) Grujića i (Radovana) Pankova zbog kartona, kao i povređene Čavrića i Gajića, dok je pod upitnikom i Vukašin Jovanović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari