Lalatović lamentira nad prošlim vremenima: "Nekad igraš i sa slomljenim prstom, pa ako gubiš jedan, nećeš dva. A danas..."

  • Autor: Pavle Knežević

  • 02. novembar 2019.

  • 17:37

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nije bio ljut trener Vojvodine, uprkos ubedljivom porazu, ali je istakao i razliku budžetu između "večitih" i Novosađana.

Lalatović lamentira nad prošlim vremenima:
Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
Partizan je danas bez problema pobedio Vojvodinu 4:0, a trener Novosađana Nenad Lalatović je priznao da je ovo bila najslabija partija bilo kog njegovog tima od kada je trener. Kaže da je ogromna razlika u novcu između vodećih klubova i njegovog.

"Šta reći kad izgubite 4:0? Krivo mi je što nismo ušli u utakmicu kako samo očekivao. Pogotovo mi je krivo za penal, koji nije umanjio pobedu Partizana. Kad izgubim ovako, nemam šta da zamerim igračima, Partizan je danas bio kvalitetniji i bolji, pogotovo u duel igri. Nas tu nije bilo nigde.

Posle primljenog gola, ekipa je malo pala. Ali, mi u poslednje dve utakmice igramo slabo. Ja pričam da nemam veliki fond igrača da rotiram, ovo je već 15. utakmica, ovo je skoro isti tim koji prošle sezone bio deveti, sada smo treći. Ja sam zadovoljan brojem bodova koje smo do sada uzeli, ali ne mogu da budem zadovoljan kad izgubimo od Partizana 4:0.

Evo, koliko god da sam trener i koliko god puta da sam bio ovde, ovo je moje najslabije izdanje i kao trenera i kao ekipe koju vodim na stadionu Partizana
", rekao je Lalatović novinarima.

On je kazao da je posebno falila duel igra, bez koje ne može da se parira "večitima", za koje je kazao da imaju izuzetan igrački kvalitet.

"Teško može bilo ko u Srbiji da parira i Partizanu i Crvenoj zvezdi jer oni su definitivno dve najkvalitetnije ekipe, sa najkvalitetnijim fondom igrača, pogotovo iz inostranstva. Pogledajte, Suma, Sadik, Natho, Asano, koji je to kvalitet…prave ogromnu razliku", objasnio je on.

Lalatović je posebno istakao voljni momenat i promenjeni sistem vrednosti u savremenom fudbalu.

"Ovo je sličan tim kao prošle godine, ja dajem sebe i tražim od njih, ali ja sam tek došao ovde i tek treba neke stvari da se promene. Jednostavno, mora igrač prvo da veruje u sebe. Kad igra protiv Zvezde i Partizana mora da veruje i mora da se izgine. To moji igrači danas nisu pokazali, kao da su bili ravnodušni, kao da su videli da ne mogu da pobede, pa nije bitno da li izgube sa 2:0 ili 4:0.

Ali, to je i u glavama igrača. Sve je ovo modernije vreme u fudbalu, nekad nije bilo tako, nekad izađete na teren i sa slomljenim prstom i ako primite jedan trudite se da ne primite dva. Danas je to malo drugačije
", kaže on.

Je l' im zamerate na tome?

"Nemam ja šta mnogo njima da zameram. Znaju i Zvezda i Partizan, titula se ne osvaja na velikim, nego na manjim utakmicama. Tako i mi sa Evropom: mi nećemo izaći u Evropu ako bismo danas pobedili Partizan, a sledeće tri izgubili. Mi treba da igramo sa nama ravnim protivnicima, ne sa onim kvalitetnijim od nas. Imaju mnogo kvalitetniji fond igrača, koji prave ogromnu razliku, ulažu veliki novac.

Mi tu ne možemo da priuštimo sebi jer država pomaže Zvezdi i Partizanu ogromnom svotom novca. Mi taj novac ne dobijamo. Jednostavno, koliko jedan igrač Partizana i Crvene zvezde zarađuje, toliki je naš fond igrača za sve i stručni štab i igrače i onda jednostavno još ako sudija ne vidi neku situaciju, još ako imaju malo vetar u leđa, onda bukvalno nemate šta da tražite
", kaže Nenad Lalatović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari