Lalatović: "Kada je suđenje 50-50, kada nema interesa, moj tim može protiv svakog"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.02.2018.
13:35
Izvor: Sportske.net

Lalatović govorio o šansama svog tima u meču protiv Surduličana.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Ekipu Čukaričkog očekuje teško gostovanje ekipi Radnika iz Surdulice, ekipi koja je uspevala da pobedi tim Nenada Lalatovića i to u više navrata.

"Očekuje nas jedno od najtežih gostovanja u ligi. Samim tim što je Surudulica poznata kao dobar domaćin, a imaju i kvalitetnu ekipu. Pobedili su nas na poslednja dva meča rezultatom 2:1, i to oba puta na našem terenu. Mi jesmo bili bolji na tim mečevima, ali nismo imali ni sportske sreće. Ta utakmica koju smo izgubili u plej-autu prošle sezone bila je očekivana. Pobedili smo prethodno Voždovac i trebalo je da uđemo u plej-of. Međutim, Radnički iz Niša je prvo izgubio od Javora kod kuće, a zatim ga odmah pobedio u plej-ofu. Igrači su bili utučeni, jer smo zaslužili da se borimo za Evropu", rekao je Lalatović.

Podsetio je ponovo da način igre Radnika ne odgovara Čukaričkom.

"Zato moramo maksimalno oprezno da uđemo u utakmicu, jer nam način igre Radnika definitivno ne odgovara. Stoga ćemo mi promeniti naš način igre u Surdulici da bi došli do povoljnog rezultata. Ja lično ne volim takav fudbal koji igra Radnik, ali to njima donosi bodove. Moramo da budemo pametni. I ja sam sad iskusniji. Neću sigurno srljati i ići "glavom kroz zid". Nama je bitno da se vratimo neporaženi. Radnik igra kod kuće, pa neka onda oni nas napadnu", rekao je on.

Dakle, Čukarički će se braniti u Surdulici, a nakon toga je napomenuo da Drinčić i dalje nije u konkurenciji za tim.

"Ono što je jako bitno za mene jeste to da se Drinčić polako vraća, ali na njega neću moći da računam protiv Radnika. Ne oseća nikakav bol i biće spreman za Bačku. On mi je potreban za nastavak prvenstva, neću ništa da rizikujem. Zato i želim da ga sačuvam", istakao je šef struke Čukaričkog.

Objasnio je njegovu filozofiju fudbala koju ne može uvek da primeni.

"Ja više volim da pobedim 4:3 i igram za gol više, ali, eto, trenutno igramo tvrdo. Imamo dobre defanzivne igrače. Kada igrate visok presing po celom terenu, onda protivnika onemogućite da pravi veliki broj šansi. To nije samo plod moje odbrane, nego plod celog tima. Meni odbrana počinje od napada, a napad od odbrane. Delujemo dobro, namestili smo se. Ali, polako. Idemo od utakmice do utakmice, uvek može bolje. U narednom periodu nas očekuju teška gostovanja, igramo protiv Partizana kod kuće... Međutim, ja verujem da moji igrači mogu mnogo kada je suđenje na terenu 50:50. Kada nema nikakvih interesa. Nikoga u ligi se ne bojim ako imamo pošteno suđenje", rekao je on.

"Ponavljam, nikad žešća konkurencija nije bila za izlazak u Evropu. Radnički Niš, Vojvodina, Napredak, Voždovac, Spartak. mi... A samo jedan od nas ide dalje, ne računajući Radnički. Kao što sam ranije rekao, Zvezda, Partizan i Radnički su sigurni i traži se još taj četvrti putnik. Ja to znam, svi to znaju", rekao je on.

Napredak i Vojvodina su najveći rivali Čukaričkog za izlazak u Evropu, po njegovom mišljenju.

"Zato nijednu utakmicu ne smemo olako da shvatimo. Moramo da damo sve od sebe ukoliko želimo da završimo sezonu ispred jednog Kruševca i Novog Sada. To su sve gradovi koje bi mnogi voleli da vide u Evropi pre Čukaričkog. Već sam rekao u najavi prethodnog kola, Evropu bi trebalo da igraju klubovi koji bi mogli na pravi način da prezentuju Srbiju. Timovi koji imaju kvalitet, a ne da se gleda po gradovima ili možda politički", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke