Lalatović: "Ekipa se trgla, ali ima još dosta da radi"

Autor: Beta Beta
sreda 15.02.2017.
14:18
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović ocenio je danas da se ekipa "trgla" tokom pripremnog perioda pred nastavak sezone, ali i dodao da je pred "brđanima" još mnogo rada kako bi dostigli nivo kojem teže.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Tokom pripremnog perioda odigrano je ukupno devet utakmica, tri u Beogradu i šest tokom dvonedeljnog boravka na Kipru, a ostvareno je pet pobeda, jedna utakmica je prekinuta pred kraj pri vođstvu Čukaričkog, jedan nerešen rezultat i dva poraza.

"Nadam se da je ekipa spremna za nastavak prvenstva, iako 30 dana nije dovoljno da se poprave sve mane. Najveći problem je defanziva koju smo, nadam se, popravili. Bili smo efikasni na pripremama, ali treba još rada da sve deluje kako želim. Sa utakmicama sam zadovoljan, ali nisam zadovoljan nekim golovima koje smo primili iz naših grešaka. Međutim, vidi se da se ekipa trgla", rekao je Lalatović za sajt Čukaričkog.

Upitan da li ga je neko od igrača pozitivno ili negativno iznenadio tokom pripremnog perioda u odnosu na prvi utisak po preuzimanju ekipe pre nešto više od mesec dana, Lalatović je rekao da ga je ceo tim pozitivno iznenadio.

"Znao sam njihove mane, gledao utakmice. Niko me nije negativno iznenadio, već me ceo tim pozitivno iznenadio. Vidim da reaguju na ono što tražim od njih. Ljudi ne dolaze da gledaju utakmice kao pozorišne predstave, hoće da gledaju dobar fudbal", kazao je on.

Nenad Lalatović je dodao da ne očekuje više promena u ekipi do kraja prelaznog roka odnosno do petka 17. februara.

"Imali smo dobar prelazni rok, ne očekujem više promena. Treba još par igrača da se dovede i siguran sam da se Čukarički od leta vraća na svoj nivo igre", kazao je Lalatović.

Ekipi su se u zimskom prelaznom roku pridružila četiri igrača – bek Petar Jovanović, štoper Boris Kopitović i krilni napadači Nemanja Obradović i Darko Zorić.

Čukarički će u nastavku Superlige Srbije u subotu od 17.00 dočekati Javor.

"Znam ko će igrati protiv Javora, možda ima nedoumice za još dva mesta, ali u suštini već se iskristalisao tim. Nema problema s povredama i mogu da računam na sve igrače. Zorić je nešto bio bolestan, ali mislim da će biti u redu do tad", kazao je trener "Brđana". 

U vezi s Nemanjom Radonjićem, koji je na ustupanju u Čukaričkom od Rome do 30. juna ove godine, Lalatović je rekao da da je reč o kvalitetnom i talentovanom igraču i da ukoliko bude radio kako se od njega očekuje može da bude u ekipi.

Na pitanje o utisku o klubu s Banovog brda nakon preuzimanja ekipe, Lalatović je rekao da su njegova očekivanja ispunjena i da je potvrđeno ono što je uvek i smatrao da je Čukarički najorganizovaniji klub u zemlji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke