Lalatović - Dnevnik uvreda i reakcija

Autor: Ivan Cvetković
petak 13.09.2019.
20:50
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde se ne libi da iskaže svoje mišljenje, čak i kada to pređe granicu dobrog ukusa...

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Kad je frka u Superligi, tu je i - Nenad Lalatović.

Trener Vojvodine je i večeras u Nišu pokazao svoj temperament pošto je nakon dva žuta kartona zaradio isključenje. To i ne bi bilo naročito neobično da nije na reakcije publike sa zapadne tribine na Čairu reagovao pretnjom smrću...

Ovo je prilika da se podsetimo možda ne svih, ali svakako najupečatljvijih reakcija Beograđanina na terenima širom Srbije.

Kao trener Radničkog bio je na meti navijača Napretka iz Kruševca, pa je na konferenciji za mediji žestoko napao jednog od navijala, ali i potparolku kluba za koju je tvrdio da se "prodaje za 500 evra".


Prošlog leta, Nišlije su odigrale sjajnu rolu u kvalifikacijama za Ligu Evrope kada ih je u trećem kolu izbacio Makabi. Pre toga, na meču sa malteškom Gzirom Lalatović je pokazao svoje fudbalsko umeće.

Pre toga nije bio naročito omiljen u gradu na Nišavi gde je takođe bio na udaru dok je vodio Borac. Poznat je njegov verbalni sukob sa bivšim predsednikom "Reala sa Nišave", sada gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.



Dok je vodio Napredak u drugom delu sezone 2013-14 vratio se na Krov gde je pretodnu polusezonu proveo kao trener Voždovca. I tu je došlo do sukoba sa nekim od organizatora meča iz Voždovca za kojeg je Lalatović tvrdio da je "vodoinstalater na stadionu i da takvima nije mesto u fudbalu".

U Humskoj takođe nije jedan od omiljenih likova, pa su ga "grobari" često provocirali na šta on nije ostao imun.

Trenersko umeće Nenada Lalatovića u domaćem fudbalu sigurno nije upitno, svaka njegova ekipa igra zanimljiv i efikasan fudbal, ali ukoliko želi da se oproba u inostranstvu na većoj sceni moraće da smiri temperament.

Večerašnje scene u Nišu nisu bile nimalo prijatne...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Sunday, 15.09.2019
19:30

A i Napredak, Vozdovac i radnicki su cisto crveni za razliku od Vojvodine, Borca, Proletera sa Slane Bare i zvezde dok je Donji Srem nesto trece:-D

avatar
Stevan Sremac
Saturday, 14.09.2019
15:45

Prvo I prvo Lalatovic uopste nije. Pretio smrcu pa ne znam ko ce odgovarati zbog ove lazi. Pokazjivanjem rukom oko vrata rekao je "...Evo ovde Sam najtanji...." Pored svega ruznog od grupe ulicara iz Nisa I vase izvestavanje nije daleko od ulicarskog.

avatar
magister
Saturday, 14.09.2019
09:37

To je atmosfera kakvu mi stvaramo u svom društvu. Promocija primitivizma i prostakluka na sve strane - rezultira i pojedinačnim i grupnim ponašanjima iz kojih je očigledno da s nama nešto nije u redu.

Zašto je najzgodnije i najduhovitije što našim navijačima padne na pamet baš to da začikavaju Ronalda skandirajući Me si Me si. Misle, isprovociraće ga pa će odigrati slabije? Profesionalac od trideset i nešto sa nekoliko zlatnih kopački u svojoj vitrini? Zar nije bilo normalno da ga se pozdravi, kao velikana, živu legendu, koga je publika dobila priliku da gleda uživo?

Lalatović donosi klubovima uspehe. A onda ga navijači provociraju. Ali našim navijačima je to - normalno, rutinsko ponašanje. Psovanje familije, urlikanje pogrda... Meni je to fenomen. Da ljudi od najmanjih do velikih terena i takmičenja, dolaze da navijaju za svoje, a najčešće se to svede na uvrede protivnika, provokacije, pljuvanja...

Bavi li se neko u ovom našem društvu zdravljem nacije. Ili nam baš ovako odgovara, pa besomučno radimo na daljem razvoju i usavršavanju takve atmosfere. Ja tako čitam ovaj slučaj. Lalatović ima kratak fitilj, pa ga svuda provociraju, jer je to kao neko nepisano pravilo: kad dođeš na utakmicu, psuj, provociraj, vređaj, urlaj pogrde... A što si došao ako nećeš to?

avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 13.09.2019
23:39

U inostranstvu se polu-mafijaši ne mešaju u struku i znaju da se ponašaju, a ovi naši klošari šalju neke poltrone da psuju treneru decu. Lalo beži iz Srbije, kao što je svako normalan pobegao. A vi slobodno ne morate da objavite komentar iako nikog ni jednom rečju nisam vređao

avatar
Südkurve München
Friday, 13.09.2019
22:18

Lalate legendo

avatar
Slobodan Dragojevic
Friday, 13.09.2019
21:47

Šteta,dobar stručnjak no mnooogo loš čovek i šlihtara.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 13.09.2019
20:55

Lalatović je nezvanični logo Superlige, naravno u crveno-belom dresu pošto je su mu svi bivši klubovi crveno-beli u Srbiji :D

avatar
REVØLT
Sunday, 15.09.2019
10:09

Cukaricki nije:-D