Lalatović: "Daleko je finale"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.03.2019.
15:52
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Trener niškog Radničkog Nenad Lalatović ponovio je da je cilj plasman u finale Kupa Srbije, ali da je suviše rano za razgovor na tu temu.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Superligaš iz Niša nalazi se u seriji sjajnih rezultata i u odličnoj atmosferi dočekuje sutrašnji meč četvrtfinala Kupa Srbije sa Vojvodinom.

Trener Radničkog Nenad Lalatović pozvao je navijače da dođu na "Čair" u naprave atmosferu kakva je za vikend viđena na prvenstvenoj utakmici sa ekipom Mladosti.

"Pred nama je veliki izazov. Kup je veoma specifično takmičenje. Igra se utakmica, nema popravnog i mi sutra nemamo pravo na loš dan. U Kupu nema favorita i svi rezultati su mogući. Svedoci ste da u kupovima Engleske i Nemačke trećeligaši izbacuju prvoligaše i zato moramo biti oprezni, pogotovo što igramo sa jednom kvalitetnom i velikom ekipom kao što je Vojvodina", rekao je Lalatović.

Radnički je u drugom kolu prolećnog dela sezone savladao Vojvodinu u Novom Sadu golom Radovana Pankova, a i prvi prvenstveni okršaj dva tima u Nišu završen je minimalnim trijumfom ekipe Nenada Lalatovića.

"Oni su svoj potencijal pokazali za vikend u Kruševcu, gde su u drugom poluvremenu nadigrali Napredak. Imaju dobre pojedince poput Matića, Ezea, Đurića, a to su igrači koji bukvalno jednim potezom mogu da reše utakmicu. Vojvodina ima specifičan stil igre. Jako dobro koriste prostor posle oduzete lopte, opasni su i u skoku i moraćemo da budemo na 100% ako želimo da ih prođemo", dodaje Lalatović.

Finale Kupa Srbije ove godine održava se upravo u Nišu, pa ne čudi što Radnički želi da se u maju bori za trofej na svom "Čairu".

"Želja svih nas ovde u Nišu je da Radnički igra to finale na svom stadionu. Ipak, mi ne smemo da gledamo tako daleko i moramo da idemo meč po meč. Daleko je finale, a posebno kada uzmemo u obzir da su u takmičenju i Zvezda i Partizan i Mladost i Napredak, koji sigurno imaju iste ambicije ka i mi. Sada smo fokusirani samo na Vojvodinu i ja mislim da mi imamo snagu da ih sutra pobedimo", ističe trener Radničkog.

Nenad Lalatović je rekao da "neće menjati ekipu koja dobija", a da će se u tim vratiti Nermin Haskić koji je za vikend odradio suspenziju zbog žutih kartona.

Utakmica četvrtfinala Kupa Srbije između Radničkog i Vojvodine igra se u sredu od 17 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke