Lalat o "unapred dobijenim utakmicama", rival u Evropi već skeniran!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 17.09.2020.
15:56
Izvor: Sportske.net, FK Vojvodina

Ipak, pre toga - Radnik.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U osmom kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice. Za crveno-bele, ovaj meč dolazi posle poraza od Javora, čime su prekinuli niz od četiri uzastopne pobede.

Uprkos nepovoljnom rezultatu u Ivanjici, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović i dalje smatra da je njegov tim zaslužio najmanje jedan bod sa tog meča.

"Nije bilo lako posle poraza u Ivanjici, jer ko god da je gledao utakmicu, video je da je Vojvodina bila dominantna i odigrala sjajno. Stvorili smo mnogo stopostotnih šansi, pogotovo u prvom poluvremenu, koje nažalost nismo iskoristili", smatra šef struke novosadske ekipe.

On ima veliko poštovanje prema ekipi iz Surdulice.

"Gledao sam ih protiv Inđije. Izgubili su, ali su, kao i mi protiv Javora, imali mnogo stopostotnih šansi. Radnik ima fenomenalnu polukontru i kontru, sa brzim i nižim krilnim igračima, koji sjajno traže prostor. Tu je i Makarić, dete Vojvodine i on će sigurno imati veliki motiv. Dok sam bio trener Radničkog, doveo sam ga u Niš i da sam ostao tamo, on bi sigurno dobio šansu. Vrlo je pokretljiv i dobro napada zadnju liniju, a Radnik ima i dvojicu iskusnih zadnjih veznih igrača, tako da nas sigurno čeka teška utakmica. Ti unapred dobijeni mečevi su uvek najteži, ali mi smo Vojvodina i ići ćemo na osvajanje nova tri boda, za šta smo vrlo motivisani", napominje Lalatović.

Već u četvrtak, Vojvodinu očekuje meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će joj rival biti Standard iz Liježa ili Bala Taun iz Velsa, koji se u drugom kolu sastaju međusobno večeras u 20 časova.

Baner 8

"Iskreno, uopšte ne pričamo o toj utakmici. Još uvek ne znamo ni da li ćemo igrati protiv Standarda ili Velšana, jer u fudbalu je sve moguće. Ne treba se predavati unapred i Velšani možda imaju svoju šansu. Fokusirani smo na Radnik, mada sam već pogledao dve utakmice Standarda. Sada mi je najbitnije da pobedimo Radnik, pa da u dobroj atmosferi uđemo u evropsko takmičenje"
, kaže Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Radnika igra se sutra od 18 časova na "Karađorđu", uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport. Usled epidemiološke situacije, meč će se igrati bez prisustva gledalaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke