Laković: "Presuda nonsens svetskih razmera"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.07.2015.
14:40
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković detaljno je analizirao presudu Međunarodnog suda za sportsku arbitražu i zaključio da ona podriva čitav sistem istorijskih pravila fudbala.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nakon odluke Međunarodnog suda za sportsku arbitražu da reprezentaciji Albanije bude dodeljena pobeda u prekinutom meču odigranom 14. oktobra 2014. godine u Beogradu, Fudbalski savez Srbije oglasio se oštrim saopštenjem za javnost.

U subotu je istim povodom reagovao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić a svoje mišljenje izneo je i generalni sekretar Zoran Laković.

"Posle detaljne analize obrazloženja presude Arbitražnog suda, još čvršće stojim na stanovištu da je ona politička, nepravedna, selektivna i u krajnjem slučaju poptuno nerezonska" rekao je Laković.

Sud u Lozani preinačio je presudu UEFA i doneo odluku da Albaniji pripadnu tri boda što prema mišljenju Zorana Lakovića podriva pravila fudbalske igre.

"Ovde nije u pitanju samo nepravda prema Fudbalskom savezu Srbije, našoj reprezentaciji, srpskom fudbalu u celini i svakom akteru igre ponaosob, već presuda podriva i zadire u čitav sistem istorijskih pravila fudbala, koji je ustanovljen pre više od jednog veka" dodao je Laković.

Kako navodi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, ovakva odluka otvara prostor za manipulacije kojima će se bodovi osvajati na sudovima a ne na terenu.

"Ovim presedanom, oličenom u šokantnoj presudi Suda iz Lozane, širom se otvaraju vrata razni manipulacijama, gde će se sudbine svih budućih utakmica kreirati u advokadskim kancelarijama i sudnicama, a ne na fudbalskim igralištima među samim akterima. To je taj nonsens svetske razmere" zaključio je Laković.

Reprezentacija Srbije se nakon odluke suda u Lozani nalazi na poslednjoj poziciji kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto ima -2 boda što je nalošiji rezultat u konkurenciji 53 nacionalne selekcije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke