''L'Ekip'' ne zaboravlja Zvezdine legende - Od Džaje do Mileta i Pantele

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.10.2018.
10:03
Izvor: Sportske.net

Prestižni francuski list na dan utakmice između PSŽ-a i Crvene zvezde podsetio na najveće uspehe srpskog šampiona, kao i na igrače koji su proslavili ime beogradskog kluba.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Posle više od dve i po decenije odsustva sa elitne evropske scene, nije ni čudo što danas Crvenu zvezdu mnogi u Evropi još uvek doživljavaju kao potpuno inferiornu u odnosu na najveće i najbogatije evropske klubove, iako je u poslednje dve sezone Zvezda pokazala vidljiv napredak na evro-sceni.

Večerašnji meč na ''Parku prinčeva'' mogao bi da bude prilika da crveno-beli pokažu da su neopravdano potcenjivani, a u prilog tome i današnje podsećanje francuskog ''L'Ekipa'' na slavne dane Zvezdine istorije.

Naravno, najveća pažnja posvećena je istorijskom uspehu iz 1991. godine kada je Zvezda postala prvak Evrope, a ''L'Ekip'' je iz te blistave generacije izdvojio Dejana Savićevića, Roberta Prosinečkog, Vladu Jugovića, Sinišu Mihajlovića, Miodraga Belodedića, Darka Pančeva, Iliju Najdoskog, Stevana Stojanovića, podsećajući na njihove fudbalske biografije.

Ali, osim generacije '91, pomenuti francuski list podsetio je tamošnju javnost na još neke velike igrače koji su afirmaciju stekli u Crvenoj zvezdi, a potom izgradili blistave karijere širom Evrope, poput Nemanje Vidića, Dejana Stankovića.

Poeban akcenat stavljen je i na Zvezdine nekadašnje asove koji su veliki trag ostavili i u Francuskoj, pre svih tu su Dragan Džajić i Dragan Piksi Stojković, zatim Anto Drobnjak, Marko Pantelić, pa Milenko Aćimović...

Zaista lepo predstavljanje nekadašnjeg evropskog šampiona, a ''L'Ekipovu'' crveno-belu galeriju možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 03.10.2018
12:31

Lepo predstavljanje evropskog i svetskog, a pravog srpskog giganta.