Kvalifikacije za LŠ - Detaljan put, poznato i par potencijalnih protivnika srpskog šampiona!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 06.03.2018.
13:36
Izvor: Sportske.net

Poznati su i pojedini učesnici od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Srpski šampion, ko god bude bio, kreće svoje kvalifikacije od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukoliko to budu Partizan ili Crvena zvezda, što je vrlo verovatno, srpski šampion će biti povlašćen u prvoj fazi, a poznata su i imena par protivnika.

Oni koji su obezbedili svoje mesto u kvalifikacijama od prve runde naredne sezone za Ligu šampiona su:

BATE Borisov (Belorusija), Malme (Švedska), Rozenborg (Norveška), Astana (Kazahstan), Šerif (Moldavija), Valur (Island), HJK (Finska), Kork siti (Irska), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Spartaks Jurmala (Letonija), Flora Talin (Estonija), Suduva (Litvanija) i Vikingur Gota (Farska ostrva). Pored njih, čekamo još pobednika danske, poljske, izraelske, škotske, kiparske, azerbejdžanske, bugarske, slovenačke, slovačke, mađarske, albanske, bosanske, makedonske, crnogorske, jermenske, luksemburške, severnoirske, malteške i velške lige. Pored njih, u prvoj rundi kvalifikacija učestvuje i jedan tim koji će biti pobednik predkvalifikacija koje igraju timovi iz Gibraltara, San Marina, Andore i tzv. republike Kosova.

Nemojte se bojati, BATE, Malme, Rozenborg, Astana i Šerif će biti povlašćeni u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, baš kao i naš šampion. Ostali koji nisu nabrojani u ovom pasusu, a nalaze se u gornjem, su potencijalni protivnici pobednika Super lige Srbije.

Dakle, ukupno 34 tima će biti u kvalifikacijama od prvog kola, 17 ulazi u drugo kolo, a "putu šampiona" pridružuju se još 3 tima, prvaci Austrije, Hrvatske i Rumunije. To bi mogli biti Salcburg, Dinamo i Kluž ukoliko zadrže svoju prednost na tabeli.

U drugom krugu biće odigrano 10 utakmica u toj "stazi šampiona", deset ekipa će proći do trećeg kola, a u zavisnosti od toga ko će se sve naći u drugom krugu zavisiće i da li će srpski šampion biti povlašćen ili ne, šanse su iz ove perspektive 50-50%.

Deset timova, uz timove iz Holandije i Grčke, biće u "stazi šampiona", pa ćemo pred poslednji korak ka LŠ, plej-of fazu, imati svega šest timova dopunjenih za šampione Češke (najverovatnije) i Švajcarske.

Dakle, kroz kvalifikacije će do grupne faze kroz "stazu prvaka" stići samo 4 tima.

Preteško za našeg šampiona, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Tuesday, 06.03.2018
22:42

Ni ovo ne valja? A sa kim bi da igrate da bi ušli u LŠ ? Najbolje da vrate vrate stari sistem pa da igramo sa Bajernom,Njukaslom i ostalim velikanima.To sto su za nas velesila prvici Kazahstana i Belorusije to je naš problem.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 06.03.2018
21:31

Steta jos manje sanse za nas Srbe za evropska takmicenja. Voleo bih da Zvezda i Partizan igraju odlicno igraju i dalje u Evropi pa da srpski klub za par godina bude bar povlascen do plejofa

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 06.03.2018
20:38

Sramota u sta se ovo pretvorilo, ajde samo da gledamo Real, Barsu i timove koje finansiraju arapski sejici. Samo pare pare pare. Zar nije dosta da iz liga petice idu prva 2 kluba?! Neverovatno sta rade .

avatar
sef9
Tuesday, 06.03.2018
20:16

sve prosecne ekipe, nit sta bolje od nas nit sta gore sve u svemu sanse su nam 50-50

avatar
Marko Stankovic
Tuesday, 06.03.2018
18:46

Umesto da se poboljša položaj Zvezde i partizana zbog sesnestine finala le oni pali još više

avatar
Milos Kosta Kostic
Tuesday, 06.03.2018
23:19

Mislis da se tek tako povecava nacionalni i klupski koeficijent? Pa zvezda od 2007 nije igrala grupnu fazu evropskog takmicenja, a racunaju se rezultazi u poslednjih 5 godina, pa ti vidi gde je zvezda, a gde je recimo bate borisov kada je koeficijent u pitanju, a startuju i jedni i drugi od prvog kola

avatar
ddr16
Tuesday, 06.03.2018
17:12

ne vidim sta je ovde toliko pretesko,ima dosta ekipa sa kojima moze da se igra. medju najjace timove spadaju astana,bate,dinamo,sampioni ceske,holandije,grcke i svajcarske,sa prva 4 moze da se igra,plus ni grcka liga nije prejaka,svakako da ni zvezda ni partizan ne bi bili favoriti ni protiv jedne od ovih ekipa,ali ne moze niko da ocekuje da pobedi valetu i da igra ligu sampiona,ko ne izbaci neku od ovih ekipa nema sta da trazi u drustvu reala,barse i slicnih,dobra stvar je sto se staza sampiona prenosi na ligu evrope pa tu ne mogu da nam padnu jaci protivnici od ovih nabrojanih...

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 06.03.2018
15:41

u nekom smislu i pametna odluka uefe. sta ce im krs ekipe u ls. niko to nece da gleda. samo je bitan profit. zato su i vreme odigravanja utakmica promenili.

avatar
Petar_83
Tuesday, 06.03.2018
22:48

Nije pametna, jer nije liga sampiona nego liga bogatih klubova. A te krs ekipe koje pominjes, ne bi bile krs ekipe da igraju ls svake godine, umesto trecih i cetvrtih klubova iz jacih liga. Onda bi pare isle njima i onda bi oni mogli da kupuju bolje igrace i stvaraju bolje timove. Naravno, to zapadnoj Evropi ne odgovara i zato je ovakav sistem i napravljen. Sistem koji nema smisla jer recimo jedan Liverpul 30 godina ne moze da bude sampion Engleske, ali zato moze da bude dva puta sampion Evrope za to vreme-sto je u najmanju ruku smesno ali tako je kako je.

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 07.03.2018
15:18

brate bio sam sarkastican vise. zato sam i spomenuo profit kao glavni cilj njihov. mislim niko nece da gleda neki maribor ili sta ti ja znam. gde su pare tu za uefu?

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 06.03.2018
23:48

Tako je. Gledaj kolika je razlika izmedju top10 klubova i ostalih. Evo Porto, Besiktas, Bazel sampioni jedne od top10 liga u evropi i primaju petarde u osmini finala. Grupna faza nema nikakvog smisla a ovde neki brinu za male klubove. Napraviti superligu 10 najjaca tima evrope pa da igraju dvokruzno 18 kola da uzivamo lepo.

avatar
Old_school
Tuesday, 06.03.2018
15:14

Tacno kad pogledas, nikad lalse nije bilo doci do LS nego ovih godina kad je Partizan bio prvak. Ovo sada zaista deluje nemoguce.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 06.03.2018
19:41

Koja razlika? Opet sa najjacima neces igrati, tj. sa ekipama iz Engleske, Italije, Nemacke, Spanije, Francuske, pa cak ni Portugala. Novina je sto ces imati ekipu iz Holandije.

avatar
Stiki1987
Tuesday, 06.03.2018
15:04

Pa gospodo ne moze se u LS preko Suduve i FK Bambusa. If you want to play with best you need to beat the rest.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 06.03.2018
15:02

Cini se svakako teze nego do sada. Ono sto je najgore, nasi klubovi ovaj dosadasnji sistem, koji je, ruku na srce, bio nerealan i pruzao sansu losijim ekipama, nisu iskorisili koliko su mogli da nabudze koeficijente. Partizan i nekako, Zvezda se probudila kasno.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 06.03.2018
23:49

Sta je bre tesko sampioni austrije i hrvatske su vam teski protivnici.

avatar
Piksi G0L iz kornera
Tuesday, 06.03.2018
14:46

Evropa je nasa. Napred Zvezdo.