Kvalifikacije za EURO - "Orlići" u prvom šeširu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.12.2016.
10:08
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije uskoro će saznati ko će joj biti rivali na putu ka kontinentalnoj smotri koja će 2019. godine biti održana u Italiji.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Nešto više od mesec dana ostalo je do žreba u Nionu na kojem će biti određen sastav devet kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija koje će 2019. godine biti održano u Italiji.

Zahvaljujući činjenici da je Italija kao domaćin obezbedila direktan plasman na kontinentalnu smotru, mlada reprezentacija Srbije završila je u prvom šeširu uoči žreba.

To znači da će "Orlići" biti nosioci grupe u kojoj će još završiti još pet selekcija.

Prvi put ćemo u kvalifikacijama imati devet grupa od po šest učesnika jer se takmičenju priključuju selekcije Gibraltara i takozvane države Kosovo koja svakako neće biti svrstana u istu grupu sa Srbijom.

Selekciju koju bi u narednom kvalifikacionom ciklusu trebalo da predvodi Nenad Lalatović čine mnogi igrači koji već nastupaju za mladu reprezentaciju (Andrija Živković, Marko Grujić, Milan Gajić, Saša Lukić, Nemanja Mihajlović, Vanja Milinković-Savić, Filip Manojlović, Boris Radunović i Aleksandar Lutovac), a pristižu i nekadašnji omladinci Danilo Pantić, Luka Jović, Ivan Šaponjić, Đorđe Nikolić, Miladin Stevanović, Nikola Milenković, Miroslav Bogosavac, Nemanja Radonjić...

Kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo počinju 20. marta naredne godine i trajaće do sredine oktobra 2018. godine. Plasman na Evropsko prvenstvo će pored domaćina turnira obezbediti pobedinici devet kvalifikacionih grupa i dve selekcije iz baraža.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 21.12.2016
11:17

Otkud vam da ce taj voditi mladu? Cekajte. Srdjan Babic, Vukasin Jovanovic, Milos Pantovic, Nemanja Glavcic, Marko Mrkic, ali i jos neki mladji od njih...