Kuz, Neven, Gudelj - Da li je Vejinović sledeći?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.10.2014.
10:57
Izvor: Sportske.net

Samo jedna poseta asistenta Dika Advokata Arnemu bila je dovoljna da se pokrene lavina. Da li je Petrović "skautirao" Marka Vejinovića, ko je Srbin iz Amsterdama koga želi Ajaks i vredi li ga pozvati u nacionalni tim?

vitesse.nl
vitesse.nl

Povezane vesti

Kada su raniji selektori reprezentacije Srbije pokrenuli inicijativu da Fudbalski savez krene u borbu za talentovane momke srpskog porekla rođenih u dijaspori "Orlovi" su dobili igrače kakvi su Neven Subotić, Zdravko Kuzmanović i Nemanja Gudelj.

Momci koji nikada nisu igrali za srpske klubove, rođeni u inostranstvu, odabrali su Srbiju pre Nemačke, Švajcarske i Holandije a odluka da se Fudbalski savez bori za njih pokazala se ispravnom.

Dolaskom Dika Advokata na klupu reprezentacije Srbije otvorili su se novi horizonti. Fudbalski stručnjak sa zavidnim iskustvom i statusom u Evropi sigurno može da ubedi mnoge momke sa srpskog porekla sa stranim pasošem da im je mesto u reprezentaciji Srbije, a slučaj Marka Vejinovića "preko noći" je postao aktuelan.

Momak koji ne dovodi u pitanje svoje korene i opredeljenje zaintrigirao je srpsku javnost nakon posete Viteseu koju je pomoćnik Dika Advokata upriličio prethodne nedelje.

"Vejinović igra super, igrao je odlično i prošle godine, promenio je ulogu, od 'desetke', je postao zadnji vezni, trenutno je najbolje ocenjen u Erediviziji..." utisci su Željka Petrovića.

Sledi logično pitanje, da li je Vejinović kalibar za reprezentaciju i ima li šanse da bude pozvan u nacionalni tim?

Imajući u vidu da je prvotimac Vitesea već dao svoj sud po tom pitanju i nedvosmisleno potvrdio da je samo na Diku Advokatu da pozove, pitanje je samo da li "Orlovima" u datom trenutku treba igrač kakav je Vejinović.

Ako uzmemom u obzir činjenicu da je Marko prošao sve mlađe kategorije holandske reprezentacije, da se sjajno snalazi na više pozicija u veznom redu i da trenutno igra sjajan fudbal a tek mu je 24, jasno je da Srbija ne bi trebalo da ga se odrekne tako lako.

U dosadašnjem toku sezone Marko Vejinović je postigao šest golova a sinoć je u Kup susretu sa Dordrehtom upisao pogodak sa bele tačke i asistenciju kod drugog gola svog tima.



Kada se svemu doda da je već neko vreme Vejinović na meti Ajaksa u čijoj je omladinskoj školi imao prilike da igra, stiče se utisak da bi bilo dobro dati priliku ovom mladiću da se dokaže u nacionalnom timu.

Šansa da Vejinović dobije priliku u reprezentaciji sigurno nije duel sa Danskom i neozbiljno bi bilo očekivati da ga Advokat pozove, ali je prijateljska utakmica sa Grčkom na Kritu prava prilika za tako nešto.

Vreme sigurno radi za ovog momka jer u Holandiji ima dovoljno prostora da nastavi sa dobrim partijama a ostaje da vidimo hoće li Advokat prelomiti i pružiti mu priliku u nacionalnom timu Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke