Kurćubić: "Čeka nas zahtevniji meč od onog sa Partizanom"

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.08.2015.
16:31
Izvor: Beta

Šef stručnog štaba Novog Pazara Petar Kurćubić ocenio je da će predstojeći duel sa Jagodinom za njegovu ekipu biti značajno teži nego prethodni sa Partizanom.

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Trener Novog Pazara Petar Kurćubić rekao je danas da će utakmica protiv Jagodine u četvrtom kolu Superlige Srbije za njegove fudbalere biti zahtevnija od prethodnog susreta s Partizanom.

"Pobeda nad Partizanom ostavila je traga psihički i fizički, videlo se to na treninzima. Ovaj meč je možda zahtevniji sa aspekta psihološke pripreme, koja može i da odluči. Ne smemo potceniti Jagodinu, ostvarićemo povoljan rezultat samo ako budemo na njihovom nivou želje, angažovanja i trčanja", rekao je Kurćubić.

Utakmica između Jagodine i Novog Pazara igraće se u petak od 20.00. Posle tri kola, Novi Pazar je na osmom mestu sa četiri boda, a Jagodina je poslednja bez osvojenog boda i postignutog gola.

"Želje su nam pobedničke i da bi ih ostvarili moramo u fazi napada igrati kao u prvih 45 minuta protiv Partizana. U odbrani treba da smo čvršći, disciplinovaniji i angažovaniji, na svim prethodnim mečevima primili smo makar po gol. Nismo imali puno vremena da radimo na otklanjanju grešaka, ali igrači su svesni vrlina i mana. Verujem da ćemo u svim segmentima biti za nijansu kvalitetniji", kazao je Kurćubić.

On je ocenio da Jagodina ima dobru odbranu, dok je iskustvo najveći nedostatak tog tima u ofanzivi.

"Zadržali su trojicu kvalitetnih i iskusnih igrača u poslednjoj liniji, igrali su dobro, osim u duelu s Partizanom. Imaćemo težak zadatak da ih probijemo. Mladost i Metalac im nisu napravili puno šansi, iako su ih Lučanci ubedljivo pobedili", ocenio je Kurćubić.

"Protiv Metalca su promašili dve stopostotne šanse, izgubili posle jednog šuta rivala. Problem im stvara neiskustvo u napadu, voleo bih da nastave s takvim trendom, ali smo svesni da neće da neće doveka promašivati", dodao je on.

Trener Novopazaraca je najavio da će utakmicu u Jagodini najverovatnije početi tim koji je u prošlom kolu pobedio crno-bele sa 3:2.

"Kompletni smo, ali su neki teže fizički podneli prošli meč. S druge strane, delovali smo dobro i nema velikih razloga da se nešto menja. Svesni smo da nam treba što više utakmica, tako hvatamo formu, pa će verovatno na teren igrači koji su bili starteri protiv Partizana", najavio je Kurćubić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke