KUP: Zvezdina šetnja kraj Morave

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.11.2017.
17:53
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije plasirao se u četvrtfinale nacionalnog Kupa, pošto je bez većih problema i prilično ubedljivo slavio na gostovanju u Čačku.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prvu takmičarsku utakmicu nakon pauze izazvane obavezama reprezentacija fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u sredu popodne u Čačku u okviru osmine finala Kupa Srbije.

Beogradski crveno-beli slavili su kraj Morave rezultatom 4:0 (2:0) u odloženom meču osmine finala najmasovnijeg takmičenja koji je odiran po jako lošem vremenu i terenu.

Gotovo dva meseca nakon što su tukli Borac u okviru prvenstvenog susreta izabranici Vladana Milojevića ponovo su uspeli da pokore Čačak i da se iz Moravičkog okruga vrate sa štitom i bez primljenog gola.

Sve je bilo rešeno posle pola časa igre, pošto su gosti stigli do dva gola, a u tom periodu je i Borac ostao sa desetoricom na terenu, pa niko nije sumnjao da će aktuelni lider na tabeli Super lige upisati pobedu.

Domaće je načeo Nemanja Milić već u trećem minutu, premda se ne može sa sigurnošću reći da li je sve bilo regularno prilikom dodavanja za Luku Ilića koji je uposlio strelca vodećeg gola.

Posle samo deset minuta Borac ostaje sa desetoricom na terenu. Rigorozni Srđan Obradović pokazuje direktan crveni karton Miroljubu Kostiću zbog prigovora, a kasnije je tokom utakmice ovakvu svoju odluku opravdao sa još nekoliko žutih kartona za domaće zbog istog razloga.

Gosti su do tridesetog minuta imali nekoliko dobrih pokušaja preko Pešića, Gobeljića, Ilića i Srnića, ali je na kraju najbolji strelac Super lige duplirao prednost na asistenciju Nemanje Milića.

Do odlaska na odmor strelac drugog gola za Crvenu zvezdu izveo je slalom koji nije završio na adekvatan način, ali je u drugom poluvremenu dodao još jedan gol na svoj konto.

Golove iz prvog dela igre pogledajte OVDE!

Nastavak je predstavljao igru mačke i miša. Teško da bi Borac i sa svih 11 igrača mogao da parira Zvezdi, a sa desetoricom na terenu predstavljao je laku metu.

Šanse su se nizale kao na traci, najviše ih je promašio Slavoljub Srnić koji je samo u drugom delu igre mogao da postigne het-trik da je imao više koncentracije i sreće u odsudnim momentima.

Ono što nije pošlo za nogom krilnom fudbaleru beogradskih crveno-belih jeste Nenadu Milijašu i Aleksandru Pešiću koji u poslednjih dvadeset minuta postižu po jedan gol za "poker" Crvene zvezde kraj Morave.

Kapiten Crvene zvezde zategao je u 73. minutu sa 25 metara i postigao prelep gol, dok je Aleksandar Pešić šest minuta pre kraja iznudio penal koji je realizovao na rutinski način, "podbadanjem" lopte i udarcem po sredini gola.

Sledeću takmičarsku utakmicu tim Vladana Milojevića igra u subotu protiv ekipe Rada u okviru 17. kola Super lige Srbije.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 15.11.2017
19:54

Brat Milijas....kapitenski. Majstor fudbala...

avatar
Yaya Sanogo
Wednesday, 15.11.2017
19:01

Pesic maestralno, 2 puta spaja Srnica sa golom ovaj promasuje.