Kup: Zvezda "pokerom" zakoračila u finale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.04.2019.
18:53
Izvor: Sportske.net

Crna serija lučanske Mladosti u duelima sa Crvenom zvezdom nastavljena je današnjim duelom u okviru polufinala Kupa Srbije. Crveno-beli nose ozbiljnu prednost na revanš u Lučanima.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nikada u svojoj istoriji nisu uspeli fudbaleri lučanske Mladosti da savladaju Crvenu zvezdu i tako je ostalo i nakon večerašnjeg duela u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Aktuelni šampion slavio je sa ubedljivih 4:1 (1:0) i tako stekao ozbiljnu prednost pred revanš u Lučanima koji je na programu 15. maja.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić, Ben, Čaušić, Vulić (od 63' Ivanić), Marin (od 77' Simić), Pavkov (od 73' Vukanović), Joveljić;

Mladost: Zečević, Pešić (od 67' P. Jovanović), Milošević, Šatara, Sinđić, Jevremović, Ristić, Markovski (od 80' Selenić), Pavlović (od 46' Tešić), Dimić, L. Jovanović;

Prvo poluvreme današnjeg duela na stadionu "Rajko Mitić" proteklo je u znaku terenske inicijative domaćeg tima ali bez previše izglednih prilika.

Nakon dva pokušaja Miloša Vulića i Gorana Čaušića koji nisu zadali probleme golmanu Zečeviću usledila je akcija iz auta posle koje Crvena zvezda stiže do prednosti. Milan Pavkov je ubačenu loptu spustio mladom Dejanu Joveljiću, a ovaj uz malo sreće uspeva da je proturi pored odbrambenih igrača i da izbije sam pred protivničkog golmana, posle čega Zečeviću nije bilo pomoći.

Osmim golom u sezoni Dejan Joveljić donosi prednost Crvenoj zvezdi i omogućava svom timu da bez velikog pritiska nastavi meč.

Vodeći pogodak Crvene zvezde pogledajte OVDE!

Nedugo nakon vodećeg gola Dejan Joveljić ulazi u novu šansu, ali ovoga puta Zečević uspeva da zaustavi njegov udarac posle kojeg Marko Marin ne uspeva da sprovede loptu u mrežu.

Do odlaska na odmor viđena su pokušaji El Fardu Bena i Milana Pavkova, oba puta lopta je završila van okvira gola.

Mladost je svoju jedinu pravu priliku imala u 34. minutu kada je Pešić uposlio Lazara Jovanovića a ovaj proturio loptu ispod noge svog čuvara i istrčalog Milana Borjana. Lošta je išla ka golu ali je Milunović na vreme stigao i klizećim startom sprečio da završi u mreži.

Nastavak meča doneo je mnogo više uzbuđenja i golova. Gosti posle sedam minuta igre u drugom poluvremenu hvataju odbranu Crvene zvezde na spavanju, a brzonogi Lazar Jovanović gura loptu pored Nemanje Milunovića i na kraju spaja sa golom Stefana Dimića koji poravnava rezultat!

Slavlje gostujućeg tima nije dugo trajalo. Samo četiri minuta kasnije usledio je prekid na drugoj strani, odličan centaršut Marka Marina i iskupljenje Nemanje Milunovića.

Prvencem u dresu Crvene zvezde bivši igrač lučanske Mladosti vraća domaće u prednost - 2:1!

Igra se potom rasplamsala, Dejan Joveljić je pogodio stativu, a Lazar Jovanović na drugoj strani neshvatljivo loše šutira iz idealne pozicije.

Minut nakon što je Jovanović propustio priliku da ponovo izjednači stigla je kazna na drugoj strani. Milan Pavkov je ostao sam u kaznenom prostoru, loptu dobio na drugoj stativi i potom lako završio akciju za 3:1.

Strelac trećeg pogotka za crveno-bele imao je novu priliku u 63. minutu kada je tukao glavom. Lošta je išla u okvir gola a istakao se iskusni golman Zlatko Zečević.

Čuvar mreže gostujućeg tima intervenisao je i u 68. minutu, ali je na odbijenu loptu natrčao rezervista Mirko Ivanić koji trećim ovosezonskim golom postavlja konačan rezultat večerašnje utakmice - 4:1.

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom u prvoj polufinalnoj utakmici praktično rešila pitanje plasmana u finale Kupa Srbije, pa bi revanš u Lučanima trebalo da predstavlja formalnost.

Sutra je na programu prvi meč drugog polufinalnog para koji čine Partizan i Radnički iz Niša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 17.04.2019
04:13

Svi koji izgube od Zvezde imaju pravo da se bune, a Zvezda koraca do duple krune.

avatar
No.1 Gargamel
Tuesday, 16.04.2019
19:00

Pa braco moja Cigani, nikada mi necemo dostici nivo generacija pre 1991.
Umesto da daju jos 1-2 gola oni zadnjih 10 minuta vrate od deset lopti u napadu svih 25.

avatar
Man united
Wednesday, 17.04.2019
15:39

4 гола ти мало?

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 16.04.2019
18:58

Svi Zvezdini golovi danas su neregularni. Ofsajdi kod prva tri gola i faul u napadu kod cetvrtog. Igracima Zvezde nije sudjeno 23 faula, trebalo je da dobiju 5 zutih i 3 crvena kartona. Ekipi Mladosti nije sudjeno 6 penala. Skup masona blizu stadiona je ometao igrace Mladosti. Neregularna utakmica, ja ovo vodim kao 3-0 za Mladost koja ima odlicnu prednost pred revans gde ocekujem jos jednu laganu pobedu za njih. :D