KUP: Žarkovo kuražno, Božinov nemilosrdan!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.10.2016.
14:49
Izvor: Sportske.net

Branilac trofeja u nacionalnom Kupu obezbedio je plasman u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja, pošto je u utorak na Banjici savladao trećeligaša Žarkovo golovima Valerija Božinova.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana nastaviće narednog proleća odbranu trofeja u Kupu Srbije pošto su danas sa 2:0 (0:0) savladali trećeligaša Žarkovo i plasirali se u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

Golove pogledajte OVDE!

Žarkovo: Marković, Aničić, Stojanović, Kričak, Milanović, Nainović, Rajić (od 82' Vujović), Basara, Guzina, Stevanović (od 75' Petrović), Čudić (64' Janković);

Partizan: N. Stevanović, Vulićević (od 31' Radin), Ostojić, Milenković, Bogosavac, Jevtović (od 58' Miletić), Kosović , Mihajlović, Janković, Đurđić, Božinov (od 75' Damnjanović);

Crno-beli su u utakmicu sa ekipom koja funkcioniše kao filijala Rada ušli kao apsolutni favoriti iako je Žarkovo na startu takmičenja eliminisalo Metalac i poslalo poruku da se ne sme potcenjivati kao ekipa.

"Zeleni" su danas pokazali kuražnost, dali sve od sebe i namučili favorizovanog protivnika, a mora se reći da su u dva navrata imali sjajne prilike za postizanje gola koje nisu uspeli da iskoriste.

Posle neinteresantnog prvog poluvremena u kojem je povreda Miroslava Vulićevića privukla najviše pažnje, Partizan je na najbolji mogući način otvorio drugi deo susreta.

Akciju Nebojše Kosovića i Nikole Đurđića golom je krunisao Valeri Božinov i time je Partizan praktično uradio veći deo posla na današnjem meču!

Žarkovo je nakon primljenog gola uspelo da odbije udare crno-belih, a potom je u 69. minutu Boško Guzina imao situaciju "1 na 1" sa Nemanjom Stevanovićem. Golman Partizan istakao se u toj situaciji i nedugo zatim stigla je kazna u vidu novog pogotka Valerija Božinova.

Centaršut sa leve strane uputio je Nemanja Mihajlović a lopta je preletela peterac i završila na risu desnog stopla Valerija Božinova koji tako postiže jako lep gol i postavlja konačan rezultat.

Ekipa Žarkova je na devet minuta pre kraja utakmice imala drugu stopostotnu priliku ali je ponovo Boško Guzina loše šutirao glavom sa samo pet metara i tako pripustio priliku da protiv Partizana postigle barem jedan gol.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke