KUP: 'Valjak' preko Rtnja do osmine finala

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.10.2017.
15:54
Izvor: Sportske.net

Branilac trofeja u nacionalnom Kupu Srbije plasirao se u osminu finala takmičenja, pošto je u odloženom meču prve runde savladao Rtanj u Boljevcu.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su Rtanj u Boljevcu rezultatom 3:0 (1:0) u odloženom meču šesnaestine finala Kupa Srbije.

Blizu pet hiljada ljubitelja fudbala prisustvovalo je utakmici u varošici podno planine Rtanj u kojoj nastupa osmoplasirana ekipa Srpske lige Istok.

Crno-beli su nastupili u kombinovanom sastavu, premda se ne može reći da je Partizan bio preterano oslabljen jer su se u startnoj postavi našla šestorica standardnih prvotimaca.

Prvo poluvreme nije bilo preterano interesantno. Gosti su držali loptu u posedu i pokušavali da slome otpor Rtnja koji je uspeo da zadrži rezultatski egal sve do 35. minuta.

Vodeći gol za Partizan postigao je Leandre Tavamba udarcem glavom, a nakon centaršuta sa leve strane koji je uputio Nemanja M. Miletić.

Pre nego što je Kamerunac upisao svoj osmi gol u tekućoj sezoni Partizan je stvorio dve prilike preko Sejdube Sume i Marka Jevtovića ali je prvu propustio reprezentativac Gvineje, a u drugoj situaciji se istakao golman Rtnja Vladimir Milošević.

Drugo poluvreme bilo je značajno sadržajnije. Partizan je osim postignutog gola kojim je rešio pitanje pobednika imao još dosta dobrih prilika, a ni domaćin nije ostao bez svojih šansi.

Na startu drugog dela dva puta je pretio Teofilus Solomon ali je prvi put prejako tukao preko gola, dok je u drugom slučaju golman Milošević uspeo da izbaci loptu u korner koja je rikošetirala od noge njegovog saigrača Trifunova.

Najbliže golu Rtanj je danas bio u 62. minutu kada je desni bek domaćih Nikola Đoković "zategao" iz slobodnog udarca i pogodio prečku!

Dva minuta kasnije viđena je sumnjiva situacija u kaznenom prostoru gostujućeg tima. Milan Mitrović i Marko Jovičić se nisu dobro razumeli pa se rezervista Mašić našao u šansi ali je prilikom šuta oboren od strane gostujućeg golmana.

Sudija Milan Ilić smatrao je da nije bilo osnova da pokaže na belu tačku da bi samo nekoliko minuta kasnije crno-bele nagradio kaznenim udarcem posle situacije u kojoj je Đokovića lopta pogodila u ruku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Marko Jevtović i već u 70. minutu bilo je jasno da je Partizan uspešno obavio posao i osigurao plasman u osminu finala.

Do kraja utakmice crno-beli su preko rezerviste Ognjena Ožegovića postigli i treći gol, a mora se reći da su mogli još koji da na golu nije bilo raspoloženog Vladimira Miloševića, najboljeg igrača domaćeg tima na današnjem meču.

Rtanj: Milošević - Đoković, Cokić, Trufunov, Nikolić - Golubović (od 53' Đoševski), Cvetković, Anđelović (od 72' Petrović) - Čaurević (od 49' Mašić), Milunović, Ramadani;

Partizan: Jovičić - N. R. Miletić, Ostojić (od 88' Marković), Mitrović, N. M. Miletić - Jevtović, Everton - Đuričković, Solomon (od 60' Ilić), Suma - Tavamba (od 73' Ožegović);





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toto Salvatore Riina
Thursday, 12.10.2017
00:33

A jooooj penala za Rtanj, hahahahaha...

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 11.10.2017
21:24

Vise nego smesan penal. Pa zar i protiv nizeligasa mora ovako. Stvarno tuzno i zalosno.

avatar
pjer
Wednesday, 11.10.2017
18:42

tuzno! Kup zemlje koja je na Mondijalu a igraci u dresu Marseja ...

avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 11.10.2017
18:06

Posle ovoga, grobari u zivotu vise sudjenje da ne pominju. Bruka. Golman promasuje loptu i direktno udara napadaca osmoplasirane ekipe srpske lige istok...

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 11.10.2017
17:15

Djukicu odlazi.

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 11.10.2017
16:25

to duka vazna je poheda igra se pravi jos par meceva pa videcemo oop oop opaaaaaaaaaaaaa

avatar
Toto Salvatore Riina
Thursday, 12.10.2017
00:35

Još malo pa polusezona, a ti još uigravas ekipu, hahahaha...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
15:57

OK, a penal za nas? Bio je onaj na kraju poluvremena. A onaj nepostojeci ofsajd? I nemojte da to -nagradio- zvuci kao da nam je poklonio penal:-D

avatar
Toto Salvatore Riina
Thursday, 12.10.2017
00:35

Igrali ste sa amterima, zato nemoj da se pravdas, molim te :-D

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 12.10.2017
15:20
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
15:56

NAPRED PARTIZAN!