KUP: Uroš i Leo arhivirali "Čarapane" za 16 minuta!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.09.2016.
19:53
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana uspešno su započeli misiju odbrane trofeja u Kupu Srbije pošto su večeras na domaćem terenu bili bolji od kruševačkog Napretka. Golove za crno-bele postigli su Brazilac Leonardo i Uroš Đurđević.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Vicešampion Srbije nastavio je pobedonosnu seriju započetu 27. avgusta u susretu sa Radom pošto je večeras na domaćem terenu savladao kruševački Napredak u okviru 1/16 finala nacionalnog Kupa.

Fudbaleri Partizana revanširali su se Napretku za poraz u drugom kolu Superlige i sa 3:1 (3:0) osigurali plasman u narednu rundu domaćeg Kupa u kojem brane trofej.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan: Kljajić; Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić; Everton, Marjanović, A. Stevanović (od 75' Janković), Leonardo (od 67' Kosović); Đurđić, Đurđević (od 80' Vlahović);

Napredak:
Petrović, Varga (od 40' Ndiaje), Urošević, Projić, Simonović, Šljivić, Šarac, Vulić (od 69' Petrović), Vukanović, Gobeljić, Jovović (od 46' Džese);

Trener crno-belih Marko Nikolić odlučio se za četiri promene u startnoj postavi u odnosu na "večiti" derbi pa su tako van tima i protokola ostali Gregor Balažic, Marko Jevtović, Nemanja Mihajlović i Valeri Božinov.

Pokazalo se da rokade nisu negativno uticale na igru crno-belih pošto je domaći sastav za nešto više od 30 minuta igre u prvom poluvremenu uspeo da osigura plasman u narednu rundu takmičenja.

Uvodnih petnaestak minuta proteklo je bez ikakvih uzbuđenja pa su crno-beli do vođstva praktično stigli posle prve prilike. Lopta koja je nakon prekida sa desne strane upućena u kazneni prostor odbila se do Uroša Đurđevića a ovaj iz drugog pokušaja uspeva da je pošalje iza leđa golmana Napretka.

Vodeći pogodak za Partizan ujedno je bio prvi za Uroša Đurđevića u crno-belom dresu. Napadač mlade reprezentacije Srbije proslavio je prvenac u zagrljaju Marka Nikolića, trenera koji je insistirao da bude angažovan.

Samo šest minuta nakon prvog pogotka Partizan duplira prednost i to zahvaljujući očajnoj intervenciji odbrane protivničkog tima. Nikola Đurđić je ušao kazneni prostor i proturio loptu pored trojice defanzivaca Napretka pa se Leonardo našao u zicer situaciji koju Brazilac nije propustio.

Treći gol crno-belih bio je delo Uroša Đurđevića koji se odlično snašao u petercu nakon duplog pasa Leonarda i Đurđića. Mladi napadač zahvatio je loptu u letu i zakucao je u mrežu gostujućeg tima.

Već na poluvremenu se moglo konstatovati da je Partizan rešio pitanje pobednika, ali je Marko Nikolić na startu drugog dela morao da ustane sa klupe i upozori svoje igrače na indolentnost koju su počeli da pokazuju.

Napredak je posle očajne postavke igre u defanzivi kaznio crno-bele i preko Alekse Vukanovića stigao do gola koji se ispostavio počasnim i poslednjim na večerašnjoj utakmici.

Pitanje je kako bi utakmica bila završena da je Napredak iskoristio šansu u 61. minutu posle nove greške odbrane Partizana.

U završnici meča gosti su ostali sa igračem manje usled isključenja Džesea, a Uroš Đurđević je u 74. minutu propustio odličnu šansu da kompletira "het-trik".

Crno-beli nastavljaju misiju odbrane trofeja u Kupu, a naredni rival u prvenstvu biće im Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Wednesday, 21.09.2016
20:51

Bravo za oba strelca! Osećam da Titulu vraćamo u Humsku i da će Leo kao Kleo da uvede Partizan u LŠ!

avatar
Wednesday, 21.09.2016
21:46

Auu brate svaki Brazilac koji dodje kod vas i postize golove on ce odma novi Kleo da bude , nemam ja nista protiv ni tih igraca ni Klea koga sam voleo dok je za Zvezdu igrao , ali brt malo je glupo da vam svaki Brazilac bude Kleo :D

avatar
magister
Thursday, 22.09.2016
20:22

Srećan čovek zbog Lea, podsetio ga na Klea. Al' tek kad Leo bude mleo ko Kleo... tek će onda da se kuka, kad stvarno bude muka... Ovo je samo magija probna, tek stiže prava, čarobna.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 22.09.2016
00:17

Bas nemas osecaj za filing:-D Osecaj/osecaj za rimu:-D

avatar
jfvr
Wednesday, 21.09.2016
20:45

Parni valjak melje nema stajanja!!!!

avatar
KO!
Wednesday, 21.09.2016
20:07

sva tri gola efektna ali onaj prvi au brate!