KUP: U utorak žreb, u grupi nepovlašćenih "mina za večite"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.12.2018.
10:01
Izvor: Sportske.net

U četvrtfinalu nećemo moći da gledamo okršaj "večitih", žreb će biti poludirigovan.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Žreb parova četvrtfinala fudbalskog Kupa Srbije zakazan je za utorak, 4. decembar, od 13 časova u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.

Osam učesnika četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja biće podeljeno u dve grupe, povlašćene i nepovlašćene na osnovu prošlosezonskih rezultata u Kupu i Super ligi.

Branilac trofeja Partizan biće u grupi povlašćenih timova zajedno sa prošlosezonskim finalistom lučanskom Mladosti i najbolje rangiranim timovima na tabeli Super lige Crvenom zvezdom i Radničkim iz Niša.

To su klubovi koji neće moći da oforme četvrtfinalni par u nacinalnom kupu, već će za rivale moći da dobiju neke od klubova iz grupe nepovlašćenih u kojoj se nalaze Spartak ŽK (Subotica), Napredak (Kruševac), Vojvodina (Novi Sad) i Radnik (Surdulica).

Nema dileme da je najveća "mina" u grupi nepovlašćenih kruševački Napredak koji ima odličnu ekipu i nalazi se u sjajnoj formi, s tim što treba imati u vidu da do četvrtfinalnih okršaja ima još dosta vremena i da mnogo toga može da se promeni, pa čak i sastavi ekipa jer sledi zimska pauza i transfer pijaca.

Četvrtfinalne utakmice Kupa Srbije zakazane su za 13. mart 2019. godine, a u polufinalu nas čekaju dva dvomeča u terminima 17. april i 15. marta.

Finale je na programu 30. maja 2019. godine u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke