Kup: Sveta pokrenuo "Valjak", Zakarić overio četvrtfinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.10.2018.
15:55
Izvor: Sportske.net

Branilac trofeja plasirao se u četvrtfinala Kupa Srbije, pošto je danas savladao Zemun golovima Svetozara Markovića i Gorana Zakarića.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Namučio se trostruki uzastopni osvajač Kupa Srbije na gostovanju Zemunu, ali je kao i sredinom avgusta u prvenstvu stigao do trijumfa u Gornjoj Varoši..

Na debiju Zorana Mirkovića u prvenstvu Srbije Zemuncima je presudio Danilo Pantić, a danas su pobedu rezultatom 2:0 (0:0) crno-belima doneli Svetozar Marković i Goran Zakarić.

Zemun: Milošević, Lukić, Cvetković, Trajković, Milutinović, Luković, Tošeski, Stojković (od 84' Romanovski), Kukuličić (od 70' Somaev), Vukadinović, Mrkaić;

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Janković (od 90' N. G. Miletić), Pantić (od 77' Smiljanić), Zdjelar, Zakarić - Nikolić, Rikardo (od 92' Đerlek);

Opredelio se trener crno-belih za formaciju sa dvojicom napadača u nadi da će to rešiti problem neefikasnosti, ali se ispostavilo da je Partizan i danas imao problema sa stvaranjem šansi i realizacijom.

Zemun je u prvom poluvremenu u potpunosti bio fokusiran na odbranu svog gola, pa je Vladimir Stojković bio bez posla.

Za to vreme Partizan je diktirao tempo, držao loptu u posedu i pokušavao da stvara šanse, ali mu je išlo dosta teško. Pokušaj Nemanje Miletića glavom u 10. minutu bio je nešto najbolje što smo videli od gostiju u prvih pola sata. Loptu je sa gol linije u toj situaciji izbacio Tošeski.

U poslednjih petnaest minuta prvog poluvremena još tri prilike za crno-bele. Marko Janković je bio najagilniji na terenu. Prvo je uposlio Slobodana Uroševića ali levi bek gostiju nije lepo zahvatio loptu, pa je Milošević uspeo da interveniše.

Nedugo zatim Marko Janković šutira u padu ali pravo u dobro postavljenog Miloševića koji se na najvećem iskušenju našao u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je Nemanja Nikolić ušao u šansu ali nije dobro šutirao.

Odluka o tome koji tim će u četvrtfinale Kupa Srbije pala je u nastavku.

Posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu Partizan stiže do vođstva. Uigranu akciju posle prekida izveli su Danilo Pantić i Marko Janković, a loptu je u mređu smestio Svetozar Marković koji je tako stigao do trećeg gola u crno-belom dresu.

Nakon primljenog gola Zemunci se otvaraju. U poslednjih dvadeset minuta domaćin je imao dve sjajne šanse ali je u prvoj situaciji prečka bila saveznik Partizana, da bi u 85. minutu golman Stojković izvadio loptu koja je išla u gornji levi ugao.

Kada već domaći nisu uspeli da iskoriste svoje prilike, kazna je stigla dva minuta pre kraja posle kornera crno-belih. Goran Zakarić se najbolje snašao u kaznenom prostoru i pogodio za konačnih 0:2 i plasman Partizana u četvrtfinale Kupa Srbije.

Plasman u četvrtfinale obezbedile su još ekipe Radničkog iz Niša i Spartaka iz Subotice. Radnički iz Niša nije imao problema na gostovanju Budućnosti u Dobanovcima, bilo je 4:1 za goste, dok je Spartak u Kuli slavio minimalcem u duelu sa Mačvom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Wednesday, 24.10.2018
22:35

I zato sto see igra sa jednim napadacem I dva zadnja vezna, po meni je Mirkovic krivac za ove lose rezultate

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Wednesday, 24.10.2018
22:25

Sa sreca pa nije.mogo Mirkovic da forsira crno gorski trio, i da igramo SA jednim napadar

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 24.10.2018
16:35

Mislili su da ne plaćaju ali su morali u poluvremenu da se otvore...

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Wednesday, 24.10.2018
16:19

Ne pamtim kad sam poslednji put propustio neku nasu utakmicu zato sto nisam mogao da nadjem link, a da sam (bar teoretski LOL) svakako bio u mogucnosti da je gledam. U tom smislu i imajuci to sto sam prvo napisao u vidu, ne tvrdim da je bio penal jer i ne mogu zasto sto nisam gledao utakmicu, ali, mogli ste da postavite i onu situaciju kad je nas igrac pao u njihovom kaznenom ili da nekako i to navedete u tekstu. Da li vam ova druga recenica zvuci poznato? :-D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 24.10.2018
16:11

Gazi do duple krune!